ElliptiGO – tiecrossari

bg2Törmäsin joku aika sitten tietoon, että ultrajuoksija Dean Karnazes tekee osan harjoittelustaan juoksun sijaan ElliptiGO -laitteella. Ihmettelin, mikä ihme se sellainen on ja päätin ottaa selvää. Meni viikko, kenties toinenkin ilman, että asiaan palasin. Syynä oli se, etten ollut muistanut painaa tuotteen nimeä mieleeni. Tänään törmäsin eräällä sivustolla tuotteen mainokseen. Sen seurauksena esittelen nyt teille, mikä ElliptiGO on. En valitettavasti päässyt esittelyä varten laitetta koeajamaan, sillä lähin myyjä olisi ollut tyyliin Saksassa tai vaihtoehtoisesti Norjassa, joten katsellaan sitten varsinaista koeajoa myöhemmin, mikäli sellainen tulee ajankohtaiseksi.

ElliptiGO on siis jonkinlainen elliptinen pyörä, joka tuo kuntosaleilta tutut cross-trainereina tunnetut elliptiset laitteet tiekäyttöön. Monille tietysti herää kysymys, miksi sellainen laite ylipäätänsä pitäisi olla tiekäytössä? Relevantti kysymys, sillä eihän itseisarvona varsinkaan urheilijalla pidä olla se, että joku on hauska lelu, vaan siitä pitää olla oikeasti hyötyä. Tässä tapauksessa hyöty on selkeästi osoitettavissa jopa huippujuoksijoille. Laite on juoksijalle olennaisesti parempi kuin pölkupyörä.

Kun juoksee paljon, niin vammojen ja jumien riski kasvaa. Varsinkin ikääntymisen myötä harjoittelua kannattaa muuttaa ja toiseksi myöskin se, jos juoksee paljon kovalla alustalla kuten asfaltilla, aiheuttaa se omat haasteensa. Niinpä on hyvä, jos osan lenkeistä tekee jollain muulla tavoin. Tällöin voi mennä salille ja juosta juoksumatolla tai tehdä esim. crossaria. Entäpä, jos ei tahdo mennä salille. Entäpä jos on hienot säät ja haluaa olla ulkona, mutta jos ei halua juosta pelkästään. Tietysti polkupyörä on vaihtoehto, mutta pyöräilyssä on sellaisia asioita, jotka eivät ole juoksijoille optimaalisia ja lisäksi se vie selvästi enemmän aikaa kuin juoksu. ElliptiGo on parempi.

bg1

Mikä sitten ElliptiGOsta tekee pyöräilyä paremman harjoitustavan? Ensinnäkin se ei ota samalla tavalla niskaan, selkään ja persuksiin niinkuin pyöräily. Toiseksi seisoma-asento laittaa elimistösi töihin, jolloin painosi aiheuttaa sen, että kulutat kolmanneksen enemmän kaloreita kuin pyöräillessäsi eli saat treenin tehtyä lyhyemmässä ajassa.

ElliptiGO on lempeä nivelille, mutta antaa silti juoksemisen tunteen. Ihan kuin juoksisi ilmassa. Sen lisäksi se mahdollistaa myös keskivartalon sekä yläkropan treenaamisen. Se on siis jopa parempaa treeniä kuin joku pk-lenkki.

bg3

ElliptiGO ei korvaa juoksemista, mutta jos tuollainen härveli on käytettävissä, voi lisätä merkittävästi viikkotreenimääriä. Monillehan meistä aika on se rajottava tekijä, mutta jos sitä rajoitusta ei olisi, niin silloin tällaisen elliptisen laitteen käyttäminen mahdollistaisi huomattavasti suuremmat harjoitusmäärät.

Dean Karnazesin lisäksi ElliptiGOn hyödyllisyydestä ovat vakuuttuneet Meb Keflezighi sekä Haile Gebrselassie, jotka ovat ottaneet laitteen osaksi treeniohjelmiaansa. Huippujen lisäksi laite sopii varmasti erinomaisesti meille kaikille, myös niille, jotka ovat jostain syystä telakalla tai kärsivät esimerkiksi nivelrikosta.

Lisätietoja: ElliptiGO – Run Without Impact

 

Mainokset