Alkoholittomat ja pilsnerit

Olen muuttunut kummalliseksi. Juon alkoholitonta ja ykkösolutta. Kaikki alkoi käsileikkauksesta. En saanut tai voinut juoda mitään, missä on voltteja, joten ostin Lidlistä pari alkoholitonta olutta. Myöhemmin näin Citymarketissa tarjouksessa Nürnbergin tienoilta olevaa Tucher -panimon alkoholitonta olutta puolen litran pulloissa. Se maksoi vain 59c. Ostin neljä ja kun se osoittautui hyväksi niin kävin ostamassa kokonaisen laatikollisen 20 pulloa. Tämän jälkeen sitä ei ole enää näkynyt myynnissä, ei edes kalliimmalla hinnalla. Se oli paras alkoholiton olut, mitä olen juonut.

Join niitä vuosi sitten talvella yhden viikossa taloyhtiön lenkkisaunassa. Se oli jotenkin kivempi juoda saunoessa olutta kuin limua, mutta kun treenistä oli jano, niin alkoholiton tuntui paremmalta. Saunan jälkeen voi ottaa sitten normioluen. Olin jo kesähelteillä kokeillut sitä ennen vähäalkoholista saunajuomaa juomalla löylyissä muutaman kerran yhden Foster’sin Radlerin. Tuollainen sokeria sisältävä juoma sopiikin hellejuoksun jälkeen hyvin.

Kun Tucherit loppuivat, niin sain broidiltani muutaman venäläisen Baltika alkoholittoman oluen. Nekin puolen litran pulloissa. Hän oli ostanut niitä Tallinnasta. Tämän jälkeen aloin kokeilla muita vaihtoehtoja kuten hollantilaista Bavariaa, jota myydään puolen litran tölkeissä ja K-Supermarketissa myytävää Lassoa sekä S-ryhmän kaupoissa myynnissä olevaa Rainbowta, kumpikin 0,33l tölkissä. Beck’siä ja vastaavia olen kanssa joskus ostanut pullollisen, jos hinta on ollut edes suht lähellä euroa pieneltä pullolta. Mitään niitä todella kalliita erikoisoluita en ole ostanut, sillä minusta aloholittoman oluen tulisi olla halpaa, sillä eihän siinä ole olutveroakaan, joka täällä nimenomaan se ongelma on.

Olen viime aikoina laajentanut vähäalkoholillisen oluen käyttöä sillä tavalla, että vaikka en menisikään saunaan, saatan ottaa treenin jälkeen illalla ykkösen. Juon sen janoon ja myöhemmin juon sitten tavallisen oluen. Lidlin ykkönen on ihan ok, samoin kokeilin jossain vaiheessa Karhun tummaa, mikä ei ollut myöskään hassumpaa. Uusi tuttavuus minulle on nyt Koffin gluteeniton 2,5% olut, joka ei tölkiltään erotu kauheasti kolmosesta, joten pitää olla kaupassa tarkkana mitä ostaa. Sitä olen tosiaan ajoittanut ostanut. Eilen esim. kun tulin uimahallista, hain kaupasta Koffin ykköstä. Menin kotiin ja söin kalaa perunamuusin kanssa ja join sekä vichya että ykköstä. Pääruokana olleen liharuoan kanssa otin toki lasillisen punaviiniä. Vähän myöhemmin katsoin Mestareiden liigan futismatsin ja join vielä puolen litran tumman 4,5% lageroluen. Eli ykkönen alle vähän niinkuin janoon ja alkoholillinen sitten hitaammin nautiskeluun.

 

Mainokset

One Reply to “Alkoholittomat ja pilsnerit”

Kommentointi on suljettu.