HIFK, Tami ja RoKi

HIFK tiedotti hankkineensa Juhani Tammisen. Kun näin otsikon, mietin, mitä hittoa Br. Lion 79 tekisi nyt IFK:ssa. Kyseessä ei olekaan Tami, vaan joku nevöhöörd Mestiksen pistepörssin kärjessä keikkunut 27 vuotias RoKi-sensaatio, jonka aiemmat meriitit ovat lähinnä HPK:n alle 20 vuotiaiden II joukkueesta sekä Suomi-sarjasta. Tällä kaudella tehoja on Mestiksessä tullut ja kun HIFK kärsii pahasta loukkaantumissumasta, se lainaa ko. pelaajan muutamaan peliin. Hieno tilaisuus pelaajalle. IFK:n tiedotteen mukaan hän pelaa kilpipaidassa jääkiekkoleijonanumerolla 79.

Samanaikaisesti HIFK tiedottaa tehneensä yhteistyösopimuksen RoKin kanssa. Tuollaista yhteistyötä olen peräänkuuluttanut jo vuosia. Minusta sillä sijainnilla ei ole mitään merkitystä, sillä vaikka pelaajayhdistys kieltää siirrot talousalueen ulkopuolelle, niin Mestis-keikka ei ole mikään pelaajan tahdonvastainen pysyvä pelaajakauppa, vaan kyseessä on tapa antaa esim. nuorelle pelaajalle vastuuta ja peliaikaa. Jokainen lähtee sinne Mestikseen hakemaan sitä seuraavaa steppiä uralleen. Minusta on jo vuosia tuntunut hölmöltä se, että lähes jokainen pk-seudun joukkue on tehnyt yhteistyötä Kiekko-Vantaan kanssa, vaikka kauempana voisi olla paremmin sopiva yhteistyökumppani.

Rovaniemi ei ole niin kaukana Helsingistä, sillä lentoyhteydet pelaavat, joten kuten HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas totesi, niin se on vain tunnin päässä täältä. Omista kuvioista irtautuminen on hedelmällinen ratkaisu varsinkin nuoremmille pelaajille. Kun joutuvat vähän irti siitä elinpiiristään ja mukavuusalueensa ulkopuolelle niin motivaatio harjoitella ja tehdä kaikkensa uransa eteen varmasti kasvaa. Siinä ei ole mielestäni mitään pahaa lähteä Rovaniemelle pelaamaan, jos organisaatio ja valmennus ovat siellä kunnossa. Ainoa negatiivinen seikka voi olla koulunkäynnin järjestäminen, mutta ainakin urheilulukioissa taidetaan olla todella joustavia. Ilveksessä kuluneen kauden futista pelannut Mikael Soisalokin suoritti Mäkelänrinteen opintojaan etänä.

Entä kuinka Tami on suhtautunut siihen, että Mestiksessä pelaa kaima? Onneksemme Ilta-Sanomat on asian jo syyskuussa selvittänyt. Tässä Tamin kommentit:

Eilen illalla katselin kotona teksti-tv:tä, ja nimi kiinnitti huomion. Täytyy laittaa veljelle joku viesti, että keittää ison kahvin, kun tekee promootiota nimellä. Se on sama kaiku askelten, minunkin nimeni oli aina pörssin kärjessä, Tami sanoi.

Luojan kiitos hän johtaa piste- eikä jäähypörssiä. Nyt ei tarvitse reagoida muuten kuin sanomalla kannustavasti: Jos voitat pistepörssin, saat jatkaa tuolla nimellä.

Jos hän rupeaa tappelemaan tai valahtaa pörssissä alas, sanon, että nyt perkele nimi vaihtoon.

Juhani Tamminen, älä nyt vain munaa itseäsi, ettei nimi mene vaihtoon. Tamille voisi kyllä sanoa lohdutukseksi, että jos kaimasi pelaa huonosti, niin voit mennä lohdutukseksi tapaamaan Jore-karhua TPS-SaiPa-ottelun toisella erätauolla Typhoon/Elysee/HK-Arenalle.

Mainokset