Salien kenkärosvot

Kuka varastaa kuntosaleilla toisten kenkiä? Motivuksella ja SATS-Elixian saleilla on sellainen systeemi, että kengät jätetään oven suuhun johonkin telineeseen, eikä viedä pukuhuoneeseen. Ne ovat siellä kenen tahansa otettavissa tarjottimella. Joku voi vaihtaa parempaan tai ottaa epähuomiossa väärät. Se järjestelmä on erittäin vastenmielinen ja valitettava. Vaikka useimmilla kerroilla ei menettäisikään omia kenkiään, niin jo se ajatus, että voisi menettää, on masentava. Kiva keskittyä treenaamiseen, jos ei ole varmuutta ovatko omat kengät enää treenin jälkeen tallella.

Esportissa ei ole tällaista järjestelmää. Silti Esport Bristolissa vierailee kenkävaras. Viime perjantaina pukuhuoneessa harhaili puolipukeinen ulkomaalainen asiakas, joka sanoi, että hänen ulkokenkänsä on varastettu sinä aikana, kun hän oli treenannut. Eilen salin unkarilainen asiakas kertoi, että Timolta oli varastettu kengät kaksi kuukautta sitten. Asia tuli puheeksi, koska näin tämän unkarilaisen jättäneen kenkänsä kaapin alle ja kysyin, kuinka hän uskaltaa salilla liikkuvan kenkärosvon vuoksi. Häntä alkoi suututtaa asia. Minkä ihmeen takia joku varastaa käytettyjä kenkiä salilla, jonka kuukausimaksu on korkea ja jonne ei pääse ilman sormenjälkitunnistusta eli siellä pukuhuoneessa ei ylipäätänsä pääse liikkumaan, jos ei ole jäsen. Onko joku kleptomaani vai maksaako joku jäsenyyden oikeasti vain sen vuoksi, että pääsee varastelemaan? Luulisi, ettei käytetyillä kengillä nyt niin valtavan suurta jälleenmyyntiarvoa ole. No Espoon Esport Centerissä yhtenä sunnuntaina kun olin treenaamassa, varas oli murtautunut keskellä päivää johonkin kymmeneen pukukaappiin ja varastanut lompakot jne., joten ei se Esportiin pesiytynyt rikollisuus pelkästään kenkiin rajoitu.

Miksi sitten jotkut jättäävät enkänsä pukukaapin ulkopuolelle rikokselle alttiiksi? Syynä on idioottimaisesti suunnitellut pukukaapit. Ne ovat liian pieniä, ikäänkuin puolikkaita kaappeja. Ne ovat suunniteltu jonnekin Kalifornian oloihin. Kun on kuuma ja voi mennä aina shortseissa ja t-paidassa treenaamaan, niin ei ole paljon tavaraa, mitä kaappiin tarvitsee laittaa, joten pärjää pienellä kaapilla. Täällä sen sijaan kun on paljon vaatetta ja mahdollisesti toinenkin laukku mukana, missä on riippuen henkilöstä duuni- tai koulukamoja, niin silloin tavarat eivät mahdu yhteen kaappiin. Osa tottuneimmista, fiksummista asiakkaista laittaa tavarat kahteen kaappiin. Osa jättää osan tavaroista kaapin alle tai sen kaapin päälle ja voitte arvata kumpaan asiakasryhmään ryöstely pääsääntöisesti kohdistuu.

Eli kun menette salille niin laittakaa oikeasti kamat kaappiin, niin kenkärosvot jäävät nuolemaan näppejään.

Mainokset