Ihmeellisiä asioita

Erikoisia asioita tapahtuu.

  • Unet

Näin viime yönä juoksu-unta. Ne ovat kaikki aina negatiivisia. Erikoista on vain nyt ajankohta. Yleensä näen juoksu-unia vain kun olen kilpailukunnossa ja tapahtumia on tulossa. Nyt olen kunnon suhteen aallonpohjassa, enkä ole menossa kisoihin. Silti näin unta siitä, että olen Espoossa Otaniemessä paikallisen Rantamaratonin puolikkaan maaliintulon jälkeen pukuhuoneessa. Tajuan, että minulla on nälkää. Hiffaan etten ole saanut maalissa mitään syötävää tai juotavaa, hetken päästä tajuan, etten saanut mitalia. En ole saanut yhtään mitään. Alan selvittää asiaa ja kukaan ei ota mistään vastuuta. Episodi vie tuntitolkulla ja lopulta siellä aletaan pakkailla kamoja pakettiautoon, mesta menee kiinni, enkä saa mitään. Herää kysymys miksi näin tuollaisen unen? Johtuuko se siitä, että rotaatiossani osui toissapäiväksi Rantamaratonin 2016 paita ja eiliseksi Rantamaratonin 2013 paita.

  • Shortsien väri

Tuo Rantamaratonin 2013 paita on ongelmallinen. Se on ihan tyylikäs musta Puman paita punaisilla, kyljissä kulkevilla pystyraidoilla. Paita on hyvä, mutta valitettavasti ongelmallinen väriltään. Se ei sovi mustien shortsien kanssa yhteen, sillä musta ja musta on huono juttu ja lisäksi sävyt ovat aina kuitenkin eri, niin eivät käy. Minulla on kyllä kolmet oranssitkin shortsit, mutta ei se käy niidenkään kanssa, kun se punainen raita ei matchaa. Sitten on yhdet punaisen oranssit vähän pidemmät Puman shortsit. Niiden kanssa kyllä joskus käytän, vaikkei ne silmämääräisesti tarkistettuna ihan matchaa. Eilen laitoin Reebokin lyhyet crossfit trikoot, joissa on päävärinä sellainen jonkinlainen keltainen, mutta on niissä muitakin värejä. Sen kanssa menee ihan jees, vaikka yksi oranssinpunainen Puman paitaa onkin ykkösvaihtoehto niihin housuihin. Se on siis se paidan punainen raita, joka aiheuttaa sen ongelman, ettei meinaa löytyä shortseja niille. Sitä miettii toisaalta, miksi melkein kaikkien shortsien pitää olla mustia. Miksei harmaita shortseja ole?

  • Jalat

Eilen tosiaan jo toinen lenkki peräkkäisinä päivinä, 10km matolla. Taas oli menohaluja alussa ja jalat rullasivat hyvin. En kuitenkaan juossut nyt reippaasti. Ongelma on vähän sama kuin 2012 akillesjänteen kanssa eli nyt kävi taas niin, että 25min normaali, sitten akillesjänne alkaa muistuttaa itsestään, 40min jälkeen alkaa jo jomottaa ikävästi ja sitä miettii kauanko ylipäätänsä voi juosta. Lopulta sain sen 10km kasaan @ 5.05min/km, mutta oli se vähän tuskan takana. Muutenkin kymppi tuntuu nyt pitkältä matkalta, kun elokuussa vielä saatoin juosta pitkiksiä peräkkäisinäkin päivinä, eikä kesällä edes 400km kuukaudessa ollut tekemätön paikka. Nyt on lisäksi jalat taas kipeät. Huvittavaa, että ti juoksin hieman reippaampaa ja tein vähän hyppyjä, niin nyt jalat ovat kipeinä ja etureidet huutaa hoosiannaa. Olen kyllä aika pohjalla, mutta kyllä tästä noustaan. Illalla kokeilen taas, mitä akillesjänne tuumaa.

Mainokset