67,5km viikko

Pitkästä aikaa juostu jonkun verran. Kolme kuukauttahan ollut melko vähäistä tekemistä. Ensin oli pohkeissa ongelmia ja vähensin määriä. Oli pari kuukautta 25-45km viikkoja. Sitten tuli oltua flunssassa, jonka jälkeen akillesjänne aika kipeänä, en oikeastaan harrastanut liikuntaa ollenkaan. Sain kuitenkin akillesjännettä paremmaksi, kipu meni pois, mutta se jomottaa yhä. Viime viikon alkuviikosta se tuntui paremmalta kun taas loppuviikosta oli taas arempi.

Joka tapauksessa sain viime viikolla juostua 67,5km. Ma oli lepo, ti juoksin 12km matolla, sis. vähän VK:ta, joka oli todella tuskaa. Jo kilometri reippaampaa tuntui ikuisuudelta. Ke ja to juoksin kumpanakin hyvin kevyen 10km myöskin matolla. Pe tein hieman soutua ja 50min crossaria. La oli ulkona lenkkinä 15,5km ja su matolla 20km. Eilen oli jännä se, että pahinta oli ehkä joku 8-15km kohta, sen jälkeen alkoi tuntua paremmalta ja olisin varmaan voinut juosta pitkiksenkin.

Aika synkkä fiilis siinä mielessä, että nyt 5min/km vauhti on vaikeamman oloista kuin normaalisti 4.30min/km vauhti, 5.20-5.30min/km vauhti kuin normaalisti 4.50-5.00min/km ja aika käy todella pitkäksi kun juokseminen on työlästä. No pakko uskoa kuitenkin, että jalka tulee paremmaksi ja kunto pikku hiljaa palautuu.

Olen kyllä pyrkinyt laittamaan ajatuksia muualle. Pe aamuna esim. kävin auto 2016 -näyttelyssä. Oli ihan kiva käydä tutustumassa uutuuksiin, varsinkin kun silloin perjantaina ei todellakaan ollut ruuhkaa, vaan sai tutustua rauhassa. Perjantai- ja launtai-iltoina puolestaan katsoin aika paljon telkkaria ja relasin. Mielialat vaihtelevat aika paljon. Välillä tämän hetkinen kuntoni harmittaa todella paljon. Välillä taas ei yhtään, vaan otan iloa irti muista asioista ja mietin asioita pidemmällä tähtäimellä pyrkien kuntouttamaan akillesta esim. pohjelaitteella ja punttitreenillä..

Mainokset