RB Leipzig tekee hyvää

logo_rb_leipzig_l

Viime viikonlopusta alkaen RasenBallsport Leipzigina tunnettu Red Bullin omistama futisseura on johtanut Bundesligaa. Erityisen merkityksellistä asia on sen vuoksi, koska seura on sarjanousija. Kolmasosa kautta takana, eikä joukkue ole hävinnyt yhdestätoista pelistään ainuttakaan ja viimeisestä kuudesta on tullut voitto. Miten tähän nyt pitäisi sitten suhtautua?

Ok, FC Bayern München on alisuorittanut. Siellä on uusi valmentaja Carlo Ancelotti, eikä peli ole vielä lähtenyt niin kulkemaan kuin mihin olemme tottuneet. Se ei ole kuitenkaan yhtään pois Leipzigilta. Pikemminkin päinvastoin. On erittäin poikkeuksellista, että sarjajohtaja johtaa tuollaista sarjaa, missä pelaa juurikin Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin kaltaisia suurseuroja.

Kaikki muka vihaavat RB Leipzigia, koska se pelaa Red Bullin rahoilla. En ymmärrä tätä lainkaan. Ei Manchester Citya, Chelsea tai vaikkapa Paris St. Germainia vihata samalla tavalla, vaikka niissä pelataan sheikkien tai oligarkkien rahoilla. Kaiken lisäksi Leipzigissa toimitaan fiksusti. Ei harrasteta talousdopingia ja hankita älyttömän hintaisia pelaajia. Ei, vaan Leipzig satsaa juniorityöhön ja heidän joukkueensa ei ole kallis. He ovat tehneet pitkäjänteistä työtä. Itseasiassa (tällä kaudella jälleen floppaava) VfL Wolfsburg VW-konsernin rahoilla on toiminut vuosikaudet paljon vastuuttomammin, joten luulisi, että kansa vihaisi sitä. Sitä paitsi Wolfsburg on autotehtaan ympärille kasvanut ihan pilipalikaupunki kun taas Leipzig on vanha kulttuurikaupunki, jota pidettiin jonkinlaisena Saksan Pariisina. Jopa Goethe opiskeli Leipzigissa. Pitää myöskin muistaa se, että Leipzig joutui olemaan osa DDR:ää. 45 vuoden kommunismin vuoksi siellä on ollut hieman takamatkaa. Nythän kaupungilla menee hyvin ja talous kukoistaa. Mm. BMW ja Porsche toimivat siellä.

Kun katsoo tämän kauden sarjaa niin HSV on taas siellä hännillä. Joukkue, joka ei ole ole ikinä pudonnut, vaan pelannut ainoana seurana kaikkina Bundesliga-kausina pääsarjatasolla, mutta joka on alisuorittanut nyt jo 80 luvulta saakka lähes joka vuosi. Se on entinen suurseura ja budjetiltaan vieläkin iso (osin liikemies Klaus-Michael Kühnen tuen ja lainojen avulla), mutta pärjännyt huonosti. Heillä on valmentajasirkus, urheilutoimenjohtaja vaihtuu koko ajan ja pelaajat floppaavat. Heidän pitäisi olla se fanien sylkykuppi, eikä RB Leipzigin, joka on oikeasti tehnyt hyvää duunia ja menestys on ansaittu.

Yhden kolmasosakauden perusteella on turha poksautella mestaruuspullojen korkkeja ja vaikka tämä kausi menisikin hyvin, niin se ei kerro mitään vielä ensi kaudesta (vrt. Leicester), mutta se voidaan nyt jo sanoa, että kyllä RB Leipzig on tullut huipulle jäädäkseen. Heillä on kaikki osa-alueet kunnossa ja vakavarainen omistaja, joten uskon, että Saksa saa yhden suurseuran lisää ja se on hyvä asia koko sarjan kannalta. Kilpailu tulee kotimaan sarjassa kovenemaan ja yksi hyvä joukkue lisää parantaa UEFA:n maapisteiden hankkimismahdollisuuksia kansainvälisissä peleissä. Eli mielestäni fanit ympäri maata ovat väärässä, RB Leipzigin menestys on hyvä juttu!

Mainokset