Hikoile tyylillä

PSX_20161130_200838.jpgEilen törmäsin Facebookissa mainostettuna sisältönä Harper’s Bazaarin otsikkoon nimeltään 15 Celebs who sweat in style eli 15 julkkista, jotka hikoilevat tyylillä. Nuo kuvat olivat kadulta ja vain yhdessä kuvassa oli jonkinlaista hikoilua eli hölkkää. Muissa kävellä lontusteltiin kadulla tekstaillen kännykällä samalla tms. Jossain kuvassa jalassa olivat UGGit, jossain varvastossut. Hyvin kummallinen juttu kaiken kaikkiaan. Päätin näyttää ja osoittaa, kuinka oikeasti hikoillaan tyylillä.

Menin Esportiin ja pukeuduin tyylikkääseen kokonaisuuteen. Ei Juoksufoorumin uudenseelannin maanjäristyskaupungissa vaikuttavan henkilön vaatimaan merkkiuskollisuuteen, vaan värien mukaan. Itseasiassa kaikki olivat eri merkkiä. Sukat Nike, paita Under Armour, alushousut Craft, housut Skins, kengät Salming ja silmälasit Prada. Mutta värit olivat toisiinsa hyvin yhteensopivat.

Menin ensin salin puolelle. Käteen Wrangen hanskat ja vedin leukoja. Sitten hieman pomppuja ja muuta jalkojen lämmittelyä, jotta voisin juosta hieman reippaampaa. Mitään paino- tai keskivartalotreeniä en halunnut tehdä. Vähän ajan päästä olin valmis matolle ja kävelin salin poikki aerobiselle alueelle. Yksi vakiomatoistani oli vapaana, joten ei kun menoksi. Kun jalassa oli kevyet, matalalla dropilla olevat tossut, niin oli mielenkiintoista nähdä kuinka akillesjänne kestää. 2,5km ensin verraa ja sitten vedin maltillisen 6km kiihtyvän, joka lähti aika hitaasta 4.26min/km tasolta. Siitä sitten 4.17, 4.08, 4.00 kilsat kunnes pari viimeistä kilsaa alle nelosen vauhtia. Ensimmäinen niistä 3.52 ja toinen aluksi 3.45 ja viimeiset 400-500m meni alle 3.30 vauhtia. Kesällähän tein 2,5km + 10km + 2,5km, jossa tuo 10km oli kauttaaltaan alle nelosta tai kiihtyvä nelosesta lähtien. Nyt on vielä tekemistä sekä kunnon että vauhtikestävyyden, mutta ennenkaikkea akillesjänteen kestävyyden suhteen. Nyt tuntui ihan hyvältä jänteessä, mutta en uskaltanut juosta pidempään. Niinpä loppuun vielä 2,5km VR ja yht. 11km.

Juoksumatot ja muut aerobiset laitteet ovat lipan alla kuumassa paikassa Esportissa, eikä niissä ole tuulettimia. Ilmastointi on katossa, mutta sieltä on vajaan kahden vuoden aikana tullut vain kerran ilmaa. Eli se on mallia ”hot yoga” koko mesta. Mutta voi siellä silti hikoilla tyylillä. Hikoilu tarkoittaa sitä, että hiki lentää ja paita kastuu. En vetänyt nyt niin kovaa treeniä vauhdin tai keston kannalta, että sukat ja kengätkin olisivat kastuneet, kun hiki olisi valunut niihin. Itseasiassa nuo ensimmäistä kertaa päällä olleet Skins A400:t eivät edes kovinkaan paljon kastuneet ja tuo Under Armourin wifebeater vaikka kastuu, niin imee aika hyvin sen kosteuden itseensä, joten vettä lentää maahan vähemmän kuin muita asuja käytettäessä. Sanoisin, että hikoiluni olikin aika tyylikästä. Varsinkin kun kovemmassa vauhdissa sai painella lennokkaalla askeleella. No kerran kaadoin vettä päähäni virkistykseksi, mutta kyllä sekin voidaan laskea asiaksi, josta saa tyylipisteitä.

Yllä on kuva treenin jälkeen pukuhuoneesta. Näytän vähän räjähtäneeltä ja niin se treenin jälkeen kuuluukin näyttää. Ei se hikoilua tyylillä ole, että näyttäisi tulleen juuri kampaajalta ja vaatekaupasta. Silloin ei näet oltaisi hikoiltu lainkaan.

Mainokset