Superfoodia energiajuomista

true-en-ny-sports-og-energidrikke-fra-orkla-health_medium

Nukuin eilen pommiin. Heräsin muutaman tunnin yöunien jälkeen puoli viideltä ollen aivan pirteä. Sen jälkeen olin hereillä kuuteen saakka kunnes nukahdin. Sen jälkeen heräsin vasta 8.47, about tunti liian myöhään. Herätyskello ei ollut ollut päällä. No mitään tärkeätä ei ollut, mutta on se silti harmillista herätä myöhään ja varsinkin tuo, että olin turhaan keskellä yötä hereillä. Kaiken lisäksi olin edelleen ihan superväsynyt, kun heräsin. Kävin äkkiä suihkussa, silitin vaatteet, söin ja lähdin matkaan. Päätin ostaa energiajuomaa. Ostinkin matkalta kokeeksi itselleni aiemmin tuntematonta juomaa nimeltään TRUE. Olen joskus sellaisia nähnyt ihmisillä, mutta en muista olenko itse sitä juonut. Joka tapauksessa juomapakkauksessa luki, että siinä on 61mg/100ml kofeiinia, kun tavallinen määrä energiajuomissa on 30-32mg/100ml. Toisin sanoen sain tuosta 33cl tölkistä yli 200 milligrammaa kofeiinia kun normaalista isosta puolen litran tölkistä saa 160, puhumattakaan jostakin 25cl tölkillisestä vaikka Red Bullia, jossa kofeiinia on vain 80mg. Sanomattakin on selvää, että piristyin saman tien.

Luin tarkemmin etikettiä. Siinä sanottiin, että siinä on paljon hyödyllisiä aminohappoja ja jotain BCAA:ta. Mansikan lisäksi maussa oli gojin marjaa, joka on superfoodia ja kofeiini tulee luonnollisesti vihreistä kahvipavuista. Juomassa ei ole sokeria, eikä muitakaan hiilareita. Lisäksi se on melko vähän hiilihapotettu. Itseasiassa ei hassumman makuista, vaikka onkin superfoodia ja mustaporkkanamehutiivistettä jne. raaka-aineina. Monet energiajuomat maistuvat lähes bensiiniltä tai joltain liuottimelta, joten kyllä tässä maistoi sen, että olemme terveellisemmän vaihtoehdon kanssa tekemisissä.

Tänään kokeilin toista tuon sarjan tuotetta eli mustikka-açaí-makuista juomaa. Tuo açaí on paranassaipalmun marjoja. Wikipedian mukaan niistä tehty sakea mehu on perinteisesti ollut Amazonin alueen asukkaiden olennainen osa ruokavaliota. Korkean antioksidanttipitoisuutensa vuoksi sitä pidetään superfoodina.

En tiedä kuinka usein tarvitsen näin rajua kofeiinimäärää, mutta mielenkiintoinen tuote on. Tekisi mieli kokeilla sitä myöskin kisakäytössä. Esim. kestäisikö vatsa esim. jossain ultrakisoissa tuota juomaa. Hiilihappoa ei ole niin paljon ja toisaalta ei ollenkaan hiilareita, joten ei korvaa urheilujuomaa, mutta vettä voisi korvata siinä mielessä, että saisi tuota kofeiinia.

Tämä on mielenkiintoinen tuote joka tapauksessa. Suomessakin on paljon superfoodiksi laskettavia marjoja, joista soisi kanssa valmistettavan jotain himpun terveellisempiä energiajuomia. Tässä sarjassahan on näiden kahden kofeiinillisen tuotteen lisäksi myös kaksi kofeiinitonta vaihtoehtoa, mutta en näe kyllä tarpeelliseksi niitä juoda.

lisätietoja: Orkla

Mainokset