Akulta ultrakirja

Citycenteriin näkyi olleen tullut joku uusi kirjakauppa. Lounaan jälkeen kun kävelin siellä, niin päätin huvikseni pistäytyä. Yllätykseni oli suuri, kun liikkeen nurkassa oli korkea banneri, jossa kuvassa oli kirjan kansi, jossa puolestaan oli Aku Kopakkala juoksemassa. Kyseessä oli mainos Akun uudesta kirjasta. Huomasin jo ennen joulua miehen Facebook-päivityksestä, että kirja on taas julkaistu, mutten tiennyt, mistä kirja kertoo. Päätin etsiä tuon kirjan sieltä kirjakaupasta ja selailla sitä. Se ei ollut ihan helppoa, sillä kirjat eivät olleet samassa paikassa kuin se banneri.

aku

Hoka Cliftonit taitaa olla Akullakin jalassa niinkuin ultrajuoksijoilla tänä päivänä aika usein on. En ole itse vuosiin Akun kanssa edes lenkkeillyt, mutta joskus joku vuosi sitten hän on ollut Espoossa radalla samaan aikaan lenkkiä heittämässä, joten on porukassa sitten joku matka taivallettu. Mieshän tekee todella pitkiä ja rauhallisia lenkkejä kun on kuitenkin 6 päivän juoksujen erikoismies.

Selasin tuota kirjaa. Aku kertoo siinä ultrajuoksemisesta, antaa harjoitteluvinkkejä, avaa omaa harjoituspäiväkirjaansa ja kertoo lajilegendoista. Sen lisäksi siellä on kertomuksia kilpailuista. Lisää kirjasta voi lukea kustantajan sivuilta.

Se on kunnioitettavaa, kun ihmiset käyttävät aikaansa tiedon ja kokemuksen keräämiseksi kirjan muotoon. Se ei ole pieni urakka. Tässä tapauksessa psykologin ammattitaito ja kokemus tuo varmasti hieman erilaisen näkökulman asiaan kuin mitä joku muu kirjoittaisi. Niinpä tuo kirja on varmastikin hyödyllinen luettavaksi meille kaikille, joita juoksu kiinnostaa.

Mainokset