adidas AlphaBOUNCE

adidas3Edellisessä postauksessa puhuin keskihintaisista lenkkareista ja kyllähän niissäkin jotain mielenkiintoista on tullut. Yksi mielenkiintoismmista on adidaksen AlphaBOUNCE, joka julkaistiin kesällä ensimmäisenä Yhdysvalloissa ja se on ollut alusta saakka valtava menestys myyden loppuun nopeasti. Adidas on muutenkin nyt nosteessa. Amerikassahan heillä oli huonoja vuosia takana ja jopa Under Armour nousi tyyliin nollasta ohi adidaksen kakkoseksi ylivoimaisen Niken jälkeiselle sijalle. Tänä vuonna Addulla menee hyvin kaikkialla muualla paitsi Venäjällä. Q3 näytti 20 prossan kasvua maailmanlaajuisesti ja erittäin tärkeillä Amerikan markkinoillakin saavuttivat sen 20 prossan kasvun. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla juoksu ja Originals kasvoivat peräti 60%.

Mikä ihme on AlphaBOUNCE? Ensinnäkin bounce-välipohja on nimensä mukaisesti pomppu. Sen sanotaan olevan vähemmän pehmeä kuin boost, mutta vakaa ja tukeva. Varsinkin pystysuuntaisissa liikkeissä erinomainen, joten tämän kengän sanotaan sopivan erinomaisesti crosstrainingiin ja monia juoksukenkiä paremmin painojen kanssa pelaamiseen salilla. Myöskin ryhmäliikuntatunneille nämä tossut sujuvat hyvin, eikä ole huono nämä jalassa heittää vaikkapa koripalloa. Sen lisäksi juoksukin onnistuu eli aikamoinen yleiskenkä.

Kenkä on suunniteltu käyttäen Nasankin käyttämää ARAMIS-ohjelmistoa. 3D liikkeentunnistuksella saadaan visuaalinen käsitys jokaisesta jalan kohdasta. ARAMIS ottaa 500 kuvaa sekunnissa ja kartoittaa ihon, lihasten ja luiden liikkumisen, jolloin voidaan suunnitella mukavampi kenkä. Adidas onkin suunnitellut yhdestä osasta koostuvan päällisen.

adidas2

Kenkää tulee useissa väreissä ikään kuin rajoitettuina erinä ja sitten kun niitä ei enää ole niin samaa väriä ei välttämättä enää saa, ei ainakaan vähään aikaan. Se on vähän sääli. Tuo musta on sellainen, mikä kiinnostaisi. Ehkäpä ihan street käyttöön. Yksi adidaksen nykyisestä kasvusta Amerikassa johtuu näet juurikin Ultra Boostin ja NMD:n vahvasta menekistä katumuodissa. Tossumyynti on noussut pelkästään 2009-2013 50%, josta valtaosa tietysti Niken laariin satanutta kysyntää muutamasta syystä. Ensinnäkin on tullut uusia sukupolvia, jotka ovat tottuneet liikkumaan sneakereissa, joten pitävät niitä kaikkialla. Toiseksi uudet designit ja värit ovat tehneet tossuista ns. katu-uskottavia ja kolmanneksi pukeutumisnormit ovat siirtyneet kasuaalisempaan suuntaan. Lenkkarit ovat cool. Jopa papit saattavat pitää pukunsa kanssa lenkkareita. Niinpä kun katsoo esim. kuukausia, jolloin ei ole lämmin (eli talvi, syksy ja kevät) niin voisin ajatella, että tuo AlphaBOUNCE ja NMD mustana voisi toimia minulla ihan ns. siviilikäytössä. Pradan mustat, kiiltävät Luna Rossat ovat vähän liian hienot tiettyinä päivinä, musta/kultaisissa Le coq sportifeissa on liian ohut pohja kylmille keleille ja Colombian Drainmaker III:t ovat puhtaasti kesäkengät. Eli mustat, katu-uskottavat sneakerit olisivat kyllä jees tummien farkkujen kanssa.

adidas-alphabounce-blackout

Kun kenkä on aika sukkamainen, niin koko on mysteeri. Sen vuoksi olisi mukava, jos niitä täälläkin olisi jossain kaupoissa. Ei ole yhtään käsitystä, millainen koko sopisi katukäyttöön, eikä mikä sopisi juoksukäyttöön. Toki en välttämättä henkilökohtaisesti varsinaiseksi juoksutossuksi tuota ostaisi. Siitä sanotaan, että se on nilkasta vähän vetelä. Kun minulla on ylipronaatiota ja kun tuo ei ole kuitenkaan varsinaiseen vauhtijuoksuun tarkoitettu ja kun painoakin on 298g, niin se ei ehkä ihan siihen soveltuisi, mutta yleistossuksi kyllä.

Eli kyllä siinä noin satasen hintaluokassakin innovaatioita tapahtuu. Kuten adidaksen CEO Kasper Rörsted sanoi Q3-osavuosikatsauksessa, niin ”Creating the New” strategian vahvuus on se, että parantaa tuotteiden haluttavuutta markkinoilla. Tämä AlphaBOUNCE on hyvä esimerkki siitä. Kun kengän näkee, asiakas haluaa sen ostaa.

Mainokset

One Reply to “adidas AlphaBOUNCE”

  1. Päivitysilmoitus: Phil Knight: Shoe Dog | baltsu

Kommentointi on suljettu.