New Balance 247 Luxe

nb247Joku aika sitten blogissani puhuttiin siitä, että urheiluvälinevalmistajat, erityisesti Nike ovat kasvattaneet myyntiään rajusti viimeisen 10 vuoden aikana. Kuntoilusta on tullut suositumpaa ja street-muoti on mennyt kohti rennompaa. Kengissä tämä näkyy siinä, että perinteisiä nahkakenkiä myydään yhä vähemmän ja ihmisillä on tennareita joka lähtöön, niitä käytetään jopa puvun kanssa.

nb2473

Tämä lähti liikkeelle Amerikassa, jossa työmatkat ovat pitkät varsinkin New Yorkin kaltaisissa metropoleissa. Henkilö joutuu kävelemään paljon, eikä saa kenties metrossakaan istumapaikkaa. Mukavat kengät ovat hyödyksi. 90 luvulla alkoi jo näkyä paljon nahkapintaisten ns. tenniskenkien käyttöä miehillä puvun ja naisilla jakkupuvun kanssa. Vaihtavat sitten työpaikalla tarvittaessa hienommat kengät jalkaan. Kesällä lomillaan jenkit matkustivat rennosti ja liikkuivat joka paikassa shortseissa ja tenniskengissä tai jopa ihan lenkkareissa.

nb2471

Itsekin ostin paritkin sellaiset nahkapintaiset, valkoiset tenniskengät katukäyttöön viime vuosikymmenellä. Ne oli helppo puhdistaa ja värittömällä sekä valkoisella blankilla niitä pystyi huoltamaan hyvin. Niitä pystyi käyttämään oikeastaan kesät talvet, eivätkä oikeastaan edes kuluneet. Ne piti heittää pois vasta, kun vaimennus oli loppu ja kävivät liian koviksi jaloille.

nb2472

Nyt suuntaus on menossa eteenpäin ja urheiluvälinevalmistajilta tulee todella premiumtyyppisiä tennareita, joista tämä New Balance 247 Luxe on hyvä esimerkki. Ainakin alussa niitä on myynnissä vain rajoitetusti muutaman jälleenmyyjän toimesta. Helsingissä mm. Beamhill ja Stockmann myyvät ko. kenkiä. Tuo musta on niin tyylikäs, että se menee kyllä kapealahkeisen puvun housun kanssa ja tuo toffeenruskea sekä valkoinen sopivat puolestaan sellaisen vähän rennomman asun kanssa.

nb2474

Uskon tämän tyyppisten kenkien lisäävän jatkossa entisestään suosiotaan. Loppukaneetiksi täytyy kyllä todeta se, etten ymmärrän tuota nilkan paljaaksi jättämistä, en miehellä, enkä naisella. Jos haluaa rennompaa vivahdetta, valitsee värikkäämmät sukat, jollaisia on vaikkapa Happy Socksilla ja Stancella sekä halpishintaluokassa esim. Jack & Jonesilla. Varrettomat sukat käyvät mielestäni vain shortsien kanssa. Kaiken lisäksi ne ovat liian ohuita melkein aina lukuunottamatta täysin kesäkelejä ja silloin taas voisi joku muu kuin nahkapintainen kenkä olla parempi. Joo, no tosin yhtä vähän kuin paljaita nilkkoja arvostan sitä, että lahkeet ovat puoli metriä liian lyhyet.

Lisätietoja: New Balance

Mainokset