Juokseeko Robin?

Mitä eroa on räppäreillä ja poppareilla? Äitini sanoin räppäreistä: niillä on aina kaikki niin vaikeata. Tulee mieleeni Mikael Gabriel niminen tatuoitu ihmeellinen jätkä, joka oli pari viikkoa sitten ohjelmassa Haapasalo ja kaverit. Sen ohjelman katsominen oli raskasta, koska tämä Gabriel oli paitsi simppeli niin rasittava. Hän kertoi siitä, kuinka räppärit tappelevat keskenään. Tykkäävät antaa ja ottaa iskuja. Hän kertoi myös, kuinka räppäreille on tärkeätä, että elämä on päinhelvettiä. Jos on liikaa lovea ympärillä, niin sitä alkaa luulla liikaa ja musiikista tulee paskaa. No minusta räppi on ollut aina paskaa, on jätkillä ollut vaikeata tai ei.

Poppareilla ei ole tällaista pakkoa olla gangsteri, vaan he voivat olla ihan normaaleja ihmisiä. Ainakin osa niistä. Eilen nimittäin Haapasalo ja kaverit ohjelmassa oli vieraana Robin ja olivat Losissa. Robin oli koko ajan iloinen ja tyytyväinen, mikä kuuluu hänen tavaramerkkeihinsä. Oikeestikko? Siistiä! kuuluivat hänen suustaan ja kuten aina, niin ennen kaikkea Robinilla oli eri parin kengät. Ohjelmassa paljastui, että ainoastaan varvastossut hänellä on samaa paria. Tämä aiheuttaa tietysti käytännön ongelmia. Hyvin monia kenkiä ei ole kuin yhtä väriä tai jos on, niin mikä on todennäköisyys, että Suomen rajoitetussa saatavuudessa molempia värejä olisi oikeaa koko saatavilla. Ehkä noin tunnettu henkilö voi olla yhteydessä suoraan maahantuojaan ja hän saa erikoispalvelua.

No harrastaako Robin juoksua? Teknisesti se olisi nyt mahdollista. Aikanaan kaikki lenkkarit olivat valkoisia ja sitten kun alkoi tulla väriä, niin yhden mallin kengät olivat tietyn värisiä, jos ei halua ihan erilaista kenkää kumpaankin jalkaansa niin piti odottaa puoli vuotta, jotta sai toisen parin, mikä oli uudempaa versiota, sillä nyt jo muutamia vuosia on kevääksi ja syksyksi tullut samasta mallista eri väriset versiot. Sittemmin odottaakaan ei enää tarvitse, sillä tietyistä malleista on tarjolla koko ajan paljon värivaihtoehtoja. Esimerkkeinä voidaan mainita vaikkapa Nike.com sivuilla oleva LunarGlide 8 peräti 13 värissä ja Hokaoneone.eu sivulla Clifton 3 löytyy miehille 7 värissä. Eli Robin ei ole pulassa! Jos hän haluaa harrastaa juoksua, hän voi harrastaa juoksua.

Eri parin kengät eivät sinänsä ole uusi juttu. Pertti Paasio esiintyi niin jo ministeriaikanaan. Se laitettiin kyllä silloin sekopäisyyden tai humalan piikkiin. Minulle kävi kanssa kerran vähän vastaava ongelma kenkien kanssa. Pakkasin muutama vuosi sitten salilaukun niin etten vaivautunut laittamaan eteiseen valoa. Perillä Espoossa Arenalla olin jo ehtinyt vaihtamaan shortsit ja juoksupaidan päälleni kunnes huomasin, että eihän minulla olekaan saman parin kenkiä mukanani, vaan toinen kenkä oli Mizuno Wave Alchemy 7 ja toinen Mizuno Wave Elixir 5. Alchemyssa oli himmeämmät, harmaan siniset raidat kun taas Elixirissä kirkkaamman siniset. En ollut eroa pimeässä huomannut. Olivat niin eri tyyppiset kengät, että päätin laittaa päällyshousut uudelleen jalkaan ja ajaa kotiin vaihtamaan toisen kengän. Nyt tuli muuten mieleeni, etten tiedä, mitä noille tossuille nykyään kuuluu. Päätyivät pari vuotta sitten keväällä Stadiumin Tansania-keräykseen. Ovat kenties jonkun jalassa Tansaniassa tai vainajina. En tiedä tehdäänkö Suomessa tai yleensä Euroopassa esim. koripallokenttien alustaa lenkkareista niinkuin Amerikassa.

Joka tapauksessa, juoksu onnistuu, vaikkapa olisi eriparisten kenkien harrastaja.

Mainokset