Juoksumattojen nopeudet

Esport Bristolin matot ovat nopeutuneet. Taustana asiaa seuraamattomille on se, että vaikka Precorin speksit antavat juoksumatoille nopeudeksi 25,5km/h, niin ne eivät ole kulkeneet kuin 19,3km/h eli amerikkalaisittain 16mph vs. 12mph. Epäilin rajoitinta, mikä voisi olla oletusasetus tai maahantuojan päätös siitä, ettei ole turvallista juosta kovempaa. Vaihtoehtona oli myös se, että matot olisi tilattu mopommalla moottorilla, jolloin eivät voisikaan kulkea kovempaa. Joidenkin salien 19,3km/h tai 20,0km/h taitaa johtua myös tosiaan siitä, että matossa kapasiteetti loppuu, mutta kun Precorissa näin ei ole, niin jostakin muusta oli kysymys.

Nyt vähään aikaan minun ei tarvinnut juosta rajoittimelle saakka, kun oli influenssaa ja muuta, mutta kun aloin päästä jälleen kondikseen niin teki mieli saada mahdollisuus juosta myös kovempaa eli lyhyempiä vetoja. Tiistaina sitten kun ohjelmassa oli 16x400m, niin vikassa vedossa huomasin, että matto kulkikin kovempaa kuin ennen. Vedin vedon johonkin 20,5km/h saakka ja sitten loppuverran yhteydessä kokeilin huiput vetämällä parinsadan metrin kiihdytyksen ja se top speed oli 22km/h. Mietin, onko se kaikissa matoissa. Ajattelin, että softapäivityksen yhteydessä on tehty jotain tai sitten kun siellä oli muutama matto epäkunnossa, niin kun ne on korjattu, niin huoltomies on samalla tehnyt jotain ja matot ovatkin alkaneet kulkea kovempaa.

Eilen sitten olin AMT:llä treenaamassa ja mietin, että piru kun onkin vähän porukkaa. Niinpä mietin, että kokeilen muutamaa mattoa. Minulla oli jalassa hitaat Sequence Boostit, joilla ei nopeita askelia helposti oteta ja tosiaan edellisen päivän kova treeni painoi jaloissa, mutta en malttanut vastustaa kiusausta. Lopetin saman tien AMT-treenin 55 minuuttiin ja menin matolle, joka oli edessäni ja huomasin, että mittari menee yli 20 kympin. Lopetin saman tien, kun ajattelin, että sekin on siis 22km/h kun ei ole se entinen 19,3km/h. Sen jälkeen kokeilin kolme muuta mattoa ja niistä yksi vain kulki 19,3km/h ja muut menivät yli kahdenkympin. Oletukseni on nyt se, että matto, jossa oli valkoinen paperilappu, että on epäkunnossa, ei ole muutettu ja muut on muutettu etänä nopeammiksi, koska matoissa on internet. Jos olisin ollut nokkelampi, en olisi kokeillut eilen juoksemalla ollenkaan, van sessyt siinä reunalla ja testannut huiput.

Tämä on kyllä mukava uutinen. Sitä nopeutta on vähän vaikea lisätä kovassa vauhdissa, tarttisi melkein apumiehen. On pakko pitää tangosta toisella kädellä kiinni, kun nopeutta toisella kädellä lisää ja matto ei kiihdy niin nopeasti kuin toivoisin. Niinpä tuli mieleen idea, etten seiso ollenkaan kyydissä ja ajan harjoituksen läpi ja tallennan sen Preva-tilillei. Sitten ajan myöhemmin harjoituksen sieltä muistista. Eli jos tallennan esim. usealla nopeudella yhden 200m vedon niin voin sitten kokeilla juosta ja katsoa onko nopeus itselleni sopiva. Aloittaen toki siitä hitaimmasta. Olen toivonut, että juoksumattovalmistaja tekisi sellaisen systeemin, että voisin siellä Prevan nettisivuilla suunnitella harjoitukset valmiiksi. Nythän matoissa se menee niin, että jos juoksee jonkun harjoituksen niin sen voi tallentaa suosikiksi ja toistaa myöhemmin juoksemalla saman. Se oli mukavampi niin, että tekisi tietokoneella tavoiteharjoituksen ja yrittäisi toteuttaa sen, jolloin tarvittaessa voisi vähän säätää nopeutta hitaammaksi tai nopeammaksi. En ole itseasiassa kohta pariin vuoteen käynyt edes niillä Prevan nettisivuilla, kun ei siellä mitään ihmeellistä ollut.

Mainokset