Hakkarainen oikeassa

Televisiosta tuli eilen ohjelma Haapasalo ja kaverit, joka on Nelosen sarja, jossa Ville Haapasalo matkustaa yhdessä julkisuuden henkilön kanssa pariksi päiväksi johonkin kaupunkilomakohteeseen. Aiemmin on nähty mm. Matti Nykänen Sarajevossa ja Robin Los Angelesissa. Mainitsen nuo kaksi, sillä ne olivat hyviä jaksoja. Eilen puolestaan vuorossa oli Teuvo Hakkarainen Pariisissa. Mikäli ette nähneet eilen tuota ohjelmaa, niin se on nähtävissä Ruutu.fi palvelussa. Voitte siis ihan hyvin käydä ensin vaikka katsomassa jakson ja tulla sitten takaisin lukemaan tätä blogikirjoitustani.

Ajattelin, että Hakkarainen on joko hyvä tai katastrofi, ei mitään siitä väliltä ja kävikin niin että hän oli todella hyvä tyyppi. Alku oli tuossa ohjelmassa heti aika erikoinen, kun Hakkarainen ilmestyi lentokentälle nahkatakki päällänsä, jossa luki selässä Teuvo Hakkarainen. Eikä mitään matkatavaroita. Hän sanoi ottaneensa mukaansa vain rahapussin. Niinpä hän oli oikeasti koko sen matkan Pariisissa samoissa vaatteissa. Jos olette seuranneet Villen ohjelmia esim. Yleltä tai hänen Amerikan matkaansa Neloselta, niin ihan samanlainen hänkin on. Aina samoissa vaatteissa, eikä varmaan käy juuri koskaan suihkussa. Siinä suhteessa kaikki maalaiset ovat samanlaisia.

Hakkaraisesta sanotaan, että hän on pelle, joka ei kuuluisi Eduskuntaan. Se on täysin väärä käsitys. Politiikassa on paljon juonittelua ja paljon sellaista meininkiä kuten kepulaisilla, jossa vedetään kotiinpäin ja suoraan sanottuna yritetään nussia pääkaupunkiseudun ja muiden suurten kaupunkien fyrkat maakuntiin. Se aluepolitiikka ja siihen liittyvät touhu on todella vastenmielistä. Kauppapaikat määräytyvät poliittisten suhteiden mukaan ja kaikki on enemmän tai vähemmän jonkinlaista hyväveliverkostoa ja rakenteellista korruptiota. Maaseudusta ja maalaisista ei siis nyt niin kauheasti ole hyvää sanottavaa. Ei sen vuoksi, mitä keskustapuolue ja punamulta hallitukset ovat tehneet. Puhumattakaan jostain osuuskaupasta. Hakkarainen on kuitenkin toista maata. Ei hän ole minkään kepulaisen koneiston tuote. Hän on aidosti niiden syrjäseutujen ihmisten ääni Eduskunnasssa. Hän on toisinajattelija ja äänitorvi, mutta ei hän mikään hupiukko ole, joka kännissä jotain lausuu, vaan kyllä hän asioita on ajatellut. Hän on vain vähän erilainen kuin pääkaupunkiseudun hyvin koulutettu eliitti. Samankaltainen erohan on esimerkiksi Lauttasaaren lihaa syövien, urheilevien heteromiesten ja Kallion vegehomojenkin välillä.

Suomalainen konsensusajattelu tarkoittaa sitä, että on yksi oikea mielipide ja jos et ole sitä mieltä, olet kusessa. Ns. suvakeilla on nyt jostain syystä sellainen valta-asema mielipiteiden muodostamisessa, etä he saavat päättää, mikä on oikein ja syrjiä muita mielipiteitä. Se on käsittämätöntä. Esimerkiksi islamiin liittyviä ongelmia ei saa nostaa esille, vaan siitä voi saada jopa tuomion kuten Hakkaraiselle kävi. Hän on asiassa täysin oikeassa, mutta ei keski-suomalaisena duunarina osannut asiaa sillä tavalla muotoilla, että se olisi hyväksytty. Naurettavaa pelleilyä viranomaisilta.

Olen Hakkaraisen kanssa täysin samaa mieltä siitä, että on uskomatonta, että tänne saapui valtavat määrät ukkoja pakolaisiksi. Ahtisaarihan sanoi jo viime vuosikymmenellä, että Afrikassa on miljardi vihaista nuorta miestä, joilla ei ole mitään tekemistä ja ovat aggressiivisia. Siihen kun liittää niissä maissa harjoitettavan kulttuurin, jossa naisia kohdellaan huonosti, niin miksi päästimme yhtään muslimiukkoa hakemaan turvapaikkaa. Eikö se olisi ollut erinomainen signaali naisten oikeuksille, jos olisimme ottaneet vain naisia vastaan ja kouluttaneet heidät hyvin. Näkisivät siellä kuinka yhteiskunta voi kehittyä. Kuinka naiset voivat johtaa asioita. Kuinka islam voi maallistua. Maassa maan tavalla ja täällä siis eurooppalaisten arvojen mukaisesti. Ukot olisivat voineet jatkaa sotimistaan siellä Lähi-Idässä. Ja vaikka heitä kuolisi, niin ei maailmassa väki lopu kesken. Nyt on 7 miljardia ihmistä ja lähitulevaisuudessa kenties jo 10 miljardia. Vertailun vuoksi silloin kun espanjalaiset valloittajat menivät latinalaiseen Amerikkaan ja tappoivat sieltä jopa kokonaisia kansoja tai ainakin valtavasti paikallisia miehiä, niin eivät maailmasta ihmiset loppuneet silloinkaan kesken. Eikä silloin kun oli epidemioita kuten rutto. Aina on riittänyt uutta porukkaa. Se on siis yksinkertaisesti älytöntä päästää miljoonia toimettomia nuoria miehiä Eurooppaan.

Hakkarainen nosti myös sellaisen asian esille, että syrjäseuduilla ei ole naisia. Jo pelkästään helsinkiläinen jos menee baariin kaupunkimme ulkopuolella, saattaa hän saada paikallisilta köniin, kun kuvittelevat, että hän menee sinne iskemään heiltä naiset. Minulla on yksi kaveri, joka on asunut pari vuotta pelkästään hotelleissa ja reissannut ympäri Suomea tutustuakseen kunnolla maahamme. Hän on kertonut siitä, että ne paikalliset jätkät vahtivat monessa paikassa paikallisia mimmejä, etteivät vain ulkopaikkakuntalaiset pääse yrittämään mitään. No, jos siellä ei ole siis tarpeeksi naisia, niin mitä tapahtuu, kun tulee pelkkiä äijiä arabimaista hakemaan ”turvaa”. Yhteenottoja paikallisten jätkien kanssa, ei integraatiota. Tässä Hakkarainen on täysin oikeassa.

Kannatan maahanmuuttoa. Kannatan kilpailua ihmisten välillä. Haluan tänne huippuosaajia, mutta en kannata lainkaan systeemiä, jossa kuka hyvänsä voi ilmoittautua turvapaikanhakijaksi. Ensinnäkin se maksaa niin pirusti, toiseksi salakujettajat hyötyvät, kolmanneksi tulee terroristeja ja pikkurikollisia pesuveden mukana ja neljänneksi saapuu paljon sellaista porukkaa, jotka eivät ole vainottuja ja jotka eivät ikinä tule missään olosuhteissa saamaan turvapaikkaa. Niin ja vielä sekin, että käännytettävien palauttaminen on vaikeaa. Jopa heidän kotimaansa eivät tahdo ottaa tyyppejä vastaan. Esim. Berliinin iskun tekijää Tunisia ei ollut halunnut ottaa vastaan. Viivyttelivät kunnes oli liian myöhäistä. Vastaavia tapauksia on paljon, että on kielteinen päätös, mutta henkilöstä ei päästä eroon. Niinpä Välimeri pitäsi laittaa tiukkaan valvontaan ja kaikki tuloreitit kiinni. Kaikki välittömästi takaisin ja jos ei tiedetä mistä ovat tulleet niin viedään heidät jonnekin saarelle kuten Australia tekee tai ostetaan joku maa-alue Afrikasta ja jengi sinne. Turvaa oikeasti kaipaavia voidaan sitten ottaa hallitusti. Naisia ja lapsia päästettäisiin tänne Eurooppaan ja antaa heille valmiiksi suunnitelma, kuinka integroituvat. Mitä osaat, mistä olet kiinnostunut, miten sinut saadaan opiskelemaan ja työhön.

Kaiken kaikkiaan Hakkarainen oli todella sympaattisen oloinen, rehellinen maalaisjätkä, joka on saanut julkisuudessa tahtomattaan vähän sellaisen hupiukon maineen. Toki eihän se kännäily ja muu tietystikään ihan tuulesta temmattua ole, mutta se on niin, että ei maalla juoda olutta ja punaviiniä ruoka- tai seurustelujuomana niinkuin jossain Pariisissa tai Milanossa juodaan. Se on vähän niinkuin Hakkarainen itse sanoi: kun hän ottaa tiukkaa, niin se menee olalle.

Hyvä ja viihdyttävä tyyppi. Tekisi mieli käydä joskus kesällä siellä Viitasaarella tsiigaamassa, millaista siellä on. Teuvoon voi kuulemma törmätä ABC:llä.

Mainokset