Intervallit ja jalkapalloa

IMG_20170214_235658_795.jpgFlunssa ei tullutkaan. Kurkkukipu hävisi eilen ja koko päivän yritin kuulostella, tuntuuko kävely esim. normaalilta, ts. voinko juosta. Tarkoitus oli juosta vedot. Iltapäivällä alkoi nenä vuotaa, mutta tein silti suunnitelman juosta 4x2000m/800pal.

Salilla huomasin, että soutu ei tuntunut ehkä normaalilta, vaan hieman vetelältä. Tein sen lisäksi corea, lunge matrixin ja heilautukset. Päätin, että juoksen hiljempaa eli vain 3.40min/km vauhtia. Kun menin matolle niin juoksin verraa alle 3km ja eka veto tuntui aika vaikealta, tein heti päätöksen, että jos en ole täysin kunnossa, niin en rasita itseäni äärirajoille, vaan teenkin vain 1600m pituisina nuo vedot. Jälleen uutta ajattelua tämäkin. Reagoidaan tilanteen mukaan kroppaa kuunnellen, eikä mennä sisulla.

Jaloissa minulla oli Salmingin Distance A3:t. Ne ovat kyllä alhaisen droppinsa ja ns. natural running tyyppinsä vuoksi hieman haastavammat. Droppia on 5mm ja painoa todella vähän. Minulle se Salmingin puhe siitä, että kenkä on suunniteltu nimenomaan pitkiä matkoja ja kovia alustoja silmällä pitäen, on hieman munkkilatinaa. Adidaksen Boston Boostit ja New Balancen Vazee Pacet ovat helpommat kengät ainakin toistaiseksi ja pidemmille matkoille käytän sitten vaimennetumpia, tuettujen kenkiä kuten Mizuno Wave Inspirea. Eli siis nuo Salmingit olivat eilenkin vähän haastavat akillesjänteille, varsinkin hitaamman palauttavan juoksun aikana, mutta idea onkin siinä, että ”koulutan” jalkojani kestämään vähän rajumpaa menoa. Saamaan erilaisia ärsykkeitä.

Ensimmäinen veto oli ainoa, jolloin juoksu tuntui hankalalta. Juoksu alkoi sitten lopulta kulkea hyvin ja tuo 3.40min/km vauhti tuntui niin iisiltä, että oikein harmitti. Neljänteen vetoon päätinkin laittaa 3.35min/km, mikä oli alunperin suunniteltu kaikkiin vauhdiksi. Sekin oli helppoa. Loppuun juoksin vielä reilut 3km kevyttä, jolloin kokonaismäärä oli 15km. Treeni tuntui aika helpolta, eikä ollut sen jälkeen ollenkaan sellaista fiilistä, että olisin ollut puhki.

Kävi muuten hauska tilanne heti alussa. Jostain kumman syystä Precor näytti sykettä ruudussa. Siinä luki 170. Ihmettelin mistä hitosta se tulee, kun en koske mihinkään. Juoksin 5.15min/km vauhtia ihan alussa ja kokeilin huvikseni kahvoista, mitä Precor ilmoittaa sykkeekseni ja sain tulokseksi 111. Huomasin sitten, että se häiritsevä sykelukema tulee ilmeisesti viereisellä matolla juosseen naisen sykevyöstä. Hänen matollaan oli näet samat lukemat. Juostiin samaa vauhtia, minun syke oli 111 ja hänen 170. Epäilys vahvistui, kun hän piti tauon yhdessä vaiheessa ja syke laski johonkin 148 lukemaan ja kun hän aloitti taas juoksun, se nousi aika nopeasti yli 170. Jotain hyötyä siis juoksusta on ollut. Minusta kevyellä lenkillä on kivempi olla syke 111 kuin 170.

Illalla oli tsämppäriä. Joku sanoi lounaalla virheellisesti, että eilen olisi ollut jo Bayernin pelipäivä ja ajattelematta asiaa enempää uskoin sen. Juoksin jopa FC Bayernin paita päälläni ne vedot. No oisin juossut muutenkin, sillä vedoissa käytän monesti hihatonta ja tuo tuli rotaatiosta sopivasti. Ei se ollut kuitenkaan se pelipäivä vielä, mikä oli itseasiassa ihan hyvä. Ei tarvinnut jännittää, vaan sai nauttia futiksesta. Moni veikkasi ennen peliä, ettei PSG:llä ole mahdollisuuksia Barcelonaa vastaan. Olin täysin eri mieltä. Okei, kausi alkoi huonosti. Tuli uusi valmentaja ja siinä missä Lucien Favren Nizza meni voitosta voittoon, niin pariisilaiset kompuroivat. Käänne on kuitenkin tapahtunut ja varsinkin tammikuussa tullut Julian Draxler Wolfsburgista on ollut erinomainen lisä. PSG pelasikin eilen huikean hyvin. He tulivat erittäin hyvällä ilmeellä matsiin ja ottivat luulot pois. Pallonriistoja, nopeata hyökkäyspeliä, erittäin viihdyttävää futista. Hyökkäyskalusto Draxler, Di María ja Cavani, jota tukee pelinrakentelussa Verratti, on kyllä tulivoimainen. Lisäksi pelinrakentelu on kehttynyt paljon. Joku 2-3 vuotta sitten PSG:llä oli vielä vaikeuksia toimittaa palloa hyökkäykseen suunnitelmallisesti, vaan se oli heikohkon keskikentän vuoksi summittaista. Nyt se on muuttunut ja heidän keskikenttänsä on erinomainen.

En ole mikään varsinainen PSG:n fani, mutta nautin siitä eilisestä pelistä ja kun pelaavat oikeasti nyt noin hyvää futista, niin soisin heidän menevän vaikka loppuun saakka. Pelin jälkeen päätin ottaa kuvan Pariisista ostamani kaulaliinan edessä. Allez PSG! Ici C’est Paris!

Juokseminen tosiaan tuntuu nyt entistä helpommalta. Tänään saattaa olla eilisistä vedoista huolimatta kevyttä juoksua, eikä AMT:tä tai crossaria.

Mainokset