Axl Smith – kusipää

Sunnuntaina alkanut sairastelu veti eilen toistaiseksi pohjat. Heräsin klo 3.50 valtaviin vatsakramppeihin, jonka jälkeen koko päivä meni maatessa. En pysty nukkumaan, enkä syömään. Vasta joskus illalla pystyin syömään hieman broileripiirakkaa ja banaania. Yritin toki ottaa mustikkakeittoa ja teetä päivän aikana sekä yhden jogurtinkin, mutta kivut olivat karmeat. Se on kornia, kun maha kurnii nälän vuoksi, mutta ylävatsa on niin karmean kipeä, ettei voi syödä mitään. Se näkyi vaa’alla. Aamupainoni oli tänään 750g alempi kuin maanantaina.

En eilen siis tehnyt oikeastaan mitään muuta kuin katsoin naisten hiihdon ja makasin. Jonkun verran tuli luettua kännykältä uutisia, vaikken televisiota muuten katsonutkaan ja yksi asia, mikä osui silmään, oli Axl Smithin saama tuomio. Nyt kun asiasta tuli tänään lisätietoa, niin on pakko ottaa kyseinen epeli esille.

Tämä Axl Smith esiintyy jonkinlaisena uhrina ja vähättelee tapausta. Monet ulkopuoliset väittävät, että sadan tonnin korvaukset uhreille plus 50 tonnin oikeudenkäyntikulujen maksaminen sekä menetetty maine ovat valtavan suuri rangaistus miehelle, kun verrataan esim. pahoinpitelyihin. Minusta pitää muistaa se, että tässä oli uhreja 30 kappaletta eli korvaukset ovat noin kolme tonnia per uhri, mikä ei ole mielestäni mitään. Aika rajua touhua, jos osa kerran joutuu käymään epelin jäljiltä terapiassakin. Kyllä se melkoista henkistä pahoinpitelyä on ollut.

Moni väittää, että naiset itse hakivat julkisuuden henkilöön tutustumisen kautta uramahdollisuuksia tms., mutta kyllähän tuo Smithin toiminta Instagramissa, Facebookissa ja Tinderissä sekä jopa lukiovierailulla vaikuttaa suoranaiselta saalistamiselta. Vähän sellainen olo, ettei se kauhean kaukana ole ollut puskaraiskaamisesta. Mennään isolla haravalla ja yritetään kaikkia, valehdellaan niin paljon kuin pystytään ainoana tarkoituksena saada mahdollisimman moni nainen sänkyyn videokuvattavaksi. Täysin häikäilemätöntä meininkiä, jossa on ollut tarkoitus vahingoittaa toisia. Voi vain kuvitella kuinka suurta määrää hän on yrittänyt. Kun Vantaan kaupunki lähti tukemaan Valavuoren Solano-keräystä, niin oliko se ainoa kaupunki, jota keräyksen tiimoilta lähestyttiin. Aivan, samalla tavalla voi ajatella, että kopioimalla jonkun vanhan viestin Smith saattoi lähestyä sosiaalisessa mediassa jopa tuhansia naisia ja jos joku osoitti jotain mielenkiintoa, niin hän varmasti opetteli taktiikan, kuinka siitä kannattaa mennä eteenpäin. Kun harjoittelee paljon, oppii tehokkaan tavan toimia. Niinpä uutta videomateriaalia kertyi koko ajan runsaasti.

On uskomattoman vastenmielistä se, että joku läskiräppäri Kasmir on kaikenlisäksi katsonut niitä panovideoita. No räppärit vaikuttavat olevan supermulkkua porukkaa. Haapasalo ja kaverit ohjelmassa vieraillut Mikael Gabriel vaikutti olevan todella pihalla normaalielämästä ja hän kertoi mm., että räppärit tykkäävät antaa ja ottaa turpaan. Tämä tällainen sekoilu ja panovideoiden kuvaaminen ja katseleminen siis sopivat erinomaisesti sekä räppäreiden julkisuuskuvaan että haastatteluista saatuun mielikuvaan heidän persoonallisuuksistaan. Ei yllätä edes Kurikalla.

Hieman ihmettelen tuota bongokausikommenttia. Onko Smith halunnut viestittää, että hän on tullut puusta alas vasta vähän aikaa sitten. On totta, että hän on poikkeuksellisen ruma ihminen ja saattaa olla, että hän ajattelee olevan joku bongorummun soittaja viidakossa. Ehkä olisi kannattanut kertoa niille naisille etukäteen esim. seuraavalla repliikillä: haluatko soittaa bongorumpua kanssani videolla? Nyt hän erehdytti ihmisiä karulla tavalla.

Tietyllä tavalla kiva, että saatiin ennakkotapaus, mutta en usko sen hillitsevän räppäreitä. Kun Cheekin yökerho avataan Makkaratalossa, niin voitte kuvitella, millainen meno sen jälkeen alkaa. Halutaan antaa ja ottaa turpaan ja soitetaan bongorumpuja.

Paljon maailmassa ja Suomessakin tapahtuu ikäviä ja vastenmielisiä asioita, eikä niitä voi laittaa ”pahuusjärjestykseen”. Moni on helposti sanomassa, että eihän tuo nyt mitään, kun paljon pahempaakin sattuu, mutta itse olen sitä mieltä, että tuo Axl Smithin touhu on todella vastenmielistä ja ko. jätkä on kusipää. Menettely ei ole millään tavalla puolusteltavissa ja on hyvä, että hän sai edes jonkinlaisen rangaistuksen. Vertailun vuoksi mainitsen tässä huvikseni sen, että kaksi kaaharia, jotka ajoivat kilpaa Berliinin kaduilla ja aiheuttivat sivukadulta vihreillä valoilla risteykseen tulleella Jeepillä liikkeellä olleen eläkeläisen kuoleman, saivat tuosta ydinkeskustassa 170km/h kilpa-ajosta kumpikin (vaikka toinen vain törmäsi) elinkautisen vankeusrangaistuksen ja heiltä otettin ajokortti loppuelämäksi pois. Hekin sanoivat, ettei ollut tarkoitus. Oikeus ei uskonut, vaan antoi kunnolla kakkua. Heidän mielestään se oli murha, vaikka kilpa-ajon alkaessa ei ollutkaan varmaan tarkoitus, että joku menehtyisi.

Mainokset