Hoka Ora palautumissandaalit

hokaora

Pojat ja tytöt, nyt on kyllä mielenkiintoinen tuote varsinkin ultraajille, miksei muillekin juoksijoille – nimittäin Hokan uudet Ora Recovery Slidet. Pitkän lenkin, rankan vetotreenin, maratonin – puhumattakaan ultran jälkeen kotona kävellessä on kiva olla jalassa jalkineet, jotka ovat jaloille mahdollisimman hellät. 24h tapaisen ultran jälkeen jo kisapaikalla on varmasti mukava vaihtaa sellaiset jalkaansa. Palautumissandaalit ovat siis juoksijoille noin lähtökohtaisesti erinomainen tuote.

hokaora3

Kuinka Hoka on sitten lähestynyt tätä? Kun katson kenkää, niin näen siinä kolme selkeätä pointtia. EVA välipohjan antama vaimennus, tuki jalkaholville ja kolmanneksi riittävä ”ilmastointi”. Sandaali on hyvin avoin ja jalkapöydän päällä menevässä osassakin on reikiä. Kovan harjoituksen tai kisan jälkeen turvonneet ja kuumenneet jalat varmasti saavat hyvän mahdollisuuden palautua noiden sandaaleiden myötä. Kuten kuvista voitte huomata, niin pohjakuvio on myöskin sellainen, että niillä voi kävellä ulkonakin, kun ne eivät ole niin liukkaat, jos ei ihan lumessa tai jäällä kävele. Isäni kaatui viime kesänä hellepäivänä liukkailla flipflopeilla rantapolulla, minkä seurauksena nilkka meni totaalisesti säpäleiksi ja hän joutui poistumaan sieltä ambulanssikyydillä, joten periaatteessa nämä Hokan sandaalit voisivat sopia muuhunkin kuin juoksijan palautumiskengiksi.

hokaora2

Hoka Ora sandaalien droppi on 6mm ja paino naisten mallissa (koko US 7) reilut 140g ja miesten mallissa (koko US 9) vajaat 180g. Värejä pitäisi olla sekä miehille, että naisille tarjolla tälle vuodelle 3, Hokan sivuilta löytyy kaksi vaihtoehtoa, musta sekä miehille että naisille, tumman sininen miehille ja turkoosi naisille. Noista vaihtoehdoista valitsisin sen mustan.

hokaora4

Ainoa asia, mikä ko. sandaaleissa mietityttää, on koko. Hoka valmistaa niitä vain täysinä kokoina, eikä puolen numeron malleja siis ole. Sandaaleissa nimenomaan se koko on tärkeä, jalka ei saa hölskyä siellä, jotta niillä voisi kävellä. Monestihan noita käytetään varmasti ilman sukkia, mutta talvella toisaalta Suomessa on melko viileää, joten voi olla, että jalassa ovat esim. tennissukat. Se pohjan pituus pitäisi olla samalla tavalla kuin suihkusandaaleissa, about sama kuin oman jalan pituus. Niinpä kun itsellä esim. on yleensä (Adidasta lukuunottamatta) kokona UK 8.5, niin onko se niin, että jos sandaalit olisivat tuosta puoli numeroa ylöspäin, niin ne hölskyisivät jalassa vai onko se niin, että koska juoksukengät ovat vähän suuremmat kuin muut jalkineet, niin puoli numeroa alaspäin olisikin sopiva. Se tietysti riippuu myös mitoituksesta. Ovatko koot samat kuin Hokan muissa kengissä vai eivät. Adidaksen suihkusandaalit minulla ovat 42, vaikka Adidaksen juoksukengät ovat 43 1/3, voisikohan siitä jotain päätellä? Mene ja tiedä.

hokaora5

Itselläni on asunnossa sisällä liikkumiseen Hugo Bossin mustat mokkapistokkaat ja Timberlandin beiget mokkaloaferit, mutta kyllä tuollaiset Hokan palautumissandaalit kelpaisivat siihen rinnalle testiin ja varsinkin pitkisten ja kisojen jälkeen jalkoihin. Hintahan on superhalpa, USA:ssa 50 taalaa. Voisi kuvitella, että tuollaiset kengät ovat tyyliin ikuiset, ei niitä tarvitse ostaa kuin kerran. Unohtakaa Crocsit ja hommatkaa Hoka Orat! Italiaksi muuten ora ei ole ainoastaan tunti, vaan adverbina myöskin nyt eli sopii tähän hyvin. Ostakaa nyt 😉 Kerron täällä blogissa kokemuksia kohdassa Baltsu testaa, jos saan jostain jossain vaiheessa tuollaiset Hoka Orat hankituksi.

Lisätietoja: http://www.hokaoneone.com (Jostain syystä kenkää eo löydy ollenkaan Hokan Euroopan sivuilta. Niinpä jos ja kun se heittää teidät EU-sivulle, niin vaihtakaa sivun alareunasta maaksi USA, niin pääsette haun kautta tutustumaan sandaaleihin)

Mainokset