MM Lahden onnistujat

Kisat ovat ohitse, joten nostan vielä esille kolme onnistujaa, jotka pärjäsivät paremmin kuin etukäteen kuvittelin:

1. Mieshiihtäjät

Iivo Niskanen hiihti kultaa 15 km perinteisellä, parisprintin joukkue Niskanen – Jauhojärvi oli kiinni kultamitalissa kunnes lopun kolari pudotti heidät pronssille ja Matti Heikkinen otti vapaan viidellä kympillä pronssia. Sen lisäksi miesten viestijoukkue taisteli mitalista loppusuoralle saakka. Miesten joukkue on noussut suosta ja on ihan karpaasien veroinen. Enää ei ole Isometsää, Myllylää ja Kirvesniemeä ikävä. Kivaa on sekin, että hiihtäjät tuntuvat tulevan toistensa kanssa hyvin toimeen, joten joukkueessa on paitsi kova keskinäinen kilpailu, niin samalla myös yhteen hiileen puhaltamisen ilmapiiri. Ei mitään sellaista Nykäsen ”mulla on enemmän fyrkkaa kuin teillä” -mentaliteettia. Hyvä Suomen miehet!

2. Reijo Jylhä

Se mitä olen kisojen aikana haastatteluja seurannut, niin Reijo Jylhä on kehittynyt valtavasti johtajana. Olin vähän sitä mieltä, etten oikein olisi halunnut Jylhän palaavan maajoukkuevalmentajaksi. En tajunnut mitä annettavaa hänellä olisi ja miten joukkue voisi menestyä. Olin väärässä, enkä tiennyt tämänhetkistä Jylhää. Joukkueessa on hyvä henki, Jylhä on saanut ratkaistua orastavat kriisin joukkueen sisällä ja siellä on sellainen positiivisuuteen perustuva tekemisen meininki, joka näkyy mitalitaulukossa. Hiihtojoukkueen koko valmentautuminen on nyt ammattimaisempaa kuin koskaan aikaisemmin pitäen sisällään kaikki ulkopuolisetkin tahot kuten KiHu. Siitä kuuluu kiitos varmasti monelle taholle, mutta joka tapauksessa Jylhä on onnistunut hyvin. Vähän jopa nyt harmittaa, jos Jylhä kerran lopettaa olympialaisten jälkeen.

3. IS-TV

Yleisradio televisioi kisatapahtumat hyvin. Lisäksi Lauran ja Petran emännöimässä studiossa oli ihan mukavia vieraita. Lähetykset keräsivät suuret yleisömäärät ja palaute oli varmasti pääpiirteittäin positiivinen. Analyysi siellä jäi sen sijaan ohueksi. Onneksi meillä oli IS-TV.

Ilta-Sanomat oli oikeasti panostanut näihin kisoihin. Niillä oli koppi siellä Salpausselällä ja kokoonpano oli erinomainen. Antti Virolainen oli hyvä juontaja, joka osasi ottaa muut hyvin mukaan keskusteluun ja luoda sopivan rennon ilmapiirin, Marko Lempinen oli todella asiantunteva toimittaja ja Jari Isometsä puolestaan huikean asiantunteva hiihtoasiantuntija. Lempinen on Lahdesta, joten hiihtolajit varmasti kiinnostavat, mutta toisaalta hän on entinen jääkiekkomaalivahti ja minun papereissani lätkäjätkäksi Ilta-Sanomissakin profiloitunut, joten olihan tämä hiihto-osaaminen tajuton yllätys. Hänellä oli taktista silmää, lajiosaamista ja jonkinlaista sisäpiirin tietoakin. Lisäksi hän sopii televisioon. Hän on sympaattinen, eikä jankkaa. Kun häntä vertaa esim. Pekka Holopaiseen, joka oli välillä siellä studiossa, on ero kuin yö ja päivä. Pekka Holopainen ei ole sympaattinen ja hän suorastaan jankkaa välillä tarkoituksenaan saada eripuraa aikaa. Hän ei sovi televisioon pätkääkään. Lempinen sen sijaan sopii ja Isometsä on hänelle loistava parivaljakko. En tiennytkään, kuinka kartalla Jari on tämänpäivän hiihdosta. Isometsä pyrkii tekemään huikeita ennakkoja kisaa ennen ja analyyseja kisan jälkeen katsottavaksi. Hän osaa ottaa esille sellaisia asioita, joista katsojalla ei ole käsitystäkään esim. kelien osalta. Lisäksi hänellä on mielettömiä tarinoita vuosien varrelta. Mikäli Jari Isometsä olisi keski-eurooppalainen, niin hän tienaisi hiihtokommentaattorina todella paljon.

Nämä olivat ensimmäiset kisat, jolloin verkossa oleva media kuten tuo IS-TV, oli tällä tavalla esillä ja he tekivät sen hyvin!

Mainokset