PSG ei osaa voittaa

Paris Saint-Germain on rakentanut viime vuosina isolla rahalla menestysjoukkueetta tavoitteenaan voittaa Mestareiden liiga. Kolme viikkoa sitten esiintyivät niin kerta kaikkiaan suvereenisti voittaen FC Barcelonan kotona 4-0, joten ajattelin, että tänä vuonna se voisi olla oikeasti mahdollista. Barcelonalla ei ollut oikeasti mitään palaa. Eilen Barcelona murskasi nuo PSG:n haaveet ja voitti toisen osaottelun 6-1, viimeisen viiden minuutin aikana syntyi kolme maalia ja jäi kysymys: kuinka näin pääsi käymään? Minusta kysymys on siitä, ettei PSG osaa voittaa.

PSG:n keskikenttäpeli oli vielä jotain kolme vuotta sitten summittaista. Oli ikäänkuin sattuman kauppaa saivatko kärjet palloja. Nyt tilanne on ollut toinen. Keskikenttä ja hyökkäyskalusto koostuvat ainoastaan huippupelaajista. Julian Draxlerin hankinta talvitauolla oli viimeinen palanen tässä kokonaisuudessa. Puolustus sen sijaan on kysymysmerkki ja maalivahti Trapp, vaikka onkin hyvä, niin ei ole maailmanluokkaa kuten joku Neuer tai Buffon. Hän on korkeintaan Saksan top 5 maalivahti.

Harvoin olen nähnyt niin suvereenia esitystä, mitä Pariisin ensimmäinen osaottelu oli. Niinpä on täysin käsittämätöntä, että heidän jatkopaikkansa suli tuolla tavalla. Pelaajat olivat eilen pelokkaita ja olivat lähteneet hakemaan pientä tappiota, mutta kun eka maali tulikin heti alkuun niin koko ottelua leimasi varovaisuus, pelko, jopa paniikki.

Samalla kierroksella oma seurani, kannattamani FC Bayern München meni Arsenalia vastaan jatkoon 10-2 yhteismaalein voittamalla molemmat osaottelut 5-1. Okei materiaaliero oli Bayernilla, mutta toisaalta alkukausi oli uuden valmentajan alaisuudessa ollut vaikea. Tottakai varsinkin ensimmäinen peli oli myös huippuesitys, mm. akseli Lahm-Robben toimi oikealla laidalla upeasti ja keskikentällä Thiago pohjalla ja Müller kärjen alapuolella loivat lukuisia tilanteita, mutta olennaista on kuitenkin mielestäni se mitä Robben sen pelin jälkeen totesi. Hän mainitsi, että on ollut 7,5 vuotta seurassa ja aina kun se on ollut tärkeää, ovat olleet parhaimmillaan. Okei välillä Bayern on pudonnut, eikä ole voittanut Mestareiden liigaa, mutta usein huonoihin otteisiin ovat olleet syynä loukkaantumiset tai pelkkä huono onni. Aina ovat kuitenkin taistelleet niistä voitoista ja paljon titteleitä on palkintokaappiin tullut. He osaavat organisaationa menestyä ja voittaa. Joukkueessa on lähes joka jätkä voittanut Champions Leaguen, maailmanmestaruuden tai molemmat. Sellainen kokemus Pariisilta puuttuu.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, kuinka pariisilaisjoukkue käsittelee tämän järkyttävän shokin. Joko he oppivat siitä ja tulevat vahvemmiksi tai murtuvat ja se voi silloin johtaa valmentajan vaihdokseen, epätoivoisiin pelaajahankintoihin jne. Ei tämä nyt heille optimaalinen tilanne ole. Toisaalta tilanne kuvaa hyvin urheilua. Mikään ei ole ikinä varmaa, eikä yhtään varmistelemaan voi lähteä. Pitää olla 100% ammattilainen asenteeltaan aina ja tietää, kuinka menestytään. Loppujen lopuksi se ei ollut kuitenkaan sattumaa, että juuri PSG putosi. He eivät olleet vielä valmiita menestymään.

Mainokset