Kevät tulee ja GoExpo

DSC_4006

Kevään merkkejä ilmassa. Eilen oli todella upea sää. +8 astetta Helsingissä. Päätin nauttia iltapäivällä. Kävin Tuomiokirkon portailla syömässä korvapuustin ja iloitsemassa valosta. Myös keskiviikkona oli aurinkoista, joten kiertelin vähän Kruununhaassa. Mukavasti saa jaksotettua hommia, kun kävelee esim. lounaan jälkeen pikkaisen ja vielä iltapäivällä uudemman kerran. Luin eilen itseasiassa, että helpoin tapa buustata tehokkuutta olisi kävellä 5 minuuttia joka tunti. Se 55 jäljellejäävää minuuttia olisivat silloin tehokkaampia kuin ilman kävelyä.

IMG_20170315_125020_806.jpg

Pyöräkin tuli eilen. Olin kuvitellut, että se on sellaisessa isossa laatikossa. Ei mahdu autoon ellei ole pakua tai iso farmari, joten olin miettinyt asian niin, että vien sen Kampista keskiovista dösään ja kuljetan sen pystyssä. No ei se ollutkaan sillä tavalla pakattu. Kuvasta näette, että se on tavallaan ajovalmis, vain keskellä on pahvisuoja. Dösissä ei saa kuljettaa polkupyöriä, joten ei kai tuollaista saa viedä. Päätin mennä metrolla Ruoholahteen ja kantaa fillarin himaan. Taitaa tulla jotain 4 kilsaa kantamista. Selässä 30 litran Helly Hansenin reppu ja päällä Versacen toppatakki, tuli pidemmän päälle kuuma, selästä hiosti. Sinänsä kävely pyörän kanssa ei ollut paha rasti, sillä sen verran kevyet kantamukset menevät mukavasti olalla. Satulan alta kiinni ja olalle. Välillä sitten puolen vaihto.

IMG_20170316_214616_405.jpg

Kotona kauluspaita ja sen alla ollut t-paita olivat jo sitten aivan hiestä märkiä, mutta ei se mitään. Vaihdoin vaatteet ja lähdin lenkille. Juoksu kulki hyvin, tuo oli tämän viikon ensimmäinen lenkkini. Vedin reilut 15 kilometriä ja kevät oli tosiaan saapunut, sillä suurin osa reitistä sulana. Pari alamäkeä olivat jäässä, yhdessä lähdin liukumaan, mutta pysyin pystyssä ja lisäksi yksi ylämäki oli niin jäässä, etten meinannut päästä sitä ylös. Ei ollut ihan pimeätä vielä kun lähdin matkaan, mutta lopussa tietysti oli jo hyvinkin pimeätä. Lehtisaaressa valottomalla polkuosuudella yksi ukko meinasi törmätä nokkakolarin. Hänellä oli ihan mustat vaatteet. Minulla oli päässäni valkoinen Daehli-panta, käsissäni neonväriset OneWay-hanskat, alaosassa SOC:n pitkät trikoot, joissa valkoinen ja harmaa vaihtelevat sekä on lisäksi sellaiset neonvhreät pitkittäisraidat. Samaa neonvihreätä olivat sukkani ja lisäksi kenkäni olivat kirkkaat. Katsoin pimeässä, että näyn todella hyvin, en ole siis sellainen vaara muille liikkujille kuin mustiinpukeutuneet. Minulla mustaa oli vain takki. Silti se ukko meinasi juosta päin.

Tänään sataa valitettavasti. Se siitä keväästä. Ajatuksenani oli mennä GoExpo-messuille, mutten menekään. Mietin aikanaan, olisiko pitänyt lähteä Münchenin ISPO-messuille. Ensin ajattelin mitä hyötyä. Jälkeenpän harmitti, etten mennyt. Niin paljon uutta varsinkin tossurintamalla. Päätin, että menen jubailemaan GoExpossa joka merkin kanssa. Keskiviikkona käydessäni 4Runnersissa aloin epäillä messujen tarjontaa. Pistäydyin liikkeessä, kun mietin olisivatko Hoka Clayton 2:t esillä. Eivät olleet, sillä ne menevät suoraan messuille. He ovat Hokien ja New Balancejen tuotteiden kanssa siellä. Mainitsin hänelle, että 2014 tapahtuma oli ihan pilipali, kun esim. Adidas ei ollut omalla osastolla siellä, vaan Adios Boostit etc. olivat Arctic-Jarnon osastolla. Jokainen tietää, millainen pilipalijätkä Jarno on, joten kyllä Adidaksella pitäisi oma osasto olla. 4Runnersista sanottiin: toivottavasti merkit ovat tänä vuonna esillä. Siis hekään eivät tiedä, toivovat vain. Itse olen ollut elämäni aikana kymmenillä messuilla näytteilleasettajana ja tiennyt sataprosenttisen varmasti etukäteen ketkä ovat mukana. Joskus voi tulla viime hetken lisäyksiä, mutta periaatteessa peli on ollut selvä jo kuukausia etukäteen.

Siellä on tänä vuonna kolme teemapäivää juoksuun tai siis eivät varsinaiseen kilpajuoksuun, mutta kuitenkin aihepiiriin, minkä luulisi innostavan tossumaahantuojat uutuuksineen paikalle. Siellä on siis joku uudistunut RunSport-alue, jossa on mm. porrastreenit joka päivä. Tänään perjantaina aiheina ovat työterveys ja hyvinvointi, lauantaina kuntourheilu ja trendit sekä sunnuntaina perheen, työn ja vapaa-ajan yhdistäminen. Periaatteessa siis aika hevonpaskaa, mutta massoille suunniteltua ja kaiken järjen mukaan tossumaahantuojia kiinnostaisi juuri nimen omaan ne suuret massat eli ihmiset, jotka ostavat suurimman osan jalkineista. Varsinkin nyt kun juoksukenkien kysyntä katumuodissakin on lisääntynyt. Jokainen messukävijä on potentiaalinen asiakas. Päätin siis katsoa netistä varmuuden vuoksi, ovatko tossumaahantuojat paikalla ja harmistuksekseni havaitsin, ettei yksikään ole. Siellä on toki Megasport eli 4Runners, mutta heidän valikoimaansa voi tutustua liikkeessäkin. Havaitsin juoksufoorumia selatessani Sepon avaaman ketjun, jossa hän totesi viime vuonna tilanteen olleen aivan sama: ei juoksumaahantuojia paikalla. Päätin, että pitäkööt tunkkinsa, minä en GoExpoon mene! Messuilla olisi kyllä sähköpyörät testattavana. Arkkitehtikaverini on aikeissa hankkia sähköpyörän ja hän pyysi minua täksi illaksi mukaansa messuille. Periaatteessa olisin voinut mennä ja kirjoittaa teille tossujen sijaan sähköpyöristä, mutta en mene. En halua tukea tapahtumaa, jossa tossumaahantuojat eivät ole paikalla. Tämä boikotointi on nyt sitten yhden suurmiehen kannanotto tähän asiaan. 😉 Hankitaan tieto messujen sijaan vaikkapa Internetistä.

Toivon kyllä, että 4Runners käyttää hyväksi tuon tilaisuuden, jossa pelikenttä on heidän. Kerran olen muuten itse GoExposta kengät hankkinut. Se oli 2001, jolloin Saucony oli Ruotsin maahantuojan kautta melko näyttävällä osastolla mukana. Juoksumatolla silloin kenkiä testasin ja yhdet ostinkin. Ne olivat ensimmäiset Sauconyt minulla ikinä. Nyt monella voi olla Hokan kanssa sama tilanne, kun menevät 4Runnersin osastolle. Jääköhän Claytoneita yhtään messujen jälkeen liikkeeseen vietäväksi.

Ei siis messuja, ehkäpä illalla vesijuoksua.

Edit. GoExpo päivitystä.

Aiheutan liikevaihtoa, vaikken edes käy siellä. Kaveri tosiaan ilmaisi mielenkiintoa sähköpyörää kohtaan. Kerroin hänelle, että messuilla olisivat koeajettavissa. Kaveri harmitteli asiaa, kun oli ajatellut mennä mökille. Sitten päätti lähteä sinne pe suoraan duunista. Matka ei ollut turha, sillä hän oli ostanut sieltä Crescentin pyörän. Muutamia kokeili ja päätyi tuohon mm. värin vuoksi. Hyvä, että kauppa käy. Ostajan lisäksi toivottavasti myyjäkin tyytyväinen.

Toinen kaveri on innostunut lähtemään messuille Hokia kokeilemaan. Jatkuisko stoori.

Mainokset