AMT:llä nopea palautuminen

Juoksin eilen illalla 4 min/km tempoa pitkästä aikaa. Edelliset vastaavat treenit olivat helmikuussa ennen vatsavirusta. Olin nyt paljon tiukemmilla kun tosiaan tottumusta vauhdikkaasta juoksusta ei ollut pitkästä aikaa. Tai sanotaanko niin, että ensimmäisellä kerralla juostu 15km oli ehkä rankempi kuin eilinen 12km, mutta se siinä välissä reilu kk sitten juostu 12km oli selvästi helpompi. Nyt olin alusta alkaen tiukemmalla, mutta toisaalta vauhtikestävyys ei toisaalta loppunut missään vaiheessa kesken. Itseasiassa oisin voinut juosta pidempäänkin, mutta maha teki vähän tepposet. Sen vuoksi loppuverrakin vain 1,5km -> lenkki kokonaisuudessaan 16km. Söin pari tuntia ennen lenkkiä aika paljon irtokarkkeja ja kaikki eivät olleet pehmeitä karkkeja, vaan siinä oli myös kovia bäkyjä mukana, ehkä se aiheutti lopulta vatsaan ongelmia.

Palautuminen sen sijaan oli tapahtunut loistavasti. Keskiviikkoiltana juoksin yassot. 8x800m n. 3,5min/km vauhtilla. Torstai-iltana rullailin ja huomasin jumeja. Päätin soutaa ja tehdä tunnin AMT:llä, enkä juosta lainkaan. Eilen jumit olivat veke, eikä mitään kipuja ollut. Niinpä päätelmäni on se, että palauduin nopeammin tekemällä AMT:llä kuin jos olisin tehnyt kevyttä hölkkää. Mietin voisiko AMT olla vesijuoksun kanssa verrannollinen harjoitus. Siinä jollain tavalla ”leijutaan”, joten se on melko hellä jaloille. Lisäksi kun teen todella kevyen 60min fatburn ohjelman, niin pyöritän kaksi kevyttä pätkää taaksepäin. Voisi arvioida, että taaksepäin pyörittelyä tulee noin vartti ja eteenpäin kolme varttia.

Voi olla, että jatkossa tulee lisättyä AMT:n käyttöä ja vähennettyä juoksua. Loppujen lopuksi juoksukilometrien määrällä ei ole mitään väliä, vaan se kunto ja suorituskyky kilpailuissa ratkaisee. Nyt yritän rauhassa rakentaa kuntoa, enkä höntyile mennä mihinkään kilpailuihin.

Musta asioista sen verran, että MP on Hankenilla. Jee! Olen aika suvaitsevainen ihminen, mutten kauhean mielelläni suvaitse sitä, että nainen ei ole kauppatieteilijä. Tähän on hyvin yksinkertaiset syyt. Jos kyseessä ei ole akateemista koulutusta hankkinut henkilö, hän on tyhmä ja jos hänellä ei ole kauppatieteellistä koulutusta, vaan joku muu niin hän on kommari. Toki tässä on nyt muitakin ongelmia kuten esim. se, että hän ei juokse ja se, että hän käyttää huolestuttavan paljon mustia vaatteita ja se, että hän ei käy treenin jälkeen saunassa, vaan liipasee saman tien himaan. Hanken on silti erävoitto! Kaiken lisäksi se paljastui eilen nimipäivänäni.

Seuraan palautumista jatkossakin. Tänään en kyllä jaksa lähteä salille AMT:lle tai uima-altaaseen vesijuoksemaan eilisillan kovasta harjoituksesta huolimatta, vaan lähden kohta ulkolenkille, jonka jälkeen on lenkkisauna. Ei kauhean kovat fiilikset sen lenkin suhteen, sillä varmasti eilinen tuntuu, mutta otan kevyesti.

Mainokset