HIFK välieriin

Ilves todella laittoi Tapparan ahtaalle kuten toivoin. En siihen uskonut, mutta niin vain laittoi. Toki paikallispeleissä on oma dynamiikkansa, mutta kyllä Ilves oli tehnyt kotiläksynsä hyvin. Valitettavasti se ei riittänyt. IFK:llakin on kokemusta monesti siitä, että kun sarjan pitäisi olla jo plakkarissa Tapparaa vastaan, niin se jotenkin vielä menetetään. Niin kävi nyt Ilveksellekin, mikä on sääli. Se olisi ollut valtava itseluottamuksen buusti heille seurana, mikäli olisivat sijoittuneet paikalliskilpailijaa paremmin. Lisäksi se olisi tuonut vielä lisää rahaa, mitä tarvitsevat enemmän kuin Tappara. Toki kolme puolivälierän kotipeliä ja yksi säälipleijarimatsi toivat mukavasti heille fyrkkaa.

HIFK puolestaan hoiti hommansa juuri niinkuin ennakoin. Jo alunperin ajatukseni oli se, että mikäli Ilves voittaa Ässät, niin HIFK menee välieriin, sillä sekä Kärpät että TPS kyllä kaatuu, koska IFK:lla on parempi ja ennenkaikkea laajempi materiaali ja pelitapa sopii paremmin pudotuspeleihin kuin runkosarjaan. Puolivälierät päättyisivät pelein 4-2 ja sen jälkeen välierissä tulisi Tapparaa vastaan noutaja. Nuo pelit päättyivät tosiaan 4-2, mutta toivo oli olemassa, ettei Tapparaa tarvitsisikaan kohdata, jos Ilves pudottavat heidät. Tuli vähän déjà-vu keväältä 1998. Silloin TPS oli voittanut runkosarjan ja Kiekko-Espoo mennyt viimeisenä mukaan maalieron turvin. Niin vain K-Espoo kaatoi Tepsin, jolloin IFK:n keväästä tuli helpompi marssi kohti mestaruutta. Toki joukkue oli huikea, mutta yhtä kaikki: Espoo auttoi. Nyt Ilveksellä oli mahdollisuus antaa samanlaista apua ja ajattelin, että perhana vieköön: jos Ilves pudottaa Tapparan, me voitetaan mestaruus.

Tappara voitti kuitenkin 7. pelin ja sai kaipaamansa itseluottamuksen. Kun nousee takaa ohitse ja menee jatkoon, niin se näkyy ja kuuluu. Lisäksi Tapparan pelityyli sopii kaikista huonoiten IFK:lle. Nybondas teki hyviä hankintoja kesken kauden, kun loukkaantumiset vaivasivat. Se tarkoittaa sitä, että HIFK:lla on nyt joku kuusi ketjua miehiä. Voi käyttää rotaatiota. Esim. viime pelistä olivat sivussa kapteeni Luttinen ja hänen lisäkseen mm. edellisellä kaudella paljon pisteitä tehneet Ikonen ja Leino. Tämä ei nähdäkseni silti riitä. Ongelmana on se, että viime hetkillä jollain tavalla kohdilleen loksahtanut peli on liian haavoittuva. Tulee puolustusvirheitä ja helppoja maaleja omiin ja toisaalta: oma ylivoimapeli ei toimi ollenkaan. Niin on vaikea kaataa Tapparaa. Toki olen mielelläni väärässä, mutta nyt on edge tamperelaisilla. Itseasiassa harmittaa seurata koko sarjaa. Sen verran jäi viime vuodesta hampaankoloon. Silloin mielestäni tuomari ratkaisi sen, että mestaruus meni Tapparalle ja nyt kun ei ole yhtä hyvää joukkuetta kuin silloin, niin ei oikein ole täysi usko siihen, että sarja viedään. Olisi ollut paljon kivempaa saada vastustaja parista Jyp-HPK.

Neljän joukkoon meneminen on kuitenkin hyvä paikko huonon runkosarjan jälkeen. HIFK on alisuorittanut suurimman osan kausistaan ja hyvin usein matka katkeaa puolivälieriin. Siinä mielessä minimitavoite on jo saavutettu, eikä voi olla kauhean murheissaan. Ensi kausi sitten paremmin jo heti syksystä alkaen.

Mainokset