Vaikea harjoitusviikko takana

Olipas vaikea treeniviikko tuo viimeinen. Tuli lisättyä hieman määrää ja lopulta plakkariin kertyi 89 kilsaa, mutta viikko meni jotenkin huonosti.

Ensinnäkin yöunet olivat hieman naftit. 5-6 tuntia per yö pl. la-su yö, jolloin 7 tuntia. Toivoin nukkuvani vähän enemmän. Kertaakaan en herännyt kelloon, vaan siihen, että aamuisin oli niin valoisaa. En tiedä pitäisikö alkaa mennä aiemmin nukkumaan vai mikä auttaisi tähän.

Edellisellä viikolla sunnuntai oli lepoa, joten vedin maanantaina pitkiksen. Se oli 26 kilsaa, josta valtaosa 4.36 min/km vauhtia. Tiistaina oli kevyt päivä, jolloin soudin ja olin AMT-laitteella. Yhteensä n. puolitoista tuntia aerobista ja keskivartalotreeni päälle. Keskiviikkona puolestaan 5x1000m, yht. 12km. Kiihtyvät vauhdit 3.35 -> 3.23. Ajatuksena oli ensin juosta 8×1000 at 3.35, mutta äänestämisen jälkeen treeniin en ollutkaan ihan valmis. Niinpä tuli vähemmän, mutta kovempaa. Torstaina punttitreeni ja siihen päälle kymppi kevyttä. Perjantaina oli ohjelmassa tempo neljän minsan vauhdilla, mutta se meni todella päin honkia. Olen juossut niitä 3kpl aiemmin, kerran 15km ja kahdesti 12km. Nyt ei ollut jostain syystä mitään jakoa. Johtui joko keskiviikon vedoista tai sitten viikon kokonaisrasituksesta. Vaivoin sain juostua 4+3km tuota vauhtia juosten väliin 1km hölkkää. Yhteensä 11km. Viikolla tuli soudettua lyhyet verrat alle ke-pe (2000 tai 3000m), ti soutua oli 5000m, ma ei ollenkaan.

Viikonloppuna oli vähän huono fiilis. Perjantain treeni jätti huonon maun ja masensi sääkin. Oli todella heikko fiilis juoksemisen suhteen. Lauantaina satoi pirusti, kun kävin kaupassa, joten päätin odottaa. Lopulta sade lakkasi ja kävin kevyen kympin tekemässä ennen saunaa. Sunnuntaina ei olisi yhtään huvittanut lähteä lenkille. Lopulta lähdin, alussa tuntui aikalailla akillesjänteissä ja nilkoissa. Pikkuhiljaa kevyt alkoi sujua ja kiersin Larusta Ruoholahden, Jätkäsaaren, Hietalahden, Merisataman, Kaivopuiston, Katajanokan kautta merenrantaa pitkin kunnes Aleksia pitkin Steissille ja Baanaa takaisin. Siitä Ruoholahden läpi suorinta tietä ja sitten vielä loppulenkura Larussa. Tuli 20km, josta nyt kaikki asfaltilla tai katukivetyksellä, ei sitä normaalia hiekkapintaista, mitä monesti ulkolenkeillä iso osa on. Tosiaan kun hiljaa menin niin tuli välillä jopa vähän kylmä. Muuten täytyy sanoa, että se lenkki paransi vähän mielialoja.

Tänään pidän lepopäivän,

Mainokset