26 – Aina sportin puolesta!

urheilu

Tämä postaus on stadilaisille eli jos olet pöndellä, et todennäköisesti saa paljonkaan irti lukukokemuksestasi. Ehkä jonkinlaista viihdearvoa korkeintaan.

Meille helsinkiläisille tulevat kunnallisvaalit ovat helpot. Olemme jo menneet tai osa meistä menee tulevana sunnuntaina äänestyskoppiin ja laittaa kupongille numeron 26. Ainoa jännitettävä asia silloin on, että ne oman käsialan numerot ovat niin selkeitä, että se ääni hyväksytään.

26 on Jan Vapaavuoren numero. Hän on tuleva pormestarimme, menestyjä, ei luuseri. Miksi sitten juoksijoidenkin on syytä tukea Jannea?

Asia on hyvin yksinkertainen. Hänen ideologiansa perustuu voittamiseen, eikä häviämiseen – eikä varsinkaan lapselliseen haihatteluun, mitä vihreät harrastavat. Vapaavuori on tehnyt aina järkevää politiikkaa ja hoiti mm. Turun telakoiden myynnin Meyerin perheelle korealaisten selän takana. Se oli valtavan hieno työ, jonka menestyksestä voimme nyt nauttia. Hän on siis valmis tekemään hommia menestyksen eteen. Samalla tavalla kuin juoksijat. Siitä huolimatta sinisilmäiset hölmöt, politiikassa kokemattomat puoluekokousedustajat eivät äänestäneet häntä kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, vaan Stubb tuli valituksi ilman minkäänlaisia ns. toimitusjohtajaominaisuuksia. Kaikki tiedämme miten siinä kävi. Nyt on uusi mahdollisuus valita Janne, tällä kertaa Helsingin kaupungin johtoon.

Onpa hyvä, että kävin viime keväänä Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa ruotsinkielisen valtsikan Yhdysvaltojen presidentinvaalien luentosarjan. Opin paljon kampanjoinnista. Niinpä vaikken kuulukaan mihinkään kampanjatiimiin, niin olen voinut tuhansille ihmisille kertoa voittajista ja varoittaa numerolapun raiskaajista tai puliukkojen paapojista. Joka vaaleissa pitää valita vastustaja ja näissä vaaleissa olen keskittynyt vihreisiin. He ovat Helsingissä päävastustajamme. Jokainen varmasti muistaa, että vihreät ovat Stasin eli Itä-Saksan turvallisuuselimen alun perin tukema Baader-Meinhof -terroristijärjestön jälkeläinen, jonka tarkoituksena on ollut teollisuuden ja elinkeinoelämän vastainen taistelu. Vihreille samoin kuin vasemmistoliitolle on tärkeintä se, että jos huomaavat, että jollain menee hyvin niin ei mene kauaa. Niinpä olen paljon käyttänyt aikaani siihen, että paitsi kehottanut ihmisiä äänestämään Vapaavuorta, mutta myös siihen, että jos tämä ei ole mahdollista, niin äänestäisivät edes vihreitä vastaan. Jokainen voi vaikuttaa siihen, että kokoomus voittaa, vihreät häviävät ja parhaasta pormestariehdokkaasta Jan Vapaavuoresta tulee uusi pormestarimme.

Helsingin on tarkoitus olla metropoli, suurkaupunki, jossa menestytään ja voidaan hyvin. Siihen istuu huonosti Ville Niinistön luuserimeininki, joka koostuu hyvin pitkälti valheista ja siitä, että hyvät asiat muutetaan tahallisesti huonoiksi. Ihan sellaiset päivänselvät asiat ovat heille epäselviä. Monesti sanotaan, että vihreät olisivat muka suvaitsevaisia, mutta heidän suvaitsevaisuus loppuu heti, kun joku on heidän kanssaan eri mieltä. Nyt esimerkiksi hyvänä esimerkkinä toimii tämä turvapaikanhakijoiden palautus. Jokainen tietää, että 10000km päähän ei päädytä varsinaisesti vainon vuoksi, vaan elintason takia. Meillä on korkeampi elintaso kuin joissain kehitysmaissa ja meillä on sosiaaliturva. Sen takia tänne tullaan ja halutaan tuoda koko suku mukana. Täällä viranomaiset sitten parhaansa mukaan tutkivat, kenellä on edellytykset jäädä ja kenelle laitetaan postimerkki persuksiin. Kun tulokset tulevat ja valitukset on käsitelty, niin se ei käykään vihreille. Muistakaa Baader-Meinhofin -terroristijärjestö.

Tiistaina Maikkarilla oli puheenjohtajatentti, jota juonsi mm. Jussi Kärki Lauttasaaresta. Olin jo laittanut Jussille etukäteen viestiä, että tekisi jutun Häpeällinen Ville tuosta Ville Niinistöstä. Sitä ei tapahtunut, mutta mukavasti kuitenkin tiedusteli, mikä agenda tällä oli silloin maanantaina ja tiistaina ollut. Tuossa tentissä vihreiden ja vasemmistoliiton kannat asioihin olivat kauttaaltaan aivan käsittämättömiä. Sitä oikeasti joutuu miettimään, että onko kyseessä vain teatteria vai voivatko mukamas olla tosissaan. Sitten muistin taas Baader-Meinhofin -terroristijärjestön, Stasin, KGB:n, Neuvostoliiton ja vasemmistoliiton edeltäjän SKP:n pyrkimyksen sosialistiseen vallankumoukseen. He haluavat tehdä tarkoituksella pahaa hyvinvoiville ihmisille kuten porvareille ja meille juoksijoille. Jos sulla on jotkut asiat hyvin, niin kohta eivät ole.

Esport Bristolissa mainostetaan Jan Vapaavuorta. Juoksumattojen edessä screeneillä pyöri eilen kolme erilaista mainosta, lisäksi Aikatalon sisäpihan isolla Esportin mainosscreenilläkin Jannen mainos pyöri. Erittäin fiksusti valittu paikka. Luulen, että jokaisella Esportissa käyvällä on edellytykset äänestää Vapaavuorta. Juoksumattojen edessä luki esim. ”Aina sportin puolella!” ja ”Moderni metropoli tarvitsee monipuolisen pormestarin”. Heikki Hiltunen saattoi innostua, että Janne mainostaisi Vaasan Sportia, mutta kyllä tässä tapauksessa urheilu yleisemmin oli esillä.

Jannen sivuilla on nettitesti, jossa sinäkin voit katsoa, mikä Janne olet. Vastasin kysymyksiin tarkoituksella urheilupainotteisesti, jotta saisin Sportti-Jannen. Tämä siksi, koska tämä juoksublogi on urheilupainotteinen myöskin, joten tarkoituksemme on nyt saada sporttimiehet ja sporttinaiset Jannea äänestämään.

Minusta Jannen kampanja on tehty hyvin. Hänet on haluttu nostaa puoluepolitiikan ulkopuolelle, jotta äänestetään pormestaria, eikä kokoomuksen riviedustajaa. Ei ole valittu kokoomuksen tuttua ja turvallista väriä, vaan tehty rohkea oranssiin väriin perustuva kampanja, joka näkyy ja kuuluu. Tuo nettitesti ja mainoksissa esiintyvät piirros-Jannet tuovat esille paitsi sitä, että hänellä löytyy huumorintajua, niin myöskin sen kiistattoman laaja-alaisen kokemuksen ja osaamisen, mikä muilta puuttuu. Ei ole oikeastaan mitään syytä, miksei jokainen meistä äänestäisi Jannea.

Nyt on hyvä fiilis. Kolme yötä vielä, mutta kyllä tämä vaalivoitolle haiskahtaa jo nyt! Kaupungilla on sellainen tunnelma, että Vapaavuoresta halutaan pormestari ja kokoomuksesta suurin puolue. Halutaan pärjätä, eikä luuseroida. Se on Helsingin tulevaisuuden kannalta erinomainen asia.

Muista: 26 – Jan Vapaavuori.

Mainokset