Alkoholilakia pitää muuttaa, 2 euron viini Hulluille Päiville

Kävin Alkossa kertomassa ideastani, jolla voisivat osallistua Hulluille Päiville. Kaveripiirissä on nimittäin herännyt ihmetys, ettei Alkossa ole Hullujen Päivien vinkkudiilejä, jos kerran kaikki Stockmannilla toimivat yritykset osallistuvat Hulluille Päiville. Keksin kahden euron hullun vinkun.

Idea on seuraava: myydä pullo viiniä, jonka koko on quarto eli sen tilavuus olisi 0,25l. Se voi olla pullo tai pahvitötsä ja se maksaisi 2 euroa. Alkossa minulle kerrottiin, että se on alkoholilain vastaista myydä Alkossa mitään muuta paitsi poistoeriä alennuksella. Jouduin lyömään spedemäisesti otsaani.  Siis baarissa saa olla tarjouksia ja kaupassa saa olla oluttarjouksia, mutta Alkossa ei edes olut saa olla tarjouksessa. Kiitos ja näkemiin! Ei ihme, että toimitusjohtaja lähtee mielummin myymään autonrenkaita.

Sain kuitenkin tiedon siitä, että hinta on mahdollinen, jos se on sama hinta suhteessa, mitä litrahinta isommassa pullossa on. Niinpä keksin mahdollisen hullujen päivien tuotteen. Otetaan joku peruspunkku, mikä maksaa 6,99€ pullo ja vähennetään siitä pantti, jolloin se on 6,89 euroa, jolloin siitä tulee neljännesosalitran hinnaksi 2,29€ plus pantti päälle eli Viña Maipon tms. merkin maahantuoja voisi myydä Hullujen Päivien viiniä hintaan 2,39 euroa. Sellaisen pullon voisi ostaa sieltä ex tempore ja juoda lounaalla tai illallisella. Se täydentäisi Herkun valikoimaa, jossa on oluttarjouksina Sol hintaan 1,72€ ja Warsteiner 2,15€.

Viinin puuttuminen ”diileistä” ei siis johdu suoranaisesti alkoholilaista, vaan Alkon henkilökunnan taitamattomuudesta, mutta silti alkoholilakia pitää muuttaa, jotta viiniä voisi myydä tarjouksessa. Sinne pitää asettaa viinin pohjahinta vaikkapa 5 euroa pullo, jota halvemmalla ei saa myydä, mutta kyllä pitää saada myydä vaikkapa kympin vinkkua seitsemällä eurolla.

Mainokset