Bostonin kaksintaistelu

IMG_20170331_165709_823.jpg

Oli pakko taannoin käydä kaupassa ostamassa Boston Red Sox -lippis, jotta voisin kirjoittaa Bostonin maratonin kaupallisesta puolesta.

Suurimmilla merkeillä on maratoneja, joissa he ovat pääyhteistyökumppaneita. Joskus merkki näkyy jopa maratonin nimessä. Adidaksella on Bostonissa sopimus 2023 saakka ja New Balance teki hiljattain New Yorkin maratonia järjestävän NYRR:n kanssa kymmenvuotisen, todella rahakkaan diilin. Nämä tällaiset diilit tuovat paljon näkyvyyttä, mutta merkit haluavat olla esillä muuallakin.

IMG_20170307_181433_668.jpg

Merkit julkaisevat special editioneja juoksukengistään monia tapahtumia varten, vaikkeivat olisi sen tapahtuman sponsorina. Hyvänä esimerkkinä yllä kuva NB Vazee Pace kengistäni, jotka ovat New Yorkin maratonin edition, vaikka Asics oli Nykissä sponsorina. Vasta tänä syksynä se sponsori siellä vaihtuu.

Merkit myöskin voivat tehdä erinäistä guerilla markkinointia. Oheisen artikkelin esimerkit siitä, että New Balance on esim. ostanut reitin varrelta mainospaikkoja bussipysäkeiltä jne. on hyvä esimerkki tästä. Isoissa kisoissa halutaan olla esillä ja tuoda omaa merkkiä näkyville.

Palataan Bostoniin. Minusta tässä on nyt kaksi niin super erityyppistä kenkää nyt tarjolla, että tulee mieleen joku Trump – Clinton -vaali. Esittelen nämä kengät nyt:

Sinisessä kulmauksessa Uuden Englannin ylpeys: Saucony Boston Freedom ISO

S20355-15_1

Heraldiset värit tummansininen ja kulta. Kengän pohjassa kulkee kuvio, jonka tarkoitus on kuvata Bostonissa kulkevaa tiilillä merkattua Freedom Trail -reittiä. Tämä kenkä on tyylikäs ja täynnä perinteitä – vaikkakin moderniin teknologiaan puettu. Saucony on Bostonin alueelta, joten tossu sopii kuin nenä päähän tuohon tapahtumaan. Saucony on todellakin nimenomaan juoksemiseen keskittynyt merkki.

S20355-15_3

Punaisessa kulmauksessa suoraan Hollywoodista: Skechers GOrun 5

55022_BLRD_F

Los Angelesin olympialaisten avajaiset 1984. Astronautti lentää selkäreppuineen stadionin yllä ja laskeutuu juuri suunniteltuun ”maaliinsa”. Tämä antoi hyvät lähtökohdat Reaganin ajan kaupallisille kisoille. Carl Lewis & co. Stars and stripes. USA, USA! Kaliforniasta kotoisin, alunperin skeittarikenkämerkki Skechers tuo Bostoniin juuri tuon henkisen juoksukengän. Tämä on todellinen stars and stripes -tossu.

55022_BLRD_D

Kumman ottaisitte? Vaikka itse innostuinkin toden teolla Amerikasta Losin kisojen vuoksi ja lopulta sitten Miami Vicen myötä, niin täytyy myöntää, että tällä kertaa olen Saucony Boston Freedom ISO:n puolella. Jos minä päättäisin, niin kaksintaistelu päättyisi nyt kaikin tuomariäänin Sauconylle tai no sanotaan: vähintään 2-1.

Mielenkiintoista, että erikoismalleja tehdään. Ne tuovat mukavaa lisäväriä tossumarkkinoille.

(Huom. kuvissa miesten mallit. Skechersiltä Bostonin erikoismalli myös GOrun Forza 2, muita merkkejä ei tähän juttuun otettu huomioon lainkaan)

Mainokset

One Reply to “Bostonin kaksintaistelu”

Kommentointi on suljettu.