Fillari ajokunnossa

 

_20170415_201842.JPG

Tein polkimien asennusoperaation eilen. Kätevää tämä nykyaika, kun ei tarvitse mitään talonmiestä, vaan oppii Youtubesta. Tässä apunani käyttämäni video.

Tarkoitus oli asentaa polkimet perjantaina, mutta hanke kilpistyi siihen, ettei taloudessani ollut minkään valtakunnan rasvaa tai vaseliinia. Niinpä päätin, että lauantaina täytyy mennä ostamaan. Googletin vähän ja vinkiksi tuli kaikenmaailman Bilteman tökötit, eikä Biltemaa ole mailla halmeillakaan, niin päätin, etten todellakaan mene sinne. Menisin joko Ruoholahden K-Rautaan tai keskustaan Clas Ohlsonille. Clasulla näkyi olevan tuota samaa valkoista CRC:n litiumrasvaa, joten päätin ostaa sitä. Samalla huomasin, että siellä on järeä jalkapumppu barmittarilla alennuksessa. Jalkapumppu piti ostaa jo 2014 kesällä,  kun tilattiin kaverin kanssa tavaroita Saksasta. Mm. kypärän ostin silloin, mutta unohdin tilata sen pumpun. Nyt sain halvalla pumpun, joka varmasti täyttää kumit. Jos haluan joskus tulevaisuudessa hifistellä ja ostaa jonkun satasen big star pumpun, niin se on sitten asia erikseen. Nyt mennään 14,95€ investoinnilla.

IMG_20170414_151307_326.jpg

Se on tyhmää, ettei noissa voi lukea kumpi on vasen ja kumpi oikea poljin. Tietysti sitä ajattelee, että se leveämpi osa loogisesti ajateltuna tulee taakse, mutta miksei voi lukea jossain tai miksei voi olla kuvaa ohjekirjassa. Sen näkee kuulemma kierteestä. Vasemmassa on kierre väärinpäin, mutta kuka hitto osaa katsoa kierrettä sillä silmällä.

_20170415_201907

Kun sain varmuuden, että kumpi on kumpi, niin laitoin polkimen kierteeseen sitä rasvaa ja aloin hommiin. Huomasin, että sormella sen polkimen pyörittäminen jopa alkuun on hankalaa. Kätevintä on laittaa kuusiokoloavain sieltä toiselta puolelta ja alkaa pyörittää. Se ottaa äkkiä kiinni. Pyöritin loppuun saakka, mutten kiristänyt. Sitten toiselle sama. Lopuksi kevyt kiristys, muttei mikään kova vääntö, etten riko kierteitä.

Periaatteessa fillarikauden voisi aloittaa, jos ei olisi näin pirun kylmä.

Mainokset