Allasraivoa

PSX_20170417_152134.jpgEilen pitkis 27km Espoon rantaraitilla, joten tänään ajattelin vesijuosta. Pitkästä aikaa. Varmaan maaliskuun puolivälissä viimeksi altaassa. En merkkaa harjoituksia enää ylös,  niin en muista ihan tarkkaan. Pesin kännifillaria aamupäivällä ja huomasin, että kumit aika tyhjänoloiset. Siinä on autonventtiili, kätevintä täyttää Shellillä. Niinpä reppu selkään, bensikselle ja sieltä uimahallille. Tänään kaikki hallit eivät ole auki ja oli hyinen ilmavirtaus, joten päätin jättää fillarin Ruoholahteen ja tehdä sieltä maakuntamatkan metrolla Vuosaareen.

Matka meni ihan jees ja sitten saunomaan ja altaaseen. Aika vähän porukkaa. Vesijuoksu on vanhalla puolella joku kaksi rataa yhdessä.  Tilaa siis on ja siellä oli yhteensä neljä vesijuoksijaa. Meni vähän aikaa ja oli vain kaksi vesijuoksijaa. Hyvin leppoisa tunnelma. Sitten tuli vähän enemmän porukkaa, taisi olla 4-5 tyyppiä. Allas on toisesta päästä matalampi, joten suurin piirtein rappusten edestä pitää kääntyä ympäri. Yht’äkkiä kun olin kääntymässä joku n. 60-65 vuotias akka alkaa huutaa: ”älä käänny”. Hirveä huuto ja kaakatus. Sanoin, että kaikille on täällä tilaa. Hän sanoi, mene katsomaan seinältä, täällä on rata, mitä pitää kiertää. Tai siis ei sanonut näin ystävällisesti. Aloin kyllästyä. Sanoin, että mene valittamaan asiasta henkilökunnalle. Hän vastasi: ”valitan nyt sulle”. Minua alkoi kitinä vituttamaan, samoin kuin se, että hän häiritsee rauhallista palauttavaa harjoitustani. Sanoin: ”lopeta valitus tai sinulle käy huonosti.” Hän: ”mitä?”. Lähdin siitä sitten toiseen suuntaan ja kaakatus loppui. Katsoin häntä pari kertaa vihaisesti,  eikä asiaan tarvinnut palata. Olin kyllä valmistautunut siihen, että joudun mainitsemaan, että asia voidaan ratkaista pihalla. Nämä ovat tietysti pelkkää sanahelinää ja termejä, joiden tarkoitus on saada hullut kimpustani.

Käsittämätöntä raivoamista. Se akka meni kuin mato pintaa pitkin. Sen takia hänen ei tarvinnut kääntyä ympäri, kun allas madaltuu. Silti uskomatonta.  Oli valtavasti tilaa, joten mitä helvettiä hän minulle alkaa mussuttaa.  Se on eriasia ahtaissa altaissa, kun on paljon porukkaa ja osa kääntyy aina ennen päätyä eteen. Esim. Töölössä ja Stadikalla niin tapahtuu.  Nyt en kääntynyt eteen ja oli pakko kääntyä kun allas madaltui.

Vesijuoksua tuli n. 50 minuuttia kunnes kyllästyin. Kävin vielä terapia-altaassa vesiputousten alla ja sitten saunoin hyvin. Nyt otin uimahallin ulkopuolella yhden osuuskaupassa myytävän saksalaisen Oettingerin ykkösen palauttavana juomana. Halpaa kuin mikä ja täyttää paikkansa.

Pääsiäisen treeneiksi tuli pe lepo, la n. 15km juoksua, su n. 27km juoksu, tänään 50min vesijuoksua. Nyt vielä metromatka takaisin ja fillarilla hyisessä kelissä Ruoholahdesta Laruun.

Mainokset