Kelloasiaa

Garmin-asia ei ole edennyt mihinkään. Joulukuussa olen tehnyt mittarista reklamaation, eikä ole tullut mitään vastausta. Sitten kun olen yrittänyt soittaa sinne Lohjalle, niin menee vastaajaan ja siellä nauhoitus: olette soittaneet aukioloajan ulkopuolella, olemme auki klo 9-16 tms. Voitte arvata, onko kello ollut lähelläkään kuuttatoista. Viimeksi katsoin, niin kello oli 14.58. En soita sinne enää. Kaverini laittoi kännykkäasioissa whatsappissa viestin: ”se on silkkaa rahantuhlausta ostaa skeidaa”. Sopii mielestäni Garminiin. Eikä se ole pelkkää rahan, vaan myös ajantuhlausta. Minulla on ollut kaksi Garminia, molemmat ihan sysipaskoja, täynnä vikoja. Mittarin pitäisi olla ennen kaikkea luotettava, toimia. Ja jos ei toimi niin ainakin asiakaspalvelun pitäisi toimia. Jatkossa en ole niin tyhmä, että ostaisin enää kolmatta kertaa Garminin mittaria.

Toinen kelloasia. Arkikellostani on mennyt metallinipsukka poikki. Se on siinä taitettavan soljen lukossa oleva lukitseva nipukka. Se löystyi käytössä, taivutin sitä itse kireämmäksi ja sitten se meni poikki. Uusi osa maksaa kuulemma 200 euroa, eikä niitä saa oikein mistään pahemmin halvemmalla. Jotkut myyvät pirulauta niitä yksittäisiä remminpaloja netissä 35 eurolla. Oma kelloani lyhennettiin reilusti kun ostin sen ja heitin ne kaikki osat roskikseen. Ne olisivatkin näköjään rahanarvoista tavaraa. Jopa kellon laatikko ja käyttöohjekirja ovat arvokkaita. Minua ihmetyttää tällainen touhu. Sitä alkaa miettiä, että mikä sen kellon funktio on. Minulle se on se, että se näyttää sen ajan ja että se on suht kestävä, ts. ei mene ihan säpäleiksi, jos käsi kolahtaa johonkin. En oikein tiedä, tuovatko sveitsiläiset ns. premiumbrändit mitään lisäarvoa tuohon. Mistä esim. itse osaan sanoa normikäytössä, että joku kello on laadukkaampi. Olen miettinyt asiaa nyt niin, että jos jonkun Seikon 200m sukeltajankellon saa 500 eurolla ja niissä on Japanissa tehty laadukkaaksi kehuttu koneisto, niin eikö se ole kellojen MVP, minimum viable product, joka ajaisi asiansa. Tuntuu, että tällainen Tag Heuer ei tuo sellaiseen verrattuna mitään lisäarvoa tai ainakaan mitään sellaista, mitä osaisin arvostaa. Jos Seikoon tulisi vikaa rannekkeeseen niin sen voisi nakata roskiin ja ostaa uuden tai vaihtoehtoisesti jokainen pieni nippeli ei todennäköisesti maksaisi 200 euroa.

Tämä nyt tällaista pohdintaa. En tiedä hankkisinko seuraavaksi sykemittariksi Polarin. Se Runnersworld.de kestotesti paljasti, että kestävät hyvin ja toisaalta eivät ole niin jumalattoman isoja kädessä kuin Suunnon Spartan kellot.

Mainokset