Mittari ja vesijuoksu

Minua on viime aikoina sapettanut se, että joka hallissa kello on seinässä vähän eri paikassa. Sitten kun ei ole silmälaseja päällä, niin jos yhtään heijastaa lamput siihen, niin ei ole varmaa näkeekö sitä kelloa aina kunnolla. Silloin on hankala seurata sitä, paljonko aikaa on kulunut. Sykemittarini ei ole ollut vedenpitävä, joten sitäkään ei ole voinut käyttää. Joku kello on silti tehnyt mieli hankkia vesijuoksuun.

GARMIN BOIKOTTI

Kuten blogini lukijat tietävät, niin minulla on ollut kaksi Garminia ja kummassakin valtavasti vikoja. Tämä nykyinen mittari on ollut täydellinen vitsi. En ole onnistunut kuin kahdesti siirtämään harjoituksia koneelle ja viime syksynä mittari lakkasi lataamasta kunnolla. Aluksi se purki akun hyvin usein, kun sen kiinnitti laturiin, myöhemmin se muuttui sellaiseksi, ettei se reagoi millään tavalla laturikaapeliin. Menee joku puoli tuntia ennen kuin mittarin saa ladatuksi. Tässä vaiheessa mittari oli n. 1,5 vuotta vanha. Kun reklamoin Garminille, niin he eivät ole reagoineet siihen mitenkään.

Minusta on hyvin hämmästyttävää, että jos mittareissa on vikoja, niin miksei asiakaspalvelu toimi. Kun en saanut sieltä mitään vastausta ja kun kaiken lisäksi mittarin remmikin oli mennyt poikki, ja kun eivät vastaa siellä Lohjalla puhelimeenkaan, niin ajattelin, että olkoot. En käytä enää Garminin mittareita. Meillä on kaksi suomalaista valmistajaa, Polar ja Suunto, valitsen jatkossa mittarit niistä.

RANNEMITTARI

Ranteesta sykkeen mittaavat urheilukellot ovat uusi trendi. Sykevyö on epämukava ja saattaa hiertää, joten onhan rannemittaus kätevä, jos se on luotettava. Aluksi ei ole ollut, mutta mittarit kehittyvät. Tällainen rannemittari mahdollistaa myös kaikenlaisen muun datan saamisen kuin pelkästään harjoituksen aikana. Niinpä kaikki seikat huomioon ottaen, olen päättänyt, että seuraava kunnon hankinta tulee olemaan rannesykemittari.

spartan-rear-front

Suunto Spartan Sport Wrist HR vaikuttaa tällä hetkellä markkinoiden kiinnostavimmalta mittarilta omalta kannaltani. Saisinkin sellaisen kohtuuhintaan. Siinä on vain pari negatiivista seikkaa. Yksi: mittari on aika iso ranteeseen ja kaksi: valkoista väriä ei ole saatavilla. Okei, sininen on aika pirteä, mutta valkoinen olisi tyylikkäämpi. Niinpä päätin vielä odottaa. Varsinkin kun DC Rainmaker haukkui Suunnon Spartan-mittarit aikanaan.

VESIJUOKSU EDELLÄ VÄLIAIKAINEN RATKAISU

Tarvitsin ensi viikoksi kisaan mittarin, joten päätin tehdä nopean ratkaisun. Halusin myöskin mittarin, jota voi käyttää vesijuoksussa. Niinpä ostin Verkkokauppa.comista satasella Ferrarin punaisen Polar M400 -mittarin. Hinta oli hiton halpa, joten mittari on varmasti enemmän kuin sen rahan arvoinen. DC Rainmaker esim. on kehunut paljon M400 Polaria.

m400_red_600x600_20.png

Sitten kun hankin rannesykemittauksella varustetun juoksukellon, niin tämä Polar (mikäli vielä silloin toimii), pysyy vielä käytössä. Riippumatta siitä, kestääkö joku kallis rannesykemittari vettä vai eikö, niin en kyllä vesijuoksemaan sillä lähtisi, vaan Polar saa sitten olla edelleen vesijuoksukäytössä ja lisäksi se voi olla ns. rantakello eli kun lähtee tonne beachille tai ulkomailla liikkuu jossain niin keikkaavat helposti kalliin kellon, kun sen jonnekin jättää tai jopa vievät ranteesta. Niinpä tällainen halpa kello on hyvä joka tapauksessa olemassa.

Eli kolme asiaa nyt mittariasioissa: Garmin-boikotti, rannesykemittarit tulossa ja vesijuoksua kello kädessä.

PSX_20170423_223257.jpg

Loppuun kevennys: kävelin iltapäivällä vesijuoksun jälkeen Vuosaaren uimahallista paikalliseen K-Supermarketiin. Siellä oli tarjous HIFK olutta 6-pack puolen litran tölkkejä 8,96 euroa sisältäen kaupan päälliseksi HIFK tuopin. Tarjous oli voimassa tämän viikonlopun ja kuulemma ko. tarjous oli nelossijan kunniaksi. Sellaiset 35 vuotta kun on pääasiassa saanut pettyä, kun seura on alisuorittanut, niin nyt saadaan sentään halpaa kaljaa, kun jäätiin mitaleiden ulkopuolelle 😉 Minusta ihan hauska ajatus. Ostin kaksi pakettia niitä.

Mainokset