Epäsiisteys pukuhuoneissa on sikaa

DSC_4305.JPGEsportissa on joitain epäsiistejä ihmisiä, jotka eivät tajua, että pukukaapit ovat sitä varten, että niihin laitetaan kamat. Välillä jonkun kamoja on penkillä, välillä lattioilla. Se on aivan käsittämätöntä. On muutenkin ahdasta ja penkki- ja lattiatila on rajallista. En itse ainakaan halua kenenkään hikisten kamojen olevan oman kaappini edessä.

Törkyiset ihmiset ovat kumma juttu. Ovatko he ikäänkuin eilen tulleet ihmisten ilmoille jostain luolasta? Esimerkkikuvan tapaus on eiliseltä. Tulin juoksumatolta pukuhuoneeseen ja keskellä lattiaa oli jonkun kengät ja laukku. No riisuuduin ja lähdin suihkuun ja saunaan. Toki laitoin kaikki omat kamani kaappiin. Treenivaatteet valmiiksi kassiin samalla kun otin sieltä suihkusandaalit ja pesuaineet sisältävän muovipussin ja tämän jälkee kassi takaisin kaappiin. Kun tulin takaisin, niin kamat olivat edelleen lattioilla eli hän ei ollut missään peseytymässä, vaan oli lähtenyt perkeleen juntti treenaamaan, kun jätti kamansa lojumaan. Hetken päästä hän tuli paikalle ja kun olin pukeutumassa, niin en huomannut, mitä hän tekee. Hän pyyhälsi siitä ohitse, jonka jälkeen huomasin, että saakelin tohelo oli vain riisuutunut siihen lattialle ennen suihkuunmenoa. Nyt siinä oli kuten kuvasta näkee jo kahdet kengät lattialla plus kaikki hänen paskaiset vaatteensa. Eikä ollut mikään nuori sählynpelaajajonne, vaan joku 40-50 vuotias fläsä. Ei mikään paskakasa, vaan sellainen huonokuntoinen äijä, jolla on vähän joka paikassa liikaa. Ei siis urheilja, eikä edes kuntoilija, vaan pelkkä spede.

Yksi Nokialla kännykkädesignin parissa työskennellyt esteettisesti valveutunut salituttu on todella närkästynyt siitä, että tuolla on aina aika-ajoin kamoja ties missä. Hän on valittanut asiasta monta kertaa respaan, eikä asialle ole tehty mitään. Sinne pitäisi laittaa laput seinille, joissa lukee: ”äitisi ei ole täällä töissä, korjaa jälkesi. Vaatteet kaappiin, ei penkille tai lattialle.” Näytin eilen tätä ottamaani kuvaa respan jätkälle, joka sanoi, että asialle tehdään jotain, jos tätä esiintyy enemmän. Siis ihan kuin ei olisi jo esiintynyt. En ymmärrä, miksei voi olla nollatoleranssi. Jos kamoja lojuu jossain, ne kerätään jätesäkkiin ja sillä sipuli. On joku syy, minkä takia pukuhuoneessa on kaapit. Eikö niin?

Ottaa päähän, että pitää käyttää energiaa tällaisiin asioihin, mitkä pitäisi olla aina kunnossa. Jos joku perkeleen äijä ei ole kotona vanhemmiltaan oppinut, mihin kamat pukuhuoneessa laitetaan, niin eikö hän voisi jättää käymättä salilla. Tai siis kaikki nämä törkyiset tyypit. Meillä oli ala-asteen ekalla niin että kun juoksimme koulun käytäviä ruokalasta luokkaan, niin maikka alkoi pitää kävelyharjoituksia koulun jälkeen. Ne eivät olleet jälki-istunnon nimellä, mutta piti kävellä porukalla jonossa puoli tuntia pitkää käytävää päästä päähän, jotta oppisi. Näille junteille pitää järjestää nyt kaappisulkeisia Esportin sulkemisajan jälkeen illalla. Klo 23 he pakkaavat ja purkavat kaappia puoli tuntia ja oppivat.

Mainokset