MVP ja Claudia

alinghi

Kuva: Bild-Zeitung

Joo, kauaa ei mennyt siitä, kun varoitin kalliin kellon vaaroista, kun Zwickaun kilvissä olevalla vaaleansinisellä avo-Bentleyllä ajeleva herra oli perseellään Mallorcan hienostokylän Port Andratxin raitilla. Häneltä oli ryöstetty väkivalloin ranteesta Audemars Piguet Royal Oak Offshore Alinghi limited edition kello, jonka ovh lienee US$ 61100. Teeman mukaisesti uhri oli pukeutunut tuon Ernesto Bertarellin Alinghi-veneen pikeepaitaan ja shortseihinkin. Huomasin logon heti, kun katsoin uutisen.

Uhri oli matkalla Tim’s Barista, joka muistetaan siitä, että siellä pyöri jo 80-luvulla Claudia Schiffer. Kyse on siis hienostoalueesta, jossa ryöstöt eivät ole niin tavallisia ja  – kalliita kelloja samoin kuin vaikkapa Monacossa tai St. Tropezzissa – on tapana käyttää. Eikä ole varmaan hyvää imagoa, jos liikkuu siellä satasen punainen Polar M400 ranteessaan, mutta siltikin herää kysymys: olisiko se minimum viable product, Polar tai vaikkapa viiden huntin Seiko, ollut nyt parempi vaihtoehto tuollaiseen baarikeikkaan keskellä päivää. Jossain Nigeriassa aivan varmasti, Port Andratxissa taisi vain nyt käydä huono mäihä. Onneksi ei käynyt tuon pahemmin. Jossain muualla hänet olisi mahdollisesti tapettu kellon vuoksi.

Parin päivän käytön perusteella olen hyvinkin tyytyväinen Polariin. En ole vielä itse juoksukäytössä sitä kokeillut, enkä GPS toimintoa laisinkaan. Esim. satelliittien löytyvyyden nopeus on testaamatta. Muutenhan kello on hyvinkin kätevä. Se painaa todella vähän ja Polarin sovellus tuntuu helpolta käyttää. Maanantaista alkaen olen pitkästä aikaa alkanut taas pitää kirjaa treeneistäni, merkiten niitä sinne sovellukseen.

Herääkin kysymys: tekeekö premium-juoksukelloilla yhtään mitään. Gigantissa on tämän viikon viikkotarjouksessa Garminin F35 hintaan 189 euroa, jota DC Rainmaker tuntuu kehuvan melkoisesti ja antoi siitä ostosuosituksenkin. Tähän Polariin verrattuna siinä on melkoinen hintapreemio (tarjoushinnallakin) rannemittaukselle, sillä en muuten oikein löydä mitään muuta lisäarvoa. Joku 90% preemio yhdelle ominaisuudelle. Toki M430 on vielä tolkuttomammin hinnoitellut tuon ranneominaisuuden. Sen hinta on 229 euroa vs. maksamani satasen kello ilman tuota ominaisuutta. Lainataan vielä vähän DC Rainmakerin ostosuositusta:

Running – Sub-$200 Watch

There’s a lot of great options in this range.  I’d look at the Polar M400 or Garmin FR35 as your best bets.  I’ve been wearing the FR35 the last month and it’s a very solid little watch.  The M400 is older, but Polar has mostly kept it up to date with various firmware updates.  The FR35 has optical HR, whereas the M400 doesn’t.  You could look at the Polar M200 for optical HR inclusion, but honestly it doesn’t do 24×7 HR (though it does do structured workouts).  To me that’s still a really big gap in the Polar lineup, compared to almost everyone else out there now (Fitbit, Garmin, Apple, TomTom, etc…).

What about the TomTom Spark watches?  Well, I’d look at the next category.  In many cases you can get them for sub-$100.  Though the ones with optical HR are in the sub-$200 range, and those do include optical HR.  In some ways TomTom has more features than the base Polar units do.  Yet in other ways, Polar has more features (again, structured workout support).

So, to summarize, I’m good with: Garmin FR35, TomTom Spark (1 or 3), and the Polar M400.  I’m not fully sold on the Polar M200.

garminfenix

Minun kokemuksen mukaisesti kaikissa GPS-mittareissa tai ainakin kaikissa Garmin-merkkisissä on vikaa ja asiakaspalvelu surkeata, joten herää kysymys: kannattaako kalliiseen kelloon satsata vai ostaako sen halvan, millä pärjää ja sitten kun ongelmia tulee, heittää sen menemään ja ostaa taas uuden. Silloin ei haittaakaan niin paljon, jos joku hönö tulee kelloa pöllimään. Tähän asiaan ei ole yhtä oikeata vastaus. MVP riippuu tarpeesta ja joskus jos tulee jotain makeata kuten esim. ne kullanväriset AirMaxit, niin silloin hinnalla ei enää ole väliä. Eli siis jos joku tekee sellaisen mittarin, joka innostaa oikein kybällä niin kai se myy kuin häkä. Esim. yllä näkyvä naisille suunniteltu Garmin Fenix 3 Sapphire Rose Gold White on tainnut olla tällainen. Näyttää hyvältä Instagramissa, joten joka toinen mimmi on sellaisen halunnut, maksoi mitä maksoi. Miesten nahkarannekkeinen malli on epäkäytännöllinen, joten se ei kaiken järjen mukaan ole mennyt hyvin kaupaksi.

Kelloasioilla voisi jatkaa sen verran, että löysin eBaysta saksalaisen myyjän, joka myi huutokaupalla Tag Heuerin rannekkeen. Kokonaisen rannekkeen siis, pelkkä lukko olisi ollut 200 euroa. Olin tarkkana ja voitin huudon. Päätin, että kyllä mä satasen siitä kevyesti voin maksaa, vaikka on käytetty, mutta uudenveroinen ja lopulta maksoin postikuluineen n. 65 euroa. Se ei ole vielä saapunut, joten ihan voittajaolo ei vielä ole, mutta kyllä tuo kelloasia on nyt korjaantumassa jossain määrin.

Tämä taas nyt tällä erää näistä asioista.

Mainokset