Hyvä viikko ja tossun hajoaminen

IMG_20170508_225707_099.jpg

Sain aika hyvän harjoitusviikon alle. Pidin tarkoituksellisesti kevyttä ennen toissa viikon lauantain kymppiä, edellinen päivä eli perjantai, oli jopa kokonaan lepopäivä. Kisan jälkeen olen juossut käytännössä joka päivä. Ensin vappuaattona kymppi ulkona ja vappupäivänä 15km, molemmat kevyitä, sillä etureidet olivat hellinä kisan jälkeen. Tiistain menin salille ja tempaisin kompressiohousut jalassa oikein kunnon punttitreenin. Pitkästä aikaa otin jaloillakin kunnon painoilla. Temmoin kuntopiirimäisesti itselleni kovilla painoilla kovalla tempolla reilun tunnin. Siihen alle 3000m soutua ja päälle vielä tunti krossaria. Kun olin krossarilla, niin naapurilaitteeseen tuli lätkäpelaaja tai itseasiassa hän tekee pääasiassa punttitreeniä, mutta sanoo lätkän olevan hänen lajinsa. Pelaa jossain puulaakijoukkueessa. Tosiaan tämä häiskä tulee usein juttelemaan juoksusta. Hän on kutsunut minua ammattijuoksijaksi ja nyt kysyi: oletko vaihtanut lajia? Eli yksi treeni krossarilla antoi kuvan, etten enää juoksisi.

Vaihdoinko lajia? No en todellakaan. Keskiviikkona juoksin 12,4km 60 minuuttiin juoksumatolla ja soudin taas 3000m. Torstaina soudin 5000m ja juoksin kevyesti vajaan tunnin, 11km matolla. Perjantaina oli tarkoitus juosta maratonvauhtista, mutta jostain syystä ei kulkenut ollenkaan. Ehkäpä jalat eivät olleet vielä toipuneet tiistain puntista. Niinpä juoksin vain VR + 8km at 4.00min/km + VR= 13km. Lauantaina jälleen ulkojuoksua ennen saunaa ja plakkariin kertyi 14,7km. Sunnuntaina juoksin Nokkalan Majakkaa katsomaan ja siitä kertyi 26km. Kumpikin vkl lenkeistä hidasvauhtisia. Varsinkin pitkiksellä nilkkojen ympäristössä tuntui. Ne ovat vaivanneet viime aikoina. Ehkä pitäisi hieroa niitä kohtia ja venyttää enemmän pohkeita.

Nyt on kaiken maailman kiviä ja juuria taas esillä enemmän kuin tavallisesti. Maa on kulunut veke monesta kohtaa. Lauantain lenkillä Larun rannan tuntumassa meinasin ottaa lahjakkaasti naamat, kun tossu osui hyvin rajusti hiekkatiellä kiveen heti alkumatkasta. Lenkin jälkeen huomasin, että tossu meni siitä puhki. Päällisen muoviosa kiinnittyy siitä päällisen verkkoon ja kun potkaisin kiveen, niin siihen tuli muoviosan viereen repeämä ja aika reilun kokoinen reikä. Nuo olivat Mizuno Wave Inspire 11:n ulkopari. Minulla on kahdet samanlaiset. Matolla käyttämässäni parissa on jo joku 800km mittarissa ja nämä n. 400km juostut kengät puolestaan ovat olleet koko ajan ulkokäytössä. Nyt niissä on siis reikä, mutta ei se välttämättä mitään meinaa. Saa nähdä kumpi tapahtuu ennen, tulee 1000km täyteen vai tossu hajoaa totaalisesti.

Peruslenkki-/pitkiskengät eli vähintäänkin kohtalaisesti vaimennetut ja pronaatiotukea tarjoavat kenkäni alkavat olla kaikki finaalissa, joten kohta täytyy miettiä jatkotoimenpiteitä. Kevyitä kisakenkämäisiä tossuja minulla on vaikka kuinka, mutta ei niillä viitsi juosta kuin reipasta. Nämä Inspiret tosiaan ovat juostu n. 800km ja n. 400km, Sequence Boostit (jotka ovat makuuni vähän liian kömpelöt) ovat 700km kohdilla ja yhdet Sauconyt ovat yli 900 kilsan haminoilla. Lisäksi on tossut, joilla juoksen vain talvella.

Tänään pidän lepopäivän.

Mainokset