Run Stockholm ja SM-maastot

Viikonloppuna oli muitakin kisoja, joista en ollut tietoinen

RUN STOCKHOLM

Run Stockholm on mielenkiintoinen tapahtuma, jolle ei kauheasti ole vastineita täällä. Nimittäisin sitä city maastojuoksuksi. Aikanaan tapahtuma onkin kulkenut nimellä city trail. Lähtö on aivan ydinkeskustassa Kungsträdgårdenissa, josta lähdetään vanhaan kaupunkiin Kuninkaanlinnan tuntumaan. Matkoina ovat sekä 5km ja 10km, jotka kulkevat hieman eri reittiä. Kymppi kulkee Riddarholmin ja Södermalmin kautta Skinnarvikvuoren laelle, josta pitäisi olla hienot näköalat kaupungin yli.

karta10km2

Tapahtuma ei ole välttämättä sellainen, missä ainakaan tottumaton voisi tai uskaltaisi juosta ihan urku auki, sillä sen verran rappusia ja muita hankalia paikkoja löytyy, mutta mielenkiintoinen tapahtuma. Vähän samalla tavalla erikoinen kuin Midnattsloppet. Ruotsalaiset ne osaavat järjestää mielenkiintoisia juttuja ja täytyy sanoa, että tuo Run Stockholmin kymppi kiinnostaisi kovasti.

Tapahtuman verkkosivut: http://www.runstockholm.se

SM-MAASTOT

Vierumäen golfkentällä järjestetyt sm-maastot tulivat minulle myöskin yllätyksenä. En tiennyt sellaisen tapahtuman olemassaolosta. Okei, en ole minkään seuran jäsen, joten en olisi voinut osallistua sunnuntain yleiseen sarjaan, enkä edes lauantain SAULin ikäsarjojen kilpailuun, mutta jos ajatellaan hypoteettisesti: mikäli olisi sopiva seura ja mikäli olisin tiennyt tapahtumasta, niin Vierumäellä kilpaileminen olisi ollut erittäin hyvä juttu. Kevät myöhässä, eikä nurmi siellä vielä nurmelta näyttänyt, mutta muutenhan alustana se olisi minulle uusi ja kiinnostava. Harmin paikka, että tuokin tapahtuma meni nyt ohi suun. Yhtä vähän tiesin siitä kuin joku aika sitten järjestetystä puolimaratonin sm-kilpailusta.

Tässä siis kaksi hyvin erityyppistä maastojuoksutapahtumaa, molemmat olisivat kiinnostaneet minua.

Mainokset

One Reply to “Run Stockholm ja SM-maastot”

Kommentointi on suljettu.