Saucony Kinvara 8 Giro d’Italia

SAUCONY_KINVARA_8Yksi suurista pyöräilyn ympäriajoista eli saapasmaan Giro d’Italia järjestetään nyt parhaillaan 100. kertaa. Juhlavuoden kunniaksi Saucony on tuonut markkinoille viralliset Giro 100 -juoksukengät. Luonnollisesti roosapaidan väreissä.

girologo

Tuo roosa väri, joka näistä kengistä hyvin voimakkaasti kuvastuu, on Giron tunnusväri. Maglia rosa on kilpailua johtavan ajajan kantama paita. Voittoa tavoittelevat kilpailijat tavoittelevat roosapaitaa samalla tavalla kuin Ranskan ympäriajossa tavoitellaan keltaista paitaa. Italian tunnetuin urheilun päivälehti La Gazzetta dello Sport painetaan roosan väriselle paperille ja tuosta syystä roosasta on tullut myöskin tämän pyöräilykilpailun väri.

kinvara8

Moni vähintäänkin kohtalainen juoksija pitää Kinvarasta. Se on kevyt (224g), nopea ja taipuisa alhaisen dropin (4mm) kenkä. Se on suosittu niin maratontossuna kuin peruslenkkeihinkin. Varsinkin juoksun erikoiskaupat myyvät paljon Kinvaraa. Mm. Runningwarehousen alkuvuoden tammi-maaliskuu 25 myydyimmän tossunimikkeen joukossa oli 5 eri väristä Kinvara 7 -nimikettä, joista suosituin oli myydyin tossu.

sauconykinvaragiro

Tämä on Special Edition eli tossuja ei valmisteta paljon. Se on hyvä niin, sillä väri ei kaikkia miellytä, pyöräilyconnection ei kaikkia kiinnosta ja he, jotka sellaiset hankkivat, haluavat jotain spesiaalia, mitä joka jätkällä ei ole. Valitettavasti itse en oikein kuulu kohderyhmään, sillä ylipronaatiosta kärsivänä kaipaan neutraaleilta tossuilta kiertojäykkyyttä, mitä Kinvarassa ei ole. Nyt on muuten kerrankin kenkälaatikkokin viimeisen päälle tyylikäs. Se ei toki yllätä, jos italialaiset ovat yhtään saaneet olla mukana suunnittelussa. Sen lisäksi kannattaa huomata tricoloren väriset nauhat.

Netin kautta tuollaiset tossut saa kyllä tilattua Suomeenkin. Yksi hyvä esimerkki on vaikkapa all4cyclingin virallinen Giro Store. Siellä Amore Infinito on yhden klikkauksen päässä. Luulisi, että ainakin Runner’s Clubin juoksijoita (heidän tämän vuotinen paitavärinsä huomioon ottaen) tuollaiset Kinvarat kiinnostaisivat.

Tässä taas yksi esimerkki mielenkiintoisesta erikoismallista.

Mainokset