Diili vai halpis?

Minulta kysytään monesti ns. kahvipöytäkeskusteluissa, kannattaako ostaa halvat kengät vai paremmat kengät kovalla alennuksella, jos ei ole varsinainen juoksija. Joku voi ajatella, että jos lenkkeilee vähän ja harvoin niin ei ole väliä, paljonko tossut maksavat, kun ne kestävät vuosia. Toisaalta joku voi ajatella, että jos ei edes juokse, vaan lähinnä kävelee niin kannattaako satsata lainkaan paljon niihin tossuihin vai kelpaavatko ns. markettilenkkarit? Juoksukenkähifistelijänä joudun joskus tenkkapoon eteen, koska en tunne markettilenkkareita lainkaan. Mietin siis, riittääkö Lidlin vasara vai pitääkö olla parempi vasara?

Minulla on juoksukavereita, jotka ovat juosseet paljonkin Lidlin parinkympin tossuilla. Niissä mallit ovat vaihdelleet melkoisesti, mutta hyvällä onnella noista markettilenkkareista varmasti voi löytää mitä vain. Comrades esim. on voitettu viime vuonna paikallisen urheilukauppaketjun halpistossuilla. Toisaalta voi käydä niinkuin tälle kaverille, jos kaikista halvinta hakee.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, että tuo tuote ei ole MVP, minimum viable product. Se ei ole varteenotettava juoksukenkä. Sen sijaan joillekin seuraavista tossuista joku voi olla:

Eli kyllä jonkun adidaksen tai vastaavan markettilenkkari voi toimia, jos vaatimustaso ei ole niin korkea. En silti niitä suosittele. Nykyään on niin paljon kuitenkin diilejä tarjolla, että jos ei hae välttämättä yhtä tiettyä merkkiä, mallia tai väriä niin esimerkiksi joulun ja juhannuksen jälkeen voi saada todella hyvänhintaiset tossut. Jotkut kaupat kuten XXL voivat tarjota jotain lyhytaikaista supertarjousta toki koska hyvänsä.

Entäpä Crocsit?

Mitä jos laittaa ihan läskiksi, eikä hanki juoksukenkiä ollenkaan? Minusta se on ihan hölmöä. Tulee mieleen joku ala-asteen kuudennen luokan laulukoe, jossa päätettiin, että lauletaan tahallaan niin huonosti kuin osataan. Osa haluaa laittaa läskiksi homman kenkien osalta. Se jenkkien tapaus, josta saimme lukea viime viikolla, jossa 18-vuotias opiskelijapoika juoksi puolikkaan aikaan 1.11 oli joko julkisuustemppu tai osoitus vain harvinaisen typeristä vanhemmista. Jälkikäteen voidaan sanoa, että onnistuivat hyvin, kun henkilöstä tuli yhdessä päivässä kuuluisa maailmanlaajuisesti ja takuulla saa valita tossusponsoreista.

Tämä tarina ei toki olisi ollut täydellinen, jos Suomesta ei olisi löytynyt huru-ukkoa, joka on istunut tarpeeksi kauan muurahaispesässä. Onneksi sellainen löytyi ja vantaalainen Harri osoittautui juuri niin hölmöksi kuin suomalaiset aina silloin osoittautuvat, kun keskittyvät ihan vääriin asioihin.

Minusta tuollaiset Crocs-hölmöilyt pitää jättää väliin ja jos haluaa säästää, niin ykkössuositukseni on ostaa kunnollisia tossuja silloin, kun ne ovat diilissä. Kakkosena tulee markettilenkkarit, mutta niissä kannattaa varmistaa se, että ovat jonkinlaista minimitasoa. Kolmanneksi jää sitten kumisaappaat, hiihtomonot, maiharit, crocsit jne. juoksukenkinä.

Mainokset

One Reply to “Diili vai halpis?”

Kommentointi on suljettu.