Baltsu news: Sairastelu vaivaa ja muuta tunnelmaa

IMG_20170521_135746_454.jpgVapun Central Park -pettymyksen jälkeen sain hyvän harjoitusviikon, jossa oli juoksua 92km ja muutakin urheilua. Siitä on mennyt kaikki alamäkeen. Ensin oli ongelmia nilkkojen ja akillesjänteiden kanssa, joten ajattelin ottaa kevyen viikon ja pitää pari vapaapäivää, kilsoja kertyi 50km. Sen jälkeen silloin äitienpäivänä kaikki olivat kipeinä ja tietysti se tauti tarttui minuun viiveellä. Viime viikko meni ihan ohitse treenien suhteen. Pari kevyttä lenkkiä, ei muuta. Välillä vain lähinnä istuskelin kuten kuvasta näkyy. Viikonloppuna oli ääni täysin veke ja lähti limaa. Nyt vieläkin yskittää ja keuhkoissa tuntuu. Olen hölkännyt kevyttä 9-10km tällä viikolla per päivä ma-to. Maanantaina oli sellainen olo, että hyvä kun 6min/km voi pitää vauhtia, ti meni jo 5.30min/km ja eilen ja tänään pikkaisen sitäkin paremmin, mutta ikävästi tuntuu keuhkoissa. Harmittaa nyt todella se parin viikon päästä tulossa oleva puolikas. En tajua kuinka pääsen kisakuntoon.

HOKAT PIENTÄ KOKOA

IMG_20170525_172837_420.jpg

Tänään kävin vaihtamassa Hoka Clayton 2:t isompiin. Ne ovat tosiaan pientä kokoa. UK 9, EUR 43 1/3 on Hokissa, ainakin Claytonissa sama koko kuin adidaksen UK 9, EUR 43 1/3. Sen sijaan omien kokemusten mukaan Mizunolla, Sauconylla, New Balancella, Brooksilla, Nikella ja Salmingilla UK 8.5 on samankokoinen ja minun kokoni eli muihin verrattuna Hokat puoli numeroa pienemmät. Tänään oli pyhäpäivä, joten aikaa oli ihan hyvin se vaihto tehdä. Kokoa ei ollut XXL:llä Kluuvissa, joten ajoin prätkällä Itikseen. Oli ihan kiva vähän kruisailla ja hoitaa tuo homma. Sen jälkeen lenkille, suihkuun ja safka. Ihan mukava lepopäivä.

LYHYET LENKIT HYVÄ KULUNEILLE KENGILLE

IMG_20170525_164535_498.jpgNämä alle 10km lenkit ovat hyvä tapa ”päästä eroon” vanhoista kengistä. Tapanani on juosta yli 1000km tossuilla, jos ne eivät hajoa sitä ennen. Nyt on taas monet kengät, jotka haluaisin laittaa pois ja niillä vanhoilla kengillä ei mitään pitkiä lenkkejä viitsi juosta. Niinpä esim. nämä yllä näkyvät Sauconyt olivat tänään jalassa. Niissä on 925km eli  muutama lenkki vielä. Olen käyttänyt ne kyllä aika hitaasti, ekasta lenkistä varmaan 5 vuotta. Syyhän on tietysti se, että mulla oli pari vuotta lähes täysin telakkaa välissä, jolloin kilsoja ei kertynyt. Näillä juoksin Arenalla ja matolla n. 500km, jonka jälkeen about tasan vuosi sitten otin ne ulkokäyttöön tekemällä lenkin Esport Bristolilta Kaivariin. Syy oli se, että addun Tempoista alkoi olla vaimennus aika heikko. Ne addut lensivät heinäkuun alussa Italiassa roskikseen. Heinä-elokuussa tein ulkona 760km, jossa osa kovempivauhtista kevyemmillä kengillä, mutta kyllä nämä ja Mizunon Inspiret mm. saivat osansa.

TYÖHEVOSET

IMG_20170525_165805_192.jpg

Parhaat trainerit ovat sellaiset, jotka kestävät vauhtia, eivätkä ole liian painavat, jotta niillä voisi juosta vetojakin ja tempojuoksua, mutta toisaalta ovat riittävän vaimennetut, tarjoavat tukea jne., jotta jalat eivät tule kipeiksi ja jotta niillä voi juosta myös pitkiksiä ja palauttavia. Eli siis kuin Suomen hevonen, tossut jotka käyvät mihin vain. Yllä näkyvät Sauconyn Guidet ja sitten tässä kuvassa näkyvät kahdet siniset Mizunon Wave Inspire 11 ovat sellaisia. Huvittavaa tässä muuten on se, että likaisemmat ovat olleet koko ajan ulkokäytössä. Vasta 500km tulossa ja tossuissa on jo reikäkin (kun osuin kiveen) ja näyttävät muutenkin olevan enemmän loppu kuin nuo matolla käytetyt, joihin on tullut n. 800km matolla ja lisäksi niillä on tehty aika paljon salitreeniä, jonkun verran crossaria ja soutuakin.

Jatkossa pitää löytää jotain uusia työhevosia. Niitä ostan mieluiten sen mukaan, mistä saa hyvän diilin. Saucony Guide 9 on ehkä kaikista kiinnostavin. En oikein tykkää uudesta mallista Guide 10. Mizunon Wave Inspire 13 ei myöskään oikein ole niin kiva kuin 11, joita minulla on kaksi paria. Uusi malli on painavampi ja tuntuu kömpelömmältä. Adidakselta Sequence Boost on liian kömpelö ja painava. Minulla on yksi pari, jolla olen juossut jo silläkin 650km, mutten sillai pidä siitä. Niillä ei voi juosta kovaa ja painoakin on vähän liikaa. Tempo Boost sen sijaan voisi taas kiinnostaa. Täytyy katsoa. Tarkoitus on toki antaa Hoka Claytonillekin nyt kilsoja ja katsoa, kuinka noin kevyt kenkä käy yleistossuksi.

Mainokset