After Work Run: Cityjuoksut

After Work Run on taas edennyt. Olen päättänyt, että keskitymme varsinaisiin kaupunkijuoksuihin. Siis sellaiseen betoniviidakkomeininkiin. On todella hassua, että Helsinki City Run on cityrun, kun se kulkee skutsissa. Kaupungissa liikkuvat juoksuryhmät liikkuvat siis todellakin kaupungilla. Tämä on koko homman idea ja juoksun jälkeen kaljalle.

Näin kesällä se on helposti järjestettävissä. Jos on illallakin kohtuulämmintä, niin voi ottaa ne oluet vaikkapa terassilla tai miksei vaikkapa jossain merenrannalla juoden kaupasta ostetut juomat. Tämä on kuitenkin sääspesifijuttu. Jos sataa tai on kylmä, ei onnistu. Suurin ongelma tässä vaiheessa onkin se suihku. Ihannetilanteessa voisi käydä suihkussa, vaihtaa vaatteet, jonka jälkeen käydä kaljalla. Se onnistuu hyvin, jos kaikilla on joku mahdollisuus peseytyä Helsingin keskustassa kuten itse käyn Esportissa. Jos tämä ei ole mahdollista, niin se vaikeuttaa asiaa. En ole oikein vielä keksinyt tähän ratkaisua. Sen takia mitään ison porukan lenkkiä ei ole voinut järjestää. Joko pitää juosta vähän ad hoc hyvällä säällä tai vaihtoehtoisesti pystyä järjestämään suihku.

Reittejä on tosiaan käyty läpi. Se ei ole kovinkaan vaikeata. Viime viikon ma-ke juuri ennen helatorstaita olin vasta toipumassa flunssasta ja jouduin hölkkäämään todella hiljaa. Niinpä päätin Esportista tehdä ulkolenkit, jonka jälkeen käydä saunassa ja suihkussa. Tein joka ilta vähän eri kaupunginosaan sen lenkin. Mittaa tuli aina joku 8-10km ja lähdin liikkeelle joskus klo 19 tienoilla. Kiertelin eri paikkoja ja menin todellakin paikoissa, missä en ole ennen ollut. Katua, kujia, rappusia jne. Uuden näkemistä ja kokemista. Kaupunkia on hyvä katsoa lenkkarit jalassa ja jopa kotikaupunki näyttäytyy erilaiselta juoksijan näkökulmasta. Aina näkee uusia paikkoja ja kokee vähän eri juttuja.

Vuoret, metsät ja polut voivat olla jees, mutta niin voivat olla suurkaupungit, metropolit, asfalttiviidakotkin. Niinpä olen vakuuttunut siitä, että networking mielessä puhtaasti hauskaa pitäen ja ihmisten kanssa jutellen juokseminen ilman varsinaista aikatavoitetta kaupungissa on todella mielenkiintoinen idea ja sen vuoksi After Work Run on luotu. Täytyy vain muutama yksityiskohta saada ratkaistuksi. Lähinnä tuo suihkukysymys.

Mainokset