HHM ”expo”: paita ja numerolappu haettu

IMG_20170607_171811_710.jpgHelsinki Half Marathonin numerolappuja ja paitoja alettiin jakaa tänään klo 15 Forumin kauppakeskuksessa, joten päätin mennä saman tien hoitamaan asian kuntoon. Kävin siis siellä tuossa neljän maissa. Ohjeissa luki, että se nouto on Forumin Björn Borg -liikkeestä, mutta ei se ihan niin ollutkaan, vaan oikea osoite oli Alepan edessä 0-kerroksessa eli se entinen sapuskakerros, jossa nykyään sijaitsee mm. Gigantti ja Alko.

Siellä oli joku neljä henkilöä vierekkäin niitä tavaroita antamassa ja kätevästi keräsivät numerolapun, paidan, hakaneulat ja mainokset paketiksi siihen säilytyspussiin. Tuolle pussille voisi olla käyttöä jälkeenpäinkin. Mitään henkkareita ei kysytty (tosin Aki Nummela oli siinä vieressä, joten kyllä minut olisi tunnistettu muutenkin), mutta oma kilpailunumero on hyvä tietää. Se haku ei mennyt nimittäin nimen, vaan numeron mukaan. Onneksi olin katsonut lähtölistasta numeroni.

Sen jälkeen päätin lähteä nauttimaan kelistä ja kokeilla jossain paitaa. Päädyin Senaatintorille Tuomiokirkon rappusille. Kokeilin paidan ja koko S oli sopiva. Se ei ole kylläkään Björn Borgin paita, vaan joku halpispaita. Väri on todella makea, mutta en tiedä kuinka mukava tuo paita on materiaaliltaan käytössä. Minulle ei oikein avaudu tuo Björn Borgin rooli tässä yhtälössä. Okei, voivat tuoda miljuunia rahnaa, mutta toisaalta, mikseivät halua tuoda merkkiään tunnetuksi sporttipuolella. Jos saisivat paljon niitä paitojaan ulos treenaajille ja juoksijoille, niin heidät huomioitaisiin vaihtoehtona, jolloin siitä tulisi positiivinen kierre, jonka seurauksena merkkiä jatkossakin ostettaisiin enemmän. Nythän tuo paita mainostaa toki HHM:ää, mutta sponsorit eivät tule millään tavalla esille. Merkkipaidankin valmistaminen maksaa joku pari euroa, joten hinnasta se ei ainakaan ole kiinni.

_20170607_185241.JPG

Kassissa oli lisäksi -30% alennuslappu Björn Borgin liikkeeseen, joka on voimassa lauantaihin saakka. Se koskee normaalihintaisia tuotteita. Aika lyhyt alennusaika ja huvittavaa on se, että 100m päässä Citycenterissä on Björn Borgin liike, jossa on aina kaikki -50%, joten ei tuo nyt niin loistava diili ole. Se, mikä sen sijaan on loistavaa, on tuo kahden kisan paketti viidelläkympillä. Se on suorastaan ryöstö kuluttajan kannalta. Tässä tapauksessa kisajärjestäjä ei ryöstä kuluttajaa, vaan päinvastoin. Siinä saa niin paljon rahalle vastinetta, että voi laulaa matkalla pankkiin. Siis oikeasti, mahtavaa, että Helsinki 10 siirtyy kevääseen. On älytöntä järjestää näitä tapahtumia samanaikaisesti. Eihän nytkään sille matkalle ollut kuin 10% ilmoittautunut siitä määrästä, mitä puolikkaalle. Sen sijaan vappuna se toimii erinomaisesti ja korvaa Helsinki Central Park -kisan täydellisesti. Samalla se toimii harjoituskymppinä sekä HCR:lle että HHM:lle. Iskevät tuolla häränsilmään. Ei tartte olla mikään ennustajaeukko, jos sanoo, että tuosta tulee Suomen vähintäänkin (Midnight Runin jälkeen) toiseksi suosituin kympin kisa (Naisten kymppiä en noteeraa, se höpöhöpöjuttu ei ole kilpailu). Todella hyvä uudistus!

IMG_20170607_175338_392.jpg

Apropos, expo. Niin siellä ei ollut varsinaista expoa, mikä siinä mielessä on hyvä, sillä se Narinkkatorin hyytävissä olosuhteissa menneinä vuosina pidetty hieman ankea expo ei kyllä ketään varsinaisesti houkutellut, mutta sain minä silti vähän esimakua exposta. Senaatintorilla oli näet Astanan Expo2017 maailmannäyttelyn esittelyrekka, joka oli miniexpo teemalla tulevaisuuden energia. Siellä oli ulkopuolella jotain kuntopyöriä, en oikein tiedä olisiko siellä pitänyt polkea fillarilla energiaa. Sisällä oli esittelyvideo ja sitten sali, jossa oli kaikenlaisia energiajuttuja ja virtuaalilaseilla sai katsoa esittelyn. Se oli aika näyttävä juttu ja kun mentiin alaspäin niin tuntui oikeasti vatsanpohjassa. Se oli todella vaikuttava ja todentuntuinen.

Tuli tosiaan vähän turisteille mainostettua HHM:ää kun kävelin vielä Krunikassakin tuo HHM-paita päälläni kunnes sitten tulin lopulta sieltä pois ja otin tuon paidan toisen t-paitani päältä pois. Treenistä tosiaan tänään vapaapäivä, joten vietin tälläistä aikaa nyt parisen tuntia.

Mainokset

One Reply to “HHM ”expo”: paita ja numerolappu haettu”

Kommentointi on suljettu.