Sadepäivän jorinoita

Tänään sataa aika rankasti. Eilen paistoi puolestaan aurinko kirkkaalta taivaalta. Melkoinen kontrasti. Silti: onneksi, että tänään sataa, eikä lauantaina kun on HHM. Toivottavasti silloin ei tuulekaan.

_20170608_143254

Sade laittoi silti mietityttämään. Aamulla satoi rajusti, kun lähdin prätkällä liikenteeseen, enkä löytänyt sadehousuja. En jaksanut kuitenkaan pukea prätkähousuja, -saappaita tai kumisaappaita. Ajoin 100m, käännyin ympäri kun housut kastuivat heti reilusti ja menin himaan laittamaan tuulipintaiset verkkarihousut normihousujen päälle. En tiedä mitä se auttoi, ehkä ainakin kura lensi vähemmän, mutta kyllä ne housut olivat etuosastaan täysin märät – vesi meni nimittäin verkkareista läpi. Ei se mitään, olin varautunut asiaan ja laittanut päälleni nopeasti kuivuvat purjehdushousut, joten ne olivat jo alle tunnissa kuivuneet.

_20170608_143037.JPG

Kenkäasia oli toinen juttu. Siinä on iso kontrasti. Kun vertailette kuviani eiliseltä ja tältä päivältä niin molempina päivinä minulla on ollut Murphy & Nye kangashousut, mutta eiliset eivät olleet purjehdushousut, eivätkä siis niin nopeasti kuivuvaa materiaalia. Tänään laitoin tällaiset ruskeat nahkapintaiset vanhat kengät, jotka ovat huomattavasti kätevämmät sateella kuin kangaspintaiset tossut. Eilen oli tuliterät Supran leopardikuvioiset tossut, jotka olisivat tällä kelillä paitsi likaantuneet niin kastuneet vielä enemmän. Okei, on mulla vielä nyt klo 14 sukat hieman märät, mutta nahkapintainen kenkä on silti parempi sateella.

Näiden ruskeiden Camel Activeiden taustalla on hauska tarina. Ostin ne aikanaan Bremenistä, kun silloin käyttämäni mokkanahkaisissa Camel Activeissa oli pehmeä pohja, joka kului nopeasti. No, kesken sen reissun pohja meni puhki ja kävely otti akillesjänteeseen. Lauantaina kaupat eivät olleet niin pitkään auki, eikä ollut oikein aikaa kiertää niin monissa kaupoissa. Niinpä yhdessä tavaratalossa nämä olivat ainoat vähän sinnepäin olevat kengät, joten ne oli vähän niinkuin pakko-ostos. Maksoivat silloin 99 euroa ja olivat alussa pirun epämukavat, mikä oli kumma juttu. Etuosan nahka oli jäykkää, mutta kun se vetreentyi siitä, niin olivat ihan jees. Nykyään tämä pari ja yhdet mustat adidakset ovat tosiaan sellaisia, joita käytän vain sateella. Ne addut ovat sellaiset, että niiden vaimennus alkaa olla jo aika huono, vaikkeivat ulospäin olekaan kuluneet ollenkaan. Sateella prätkäillessä menevät ihan hyvin. Samoin ovat todella tunnokkaat kengät auton ajoon.

Suomen kesä, joten kelin mukaan mennään. Se, mitä laittaa päällensä kannattaa päättää vasta, kun näkee, millainen keli on.

Mainokset