Ulkolenkit kiinnostavat

Nyt on vihdoinkin kesä niin pitkällä, että juokseminen ulkona kiinnostaa. Lehti on puissa, eikä ole niin hyytävä viima. Ei oikeastaan tarvitse olla edes lämmin keli tai voi olla jopa sateista kuten eilen illalla, niin se on itseasiassa ihan jees. Tein eilen illalla ja tänä aamuna itselleni epätyypilliset lenkit, josta seuraavassa vähän lisää.

Joo, oltuani jonkun viikon tuossa kipeänä, niin tuli treenattua sen jälkeen ehkä liian kovaa. Tämän viikon tiistaina juoksusta ei tullut mitään, vaikka maanantaina oli ollut lepopäivä. No pidin sitten keskiviikkonakin lepopäivän ja eilen illalla kävin juoksemassa sateessa sellaiset about puoli tuntia ja tänä aamuna ihan ok kelissä joku 25 minsaa sis. 3 ruskoa. Jalat olivat jotenkin omituiset, raskaat, eikä fiilis juosta tuntunut oikein miltään. Ei kauhean hyvät lähtökohdat huomiselle kisalle, mutta muuten tuollaiset minilenkit olivat ihan jees.

Periaatteessa voisin käydä kesäaikaan aamuisin vajaan puolen tunnin lenkeillä. Se toisi ehkäpä joku 25 kilsaa viikossa lisää harjoituskilometrejä, jos jaksaisi käydä joka arkipäivä. Kysymys on sitten, jaksaako ja onko se harjoitusvaikutus sellainen, että kannattaa. Pidempiä aamulenkkejä en halua tehdä, sillä haluan päästä aika nopeasti hommien pariin. Iltaisin sen sijaan juoksen mielelläni ulkona ja valoisuus tekee nimenomaan ulkonajuoksemisesta nyt todella mukavaa ja houkuttelevaa. Niinpä Esport taitaa nyt jäädä.

Sateessa oli eilen huvittavaa se, että olin kastunut paljon enemmän ajaessani moottoripyörällä kuin kastuin lenkillä. Harmitti tosissaan, kun ei ollut kamoja mukana, enkä voinut keskustassa mennä Esportiin ja mietin ajaessani himaan, miltä tuntuu lähteä sateeseen juoksemaan. Ripustin märät vaatteet kuivumaan ja vaihdoin juoksukamat päälle. Kun en jäänyt himaan murehtimaan, vaan lähdin saman tien uudestaan ulos, niin se lenkki jopa piristi. Koko ajan satoi, mutta vähemmän kuin moottoripyöräillessä. Laitoin riittävästi päälle eli lyhythihaisen juoksupaidan, pitkähihaisen juoksupaidan ja juoksutakin, pitkät housut ja Volvo Ocean racen vettä hylkivän purjehduslippiksen. En edes laittanut pitkiä trikoita, vaan ajanjaksolta ennen sitä joskus 2006 Stokiksessa Stadiumista ostamani pitkät ohuehkot Brooksin löysät housut ja samaan sarjaan kuuluvan Brooksin neonkeltaisen juoksutakin. Nykyään niitä housuja tulee käytettyä äärimmäisen harvoin, mutta silloin en tohtinut vielä ostaa trikoita. Samoin tuo takki on nykyään kakkosketjua. Sopi kyllä hyvin se vaatetus hitaalle lenkille sadekeliiin. Tänä aamuna sama setti oli puolestaan liian paljon. Oli täysin tyyni keli, aurinko alkoi pikkaisen lämmittää jne. Olisi pitänyt jättää yksi kerros vaatetta yläkropasta pois.

Kohta voisi lähteä lentonäytöstä katsomaan.

Mainokset