HHM – meriselitys

DSC_4795Istun pienessä saaressa Ryssänkärjessä vuonna 1988 Floridasta ostetun Mikki Hiiri -pyyhkeen päällä ja siemailen samalla kisan jälkeen saatua Leader BCAA energiajuomaa, jossa on kofeiinia miehekkäät 200mg ja mietin, mikä meni pieleen, kun toisena vuonna peräkkäin HHM epäonnistui. Tänä vuonna sain jopa huonomman ajan kuin viime vuonna, vaikka olin nyt paremmassa kunnossa, eikä ollut pakaravaivaa.

Epäonnistuminen ei ollut yllätys, vaikka se olikin pettymys. Tiistaina tempojuoksusta ei tullut mitään. Sain juostua vain 2+1 kilsaa. To-illan ja pe-aamun lyhyet kevyet olivat tahmeita, samoin lämmittely tänä aamuna. Startista alkaen juoksu oli vaikeata. Sykkeet pysyivät matalina, mutta jalat eivät pelanneet. Ekan kympin sain juostua silti ihan ok, ehkä minuutin hitaammin kuin ennätysjuoksussani, mutta jälkimmäinen kymppi oli merkillinen. Viimeiset kuusi kilsaa juoksin selvästi hitaampaa kuin maratonilla ja toisin kuin viime vuonna, en saanut loppukiriäkään aikaan kuin vikalla sadalla metrillä. Maalissa jalat eivät meinanneet kantaa lainkaan.

Luulen, että treenasin toukokuun sairastelun jälkeen liian kovaa ja se kostautui. Voi olla myös, että vauhtikestävyyttä pidemmälle matkalle ei vain ole. Vauhtia minulla on enemmän kuin koskaan elämässäni, mutta ehkä se pätee vain lyhyille vedoille. En ole kilpaillut kovin montaa kertaa vuoden 2013 jälkeen ja se voi kostautua nyt. Pitäisi kilpailla paljon enemmän. Hakea raastosta parempaa suorituskykyä. 2012 syksyllä paransin kympin aikaa kaksi minuuttia jossain 6 viikossa käymällä joka vkl jossain kisassa. Toki matolla harjoittelevalle tämä ulkojuoksun askel on erilainen, vaikuttaisiko se. Edellisvuosista poiketen en käynyt tänä talvena Arenalla. On toki myös mahdollista, että rikkonainen talvi on syyllinen siihen, ettei pidempi matka onnistu ollenkaan. Ollut hyviä treeniviikkoja, mutta vastaavasti myös huonoja. Syksyn akillesjännevaivan aiheuttaman tauon jälkeen olen ollut kolmesti todella rajusti kipeänä sisältäen mm. influenssan. Tätä ei ole tapahtunut muina vuosina, että sairastuisin koko ajan johonkin todella rajuun tautiin, joka kestää viikkoja. Mietin jopa vaikuttivatko eilen lentonäytöksessä kävellyt kilometrit, mutta siinäkin on sellainen juttu, että jos tapahtuma on kerran 40 vuodessa, niin haluan olla mukana. Se taas, että olen nukkunut tällä viikolla hyvin vähän, voi vaikuttaa myös, mutta sille ei voi mitään. Tänäänkin heräsin 4.30 max 4h unien jälkeen, vaikka oli tarkoitus nukkua 5.50 asti. Se 3-5 tuntia on ollut normitilanne viime aikoina.

Ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin. Tiesin, että on riski lähteä nyt munaamaan itsensä tuohon kisaan, mutta en mä voi kotonakaan maata. Lisäksi tapahtumana HHM on ehkäpä Suomen paras.

Tietyllä tavalla tässä nyt ymmärtää Tero Pitkämäkeä, joka haluaisi heittää pitkälle, mutta häviää muille 5 tai 10 metriä. Hauskinta tässä on se, että melkein kaikki, jotka olen kisan jälkeen tavannut tai viestitelleet, ovat kertoneet, että kisa meni hyvin. Ei kyllä tunnu siltä. Joku viikko sitten olin pohtinut,  että alle 1.23 olisi loistotulos, 1.23-1.25 ihan jees ja yli 1.25 pettymys. En voinut edes kuvitella, että voisin juosta 1.27.19. Juoksin siis ison osan kisaa paljon hiljempaa kuin maratonilla, enkä olisi nyt paljon pidempää matkaa edes voinut juosta. Enkä aloittanut liian kovaakaan, sillä yksikään kilsa ei ollut nopea kuten oli vaikkapa Pariisissa enkkajuoksussani alku. No ainakin pystyin puhumaan koko matkan ajan puuskuttamatta. Eikö se PPP ole joku ohje esitelmissä?

Yksi asia on varma. Ilmoittaudun kyllä ensi vuodenkin kisaan. Josko silloin olisi yli 5000 osanottajaa.

Mainokset

One Reply to “HHM – meriselitys”

Kommentointi on suljettu.