Miksen käy matseissa?

IMG_20170615_074433_076.jpgTäytyy sanoa, että en ole käynyt paljoakaan peleissä 2016 tai 2017. Tämä koskee sekä futista että lätkää. Eilen päätin mennä HIFK-SJK peliin, kun sää oli mainio ja aurinkokatsomokin oli avattu. Olihan se ihan hauska siellä käydä, mutta samalla tajusin muutaman syyn, miksen peleissä käy.

  • ruuhkat, treeni ja alkamisaika

18.30 alkamisaika on aika aikaisin. Toki joskus aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä on illalla todella kylmä, joten parempi aloittaa aikaisin, mutta entäpä nyt kesällä kuten eilen. En ollut tajunnut varustautua shortseihin, joten ensimmäinen puoliaika farkuissa oli aika kuuma. Aurinkolaseilla ja lippiksellä varustautuneena pelin kyllä näkee, mutta housut olivat liian lämpimät. Toisella jaksollakin paistoi aurinko, mutta se ei enää lämmittänyt aivan yhtä paljon kuin pelin alkupuolella.

IMG_20170614_183252_554.jpg

Tuota alkamisaikaa ennen on myöskin aivan valtavat ruuhkat. Jos olisi autolla liikenteessä, niin se olisi vielä ihan siedettävä tilanne, mutta minä olin prätkällä, joten piti mennä ensin otiin viemään kamat ja ottaa fillari alle. Otin fillarin paitsi sen takia, että baanaa pitkin pääsee ilman ruuhkia, sen takia että fillarin saa pysäköityä sinne Stadikan kupeeseen kätevästi ja senkin vuoksi, että voin ottaa olutta. Onhan se oikeasti pöllöä, että pitää lopettaa hommat jo klo 17 ja olla sitten tuolla ruuhkissa.

Treenaan myöskin lähes joka ilta, joten sekin estää aika tehokkaasti peleissä käymisen. Oikeastaan vain sunnuntai-illan matsit olisivat sellaisia, jotka eivät kärsisi treenistä, ruuhkista tai alkamisajasta.

  • palvelut

En ymmärrä sitä, ettei vuodesta toiseen palveluita saada kuntoon. Okei, Nordiksella tilanne on parantunut. Siellä saa ruokaa ja juomaa nykyään ihan kätevästi, mutta tämä Töölön jalkapallostadion (jonka nimi vaihtuu tyyliin koko ajan), on aivan katastrofi. Eilenkin itäkatsomossa oli vain yksi kioski ja siinä oli kolme kassaa. Kaikki muut myyntipisteet olivat kiinni. Oluet olivat kylmäkaapissa ja hakivat niitä yksi kerrallaan. Lisäksi sama myyjä myi vielä kaikenmailman nakkimukit jne., jotta siihen menisi mahdollisimman paljon aikaa. Lähdin paikaltani heti, kun puoliaika alkoi, jotta välttäisin ruuhkan ja olinkin jonossa niin, että minun edelläni oli ehkä vain viisi ihmistä. Siitä huolimatta kulutin jonottamiseen noin puolet tauosta. Voitte kuvitella, mikä tilanne oli monilla muilla. He eivät voi käytännössä ostaa mitään tai jos ostavat, niin eivät ehdi juoda niitä ennenkuin toinen jakso alkaa.

PSX_20170615_110950.jpg

Kaiken kruunaa se, että juomat ovat puoli litraa. Mä en kertakaikkiaan ymmärrä sitä, miksi sen oluen pitää olla överi-iso jos juomiseen on vain pari minuuttia aikaa. Meinaavat, että tuo 7,5 euron juoma tuo enemmän liikevaihtoa kuin toisi viiden euron pienitölkki. Itse en ole yhtään vakuuttunut siitä. Yhä useampi voisi ostaa juoman, jos se ei olisi liian iso. Voisi ostaa vaikka yhden ennen peliä ja yhden väliajalla. No nyt tein niin, että join yhden stadionin ulkopuolella ennen peliä ja sitten tuon liian ison tauolla.

Joka tapauksessa palvelut eivät ole kehittyneet vuosien varrella lainkaan. Myyntipisteitä on aina liian vähän auki ja palvelu on todella hidasta. Poikkeuksena on ollut päätykatsomossa Klackenissa joskus ollut myyntipiste, jossa on myyty hanaolutta suoraan tynnyristä laskettuna. Sinne ei ole ollut niin paljon jonoa.

Pelin jälkeen stadikan ulkopuolella jaettiin ilmaisia Classic-jäätelöitä, mikä oli ihan kiva juttu kyllä. Samalla toki mietti: minne ovat hävinneet entisaikojen katsomoissa kiertävät jäätelö- ja limumyyjät.

  • joukkueen taso

2015 kaudella, jolloin HIFK oli ekan kerran Veikkausliigassa, kävin katsomassa joku 12-13 ottelua. Se oli hyvä kausi. Yritteliäs joukkue pelasi hyvin ja joka ottelussa taisteltiin voitosta. Ajatus oli, että tuo loisi buumin ja joukkuetta vahvistettaisiin. 2016 joukkue oli hieman huonompi ja tuli se perinteinen vaikea toinen kausi. Alisuorittivat, mtuta säilyttivät lopulta sarjapaikkansa. Toimisto ei kuitenkaan onnistunut hankkimaan yhteistyökumppaneita, eikä yritysvieraita otteluihin. Tuli rajut tappiot, jonka seurauksena tämän vuoden joukkue on vaatimaton. Kun katsoo tuollaista peliä kuten eilinen, niin keskikenttä on vain yksinkertaisesti liian huono (okei Väyrynen ja Lassas puuttuivat), mutta silti. Hyökkääjät ovat ihan hyviä, mutta he eivät saa palloja. Minusta brändillä pitäisi olla paljon suuremmat mahdollisuudet rakentaa ammattimainen organisaatio, jossa on rahaa ja jolla on hyvä edustusjoukkue. Nyt niin ei ole, puuttuu sellainen tekemisen meininki, joten ei mua oikeasti nappaa niissä peleissä sillä tavalla käydä, jos mikään ei muutu.

IMG_20170615_075018_031.jpg

Onneksi pelin jälkeen oli upea sää ajaa kotiin. Tyyni kesäilta. Olisin itseasiassa voinut käydä vielä lenkillä, mutten viitsinyt kun olin ottanut pari olutta ja oli nälkä.

 

Mainokset