Polar M400 -asiaa

m400_red_600x600_20Olen ollut pulassa parissa kisassa tuon väliaikaiseksi mittariksi ennen rannemittariaikakautta hankkimani Polar M400 -halpismittarin kanssa. Nyt ongelmat alkavat helpottaa, joten on paikallaan kertoa vähän asioita, jotta muut eivät joudu kokemaan samaa. Olisihan sitä voinut enemmänkin mittarin kanssa harjoitella, mutta kun olen treenannut lähinnä juoksumatolla, niin asia ei ole ollut ajankohtainen.

KAIKKI MUOKKAUKSET TEHTÄVÄ NETTISIVULLA

Aloitin laitteen käyttämisen niinkuin olen aloittanut kaikkien kännyköiden ja sykemittareiden käytön aiemmin eli laittamalla laitteen lataukseen kytkemällä piuhan pistorasiaan ja yrittämällä laittaa laitteeseen asetuksen, mutta se oli aivan väärin. On syynsä miksi, laitteessa ei tule mukana mitään laitetta, millä laitteen voisi ladata verkkovirrasta. Se on nimittäin ilmeisesti tarkoitus aina ladata USB-kaapelilla tietokoneesta. Itse otin tähän käyttöön Garminin laturin vaihtamalla vain piuhaksi Polarin piuhan ja olen ladannut koko ajan sitä kautta ja siirtänyt bluetoothin avulla harjotukset suoraan kännykkään. Toki alussa rekisteröin laitteen Polarin nettisivuilla ja loin sen profiilin. Ensimmäisellä viikolla laitteen synkronointi kännykän kanssa ei onnistunut millään. Lopulta kun sain sen onnistumaan, niin se on pelannut niin hyvin, etten ole muuta kuin kännykkäsovellusta edes käyttänyt.

ALOITUSNÄYTTÖÄ VOI MUOKATA

Nettisivulla sai asetettua asetukset kuten valittua kielen. En ollut kuitenkaan tietoinen, että muutakin voi tehdä. Laitteessa nimittäin ei tule mukana mitään kunnollista käyttöohjetta, vaan jonkinlainen aloitusopas, mikä häiritsee asioita.

Koska näyttöä ei voi kellosta muokata kuten Garminissa oli tilanne, niin luulin, että se on de facto se tilanne, jonka kanssa joudumme elämään. Kun ostaa halvan mittarin, on kusessa. Mietin, että niitä kenttiä on valittu sinne humalassa, kun ei tunnu löytyvät yhtään näyttöä, missä olisi järkevä data samalla näytöllä ja lisäksi on kummallisia juttuja kuten se, että näytetään hetkellistä nopeutta, joka heittelehtii koko ajan, mutta ei näe käynnissäolevan kilometrin nopeutta. Samoin jotain muita kummallisia yksityiskohtia on.

Asia alkoi tuon puolimaratonin jälkeen ärsyttää. Mietin, että voiko tosiaan olla niin ettei nopeutta näe mitenkään järkevämmin. Sunnuntain 25km lenkillä se otti taas päähän todella paljon. Kun vilkaisin kelloon niin siitä välittyvä nopeus oli joko selvästi nopeampaa tai hitaampaa kuin mitä kilometrin vauhdiksi sitten kellon piipatessa tuli. Päätin, ettei näin voi olla. Mietin sitä, että jos ja kun uusia ominaisuuksia kuten kadenssi on ohjelmistopäivityksissä tullut tuohn malliin sen jälkeen kun se oli julkaistu, niin olisikohan M430:ssa paremmat nopeusnäytöt. Lopulta kun asiaa maanantaina selvittelin, niin löysin netistä PDF-käyttöohjekirjan, josta selvisi, että myös tämän M400 näyttöä voi muokata, mutta vain sieltä nettisivulta, ei laitteesta tai kännykkäsovelluksesta eli jouduin liittämään laitteen usb-piuhalla tietokoneeseen ja kokeilla.

En löytänyt sieltä mistään sellaista kohtaa, missä sitä voisi muokata, joten uudelleen se pdf esille. Siellä pitää painaa omaa nimeä ja sieltä valita kohta lajiprofiilit. Tein niin ja valitsin juoksu. Sitten syötin ne kentät mitä halusin, samalla muutin jotain muita tietoja kuten maksimisykettä ja painoin tallenna. Illalla lähdin lenkille ja huomasin, ettei mitään ollut tapahtunut. Aluksi olin innoissani, että voisin katsoa tietoja, mitä minulla aiemmin ei ollut, sillä olin löytänyt sieltä keskinopeuden/kierros, mutta petyin sitten, kun se ei ollutkaan tullut sinne. Tänään kun asiaa uudelleen kokeilin, niin tajusin, että se tallennus oli tapahtunutkin siihen toiseen kenttään eli sykkeisiin, ei tähän. Siinä pitää toimia seuraavasti:

Kun on luonut uuden näytön niin pitää painaa SULJE, tämän jälkeen TALLENNA-näyttö ei ole enää harmaa, vaan voi painaa sitä TALLENNA-näppäintä ja sen jälkeen laite pitää vielä synkronoida eli liittää usb-porttiin tietokoneessa. Näin toimittuani sain uuden näytön laitteeseeni, jossa on nyt niitä tietoja mitä haluan eli matka, kilometrin keskinopeus (sekään ei oikeasti ole keskinopeus/kierros niinkuin eilen luulin, vaan keskinopeus/automaattinen kierros, kokonaisaika ja syke).

Eilinen 16,2km iltalenkki meni Polar-mielessä harakoille, mutta se oli muuten hyvä tehdä, sillä tänään taitaa olla paljon huonompi sää kautta linjan, joten voisin pitää lepopäivän. Seuraavalla lenkillä kokeilen, miten tuo nopeus nyt sitten oikeasti toimii, kun on oikeat kentät näytössä.

Mainokset

One Reply to “Polar M400 -asiaa”

  1. Päivitysilmoitus: Polarin lataus | baltsu

Kommentointi on suljettu.