Hokat piristi

IMG_20170627_215927_307.jpgOlipas erikoinen päivä. Olen nukkunut viime aikoina liian vähän. Juhannuksena tuli seurattua draftia puoli viiteen, jolloin oli jo valoisaa, joten unet jäivät vähiin. Samoin seuraavana yönä nukuin vähän huonosti, mutta myöhään. Sunnuntai-iltana ei väsyttänyt, joten nukahdin varmaan kahdelta ja heräsin jälleen liian aikaisin klo 6.30. Tuntuu siis, että jatkuvasti tulee liian vähän unta. Huomasin jättäneeni juhannuksena mahdollisesti omaisuuttani Uimastadionille, soitto sinne ja päätös lähteä hakemaan päivän päätteeksi kotoa uima-/vesijuoksukamat, mutta klo 18 maissa tuuli niin pirusti ja minua väsytti, joten päätinkin, että en menekään. Ajan vain uimastadionille hakemaan, mitä olin sinne unohtanut ja sitten kotiin lepäämään. Ei treeniä siis lainkaan.

Tänään oli aivan sama tilanne. Nukuin toki vähän enemmän heräten vasta puoli kahdeksalta, joten unta taisi tulla kuusi tuntia, mutta oli taas viileä päivä ja kun kuuden jälkeen ajoin himaan, olin aivan jäässä. Päivä oli muutenkin surkea, en saanut oikein asioita valmiiksi tai toivottuun jamaan, mitä olin toivonut saavani. Niinpä tulin peiton alle lepäämään ja mietin: en voi pitää toista lepopäivä putkeen. Olin seurannut instagramista yhden juoksututun tehneen lenkin Hoka Clayton 2:lla Juhannuksena. Hän juoksi hiekkatiellä ja ajattelin, että hiekkatiellä ne nyt viimeksi toimivat. Tänään sitten yksi toinen tuttu oli lähdössä Clayton 2:lla lenkille, joten päätin itsekin: tänään olisi se päivä, jolloin Hokat ulkoilutetaan ekan kerran. Toistaiseksi niillä oli takana 47km erivauhtista mattojuoksua ja lisäksi soutua sekä yksi kerta cross-trainerilla. Lämpötilaa oli joku reilu 15 astetta, mutta kova tuuli, joten päätin lähteä ohuissa adidaksen pitkissä trikoissa ja laittaa yläkroppaan lyhythihaisen ja pitkähihaisen juoksupaidan.

IMG_20170627_214328_306.jpg

Juoksin Kaivariin edestakaisin ja matkaa tuli n. 16km. Täytyy sanoa, että juoksu oli vaivatonta. Kengät tuntuivat kevyiltä ja ne ohjasivat askellusta päkiälle. Pito asfaltilla oli todella hyvä ja matolla tuntunut reilu päkiävaimennus oli asfaltilla juuri sopiva. Sen sijaan hiekkaosuuksilla ne sutivat kyllä tyhjää. Pyrinkin sen takia kiertämään tiettyjä hiekkatieosuuksia asfaltin kautta. Aika hassua, että joku haluaa vartavasten juosta asfaltilla. En varsinaisesti tykittänyt tai puskenut vauhtia lisää, mutta tossu tuntui sellaiselta, että hyvin helposti vauhti kohosi ja kilsat menivät alta 4.30min/km, mikä ei nyt tietystikään haipakkaa ole, mutta täytyy muistaa, että minulla on touko- ja kesäkuu menneet pieleen ja peruslenkkareilla eli Mizunon Wave Inspireilla ja Sauconyn Guidella tehdyillä lenkeillä alle viiden minuutin kilsavauhtikin on ollut jotenkin työlästä. Nyt oli eri fiilis.

Sanoisin, että arvosana näille Claytoneille on asfaltille 9,5/10 ja hiekalle 6/10. Kympin jälkeen alkoi ehkä vähän tuntua se, että droppia on sen verran vähän ja minua vähän vaivaavat akillesjänteet taas ilmoittivat itsestään, mutta niin käy lähes kengällä kuin kengällä, mutta ehkäpä näihin on hieman tottumista vielä. Se on tosin jo muuttunut, että kun kerroin parilla ekalla lenkillä päkiällä olleen vähän sellaista tunnetta, että voisi tulla rakkulaa jalkapohjaan, niin nyt ei ollut mitään. Ounasteluni siitä, että tossu voi vaatia pienen sisäänajon, lienee ollut oikea arvio.

IMG_20170627_220153_875.jpg

Tällä hetkellä Hokista on positiivinen fiilis. Niillä voi juosta vähän reippaampaa ja myös todella hidastakin, joten tämä on mainio yleistossu monenlaisille lenkeille ja eri vauhdeille mikäli ne eivät jatkossakaan aiheuta mitään ongelmia ja mikäli tossu kestää myös vaimennuksen osalta. Koko lenkki tänään kyllä piristi. Kun kuitenkin jaksoin lähteä ulos ja kun huomasin juoksun olevan niin vaivatonta, niin se selvästi nosti mielialojani. Kesä on hienoa aikaa, vaikkei lämpötila niin kesäinen olisikaan. Nytkin tuuli kovaa, mutta jossain vaiheessa jopa aurinko pilkahteli, joten ei se niin paha juttu ollut.

Lopuksi täytyy vielä todeta se, että nuo Hokat eivät ole ehkä niin hyvät mattojuoksuun. Ne ovat asfaltilla selvästi responsiivisemmat. Ymmärrän, että joku voi ajatella niitä esim. maratonkengäksi. Se ei ole mikään tykitysmatka vauhdin suhteen, mutta kenkä on riittävän nopea ja ennen kaikkea hyvin vaimennettu sekä kevyt. No nyt on 63/1000 noilla kengillä ja testi jatkuu.

Mainokset

One Reply to “Hokat piristi”

  1. Päivitysilmoitus: Hypetyksestä | baltsu

Kommentointi on suljettu.