HIFK on täyttä kuraa

DSC_5074.JPGEilen oli restday, ensimmäinen kahteen viikkoon ja päätin lähteä peliin. Alunperin oli luvattu sadetta, mutta kun se loppui ja ilta kirkastui, niin päätin mennä peliin. Se oli järkytys! Käytän nyt voimasanan tässä: hävetkää.

Tämä oli ensimmäinen kerta niistä peleistä, jotka olen paikan päällä nähnyt, jossa HIFK ei pelannut edes voitosta. Tämä oli myöskin ensimmäinen peli, jolloin kotijoukkueen fanit eivät saaneet tunnelmaa aikaiseksi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minkäänlaista latausta ei ollut. Olisin ihan hyvin voinut istua Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla katsomassa heittääkö Teemu Wirkkala 76 metriä.

Onko rimani liian korkealla, kun totuin 2015 kaudella huikeaan taisteluilmeeseen, verrattain hyvään menestykseen, yhteisöllisyyteen ja siihen käsinkosketeltavaan uskoon valoisasta tulevaisuudesta? Silloin olin telakan ja käsileikkauksen vuoksi pois juoksukuvioista ja ehdin käydä jotain 12-13 matsissa Sonskilla ja viihdyin aika hyvin. Jopa kylmissä syyskeleissä siellä oli mukavaa. Viime kaudellakin tilanne oli parempi, mutta silloin en niin monessa pelissä käynyt. Joka kerta kun kävin, niin yritettiin silti menestyä ja fanit kannustivat erinomaisesti. Derbyissä pelattiin todella hyvin. Tällä kaudella olen käynyt vasta kahdesti. Se ensimmäinen oli vielä tähän eiliseen verrattuna ok esitys, mutta kuten sanottua, niin eilinen veti kautta linjan lipan alta.

_20170718_102429.JPG

En tiedä mistä aloittaisin. Ensinnäkin puolustus. Alkukaudesta ongelma oli huono viimeistely, mutta ei omiinkaan maaleja mennyt. Nyt on ihan sama kumpi maalivahti on tolppien välissä kun puolustus vuotaa kuin seula. Jokainen tilanne päättyy maaliin. Kahdessa ekassa takaiskumaalissa oli eilen karmeata sähellystä omalla alueella. Voisi jopa sanoa, että ne olivat lähestulkoon omia maaleja. Täytyy sanoa, että tuntuu, että kun katsoo nimilistaa, niin puolet avauksen miehistä eivät ole edes liigatasoa ja taso on järkyttävän paljon huonompi kuin kaksi vuotta sitten. Silloinhan siellä pelasi mm. Sauli Väisänen, jonka on nyt huhuttu siirtyvän AIK:sta Serie A:han. Joku Matias Hänninen ei olisi ikinä mahtunut pelaamaan avauksessa aiemmilla kausilla. Kuusijärvi, joka nyt jollain tavalla pärjää, loukkaantui eilen alkuvaiheessa. Se puolustus on oikeasti ihan sysipaska.

Keskikentällä on Väykkä, mutta ei paljon muuta. Joni Korhosen lähtö Honkaan oli esimerkiksi suuri vahinko. Hän antoi erinomaisia keskityksiä ja kulmureita. Jostain syystä Mursu ei kuitenkaan häneen luottanut samalla tavalla mitä Honsu oli luottanut. Se on vain nyt niin, että keskikenttä on liian heppoinen. Ei pystytä luomaan tilanteita hitailla eikä nopeilla hyökkäyksillä. Muutamia välähdyksiä tulee, ei muuta. Hyökkäyksessä Miklu on ollut hyvä viime kierroksilla. Eilenkin nopea veto ja maali. Tuli jotenkin yksi tilanne Confed Cupissa tuosta mieleen. Sen sijaan Mäkelä on ollut umpisurkea ja viimekausien vahva viimeistelijä Sihvolakin on jotenkin varjojen mailla. Tässä olisi ollut parempi laittaa Mäkelä ulos ja palkata Salmikivi, joka viime kaudella oli ihan pirteä. Miklun palkkaus hyvä juttu, muut eivät.

Valmennuskin on epäonnistunut totaalisesti. Mursu tuli viime kaudella palomiehenä mukaan, kun Honsun johdolla joukkue oli ajautunut kipsiin. Tarvittiin uusi alku ja se saatiin. Honsu oli kuitenkin hyvä valmentaja, joten jälkeenpäin nuo potkut vähän harmittavat. Nyt nähdään, että mies saa KuPSissa hyvää tulosta aikaiseksi. Tämän kauden Mursun joukkueeseen ei ole haluttu tulla samalla tavalla kuin Honsun jengiin aiemmin. Toki budjettikin on ollut rajoite, muttei ainoa selittävä tekijä. Nyt kun harjoituspelit ja alkukausi menivät huonosti, niin sieltä puuttuu henki ja jotenkin välittyy sellainen kuva, ettei oikein tiedetä, mitä pitäisi tehdä. Kuusi pistettä Kemiin on aika paljon, mutta silti ei mahdoton tilanne. Minusta Mursu pitäisi erottaa heti ja ottaa uusi mies tilalle, sillä ei tuo materiaali sentään noin huono ole.

IMG_20170717_233609_560.jpg

Suurimmat mokat on kuitenkin tehty toimiston puolella. En viitsi edes tässä lähteä niitä nyt toistelemaan, mutta amatöörien puuhastelua se on. Sellainen maanantai-ilta siis. Ainoa positiivinen tuossa oli nyt se, että sain palauttelevaa fillarointia n. 15km, kun kävin pelissä. Samoin sain juotua siellä yhden oluen ja ottelun jälkeen ilmaisen jäätelön. Muutahan tuosta ei nyt jälkipolville äänyt kerrottavaksi. Tänään palaan oman harjoittelun pariin.

Mainokset