Nautitaan kesästä

IMG_20170729_233513_137.jpgYöllä satoi perhanasti, ei puhuta siitä, vaan keskitytään menneeseen viikonloppuun, jonka suurin uutinen oli se, että heitin talviturkin. Se on tapahtunut joka vuosi tällä vuosikymmenellä. Edellisillä vuosikymmenillä niin ei joka vuosi tapahtunut, mutta nyt on hyvä pöhinä päällä. Monena kesänä on uitu paljonkin, mutta viime vuosi oli heikko. Kun vedet lämpenivät, niin melko pian tuli kovat tuulet ja sitten kylmemmät ilman, joten uin vain kahdesti. Nyt uin kahdesti yhtenä viikonloppuna, joten olen jo matchannut edellisvuoden suorituksen. Larussa oli 20C merivesi ja se on minulle sellainen raja, että voi uida. Jos on esimerkiksi 18C, niin se tuntuu pahalta, eikä voi mennä veteen, mutta 20C on jo riittävästi.

DSC_5202.JPG

Hellettä ei tänä vuonna ole tullut. Itseasiassa ei ole oikein kertaakaan ollut sellainen fiilis, että aurinko varsinaisesti kuumasti paistaisi, joten minnekään beachille ei ole tarvinnut mennä aurinkoa ottamaan. Mutta ei se haittaa, kun voi treenata. 2014 ja 2015 kun olin telakalla, minua olisi ottanut paljon enemmän kupoliin viileä kesä, mutta nyt kun juoksu kulkee niin se ei sillai haittaa. 2013 oli paljon parempi kesä kuin nyt ja silloin HCM:n jälkeen vähän harmitti, etten ehdinyt kesästä nauttiakaan, mutta nyt tämä on aivan fine.

DSC_5206.JPG

Muitakin uutuuksia viikonlopulta kuin talviturkin heittäminen. Kävin nimittäin Myllykallion lintutornissa. Se taitaa olla Larun korkein kohta. En ole siellä ikinä ennen käynyt, mutta lauantain päivän palauttavalla lenkillä kiinnosti katsoa, minne yksi risteävä kevyenliikenteen väylä menee ja huomasin päätyneeni tuonne. Kiipesin torniin ja katselin maisemia. Lenkin jälkeen kävin saunassa, söin jne. Sitten lähdin alkuillasta sinne uudelleen fillarilla, jotta voisin ottaa valokuvia. Tämän jälkeen sitten uimaan.

DSC_5222.JPG

Eilen oli vuorossa pitkis. Tarkoitus oli juosta 29km ja lopullinen mitta oli 28,49km. Kiersin Westendin peruslenkkiä nyt peräti neljä kierrosta ja kävin 2. sekä 4. kierroksella ostamassa Alepasta vettä. Pikkuhiljaa join sitä vettä niin, että ehkä 3km piti juosta pullo kädessä kummallakin kerralla. Ihan loppuun en vesiä juonut, mutta nyt ei ainakaan voi sanoa, etteikö olisi tullut juotua tarpeeksi. Dexalin geelinkin otin. En ole vuosiin geelejä käyttänyt ja nuokin ovat menneet vanhaksi jo 2015, mutta koska ovat olleet pimeäessä kylmäkellarissa +6C olosuhteissa, niin eivät ne miksikään ole menneet. En tiedä miten se olisi parasta ennen tai nykyistä parempaa ollut silloin 2-3 vuotta sitten. Samaa sokerimoskaahan se on.

PolarFlow_20170730_173529

Vinkkini muille juoksijoille: juoskaa ne pitkikset iltapäivällä. Varsinkin, jos ootte menossa HCM:lle, niin se kisa on iltapäivällä, emmekä voi tietää kovin paljon etukäteen, mikä se lämpötila on. Kesäisin on se mahdollisuus, että voi antaa kropan tottua lämpöön, jolloin juokseminen on helpompaa. Kroppa tuottaa vähemmän lämpöä, kun on tottunut. Parhaiten tämä onnistuu juoksemalla iltapäivisin. Okei arkisin itsellänikään tuohon ei ole oikein mahdollisuutta, vaan juoksen iltaisin, mutta viikonlopun treenit ja erityisesti sunnuntain pitkis ehdottomasti iltapäivällä. Kun lähtee lenkille siinä 12.30 ja 13.30 välillä, niin saa sen parhaimman iltapäiväauringon, mikä on hieno asia. Lenkin sivutuotteena voi nauttia kesästä. Ei ole mitään järkeä kiusata itseään heräämällä pirun aikaisin aamulla ja juosta silloin, kun ei ole vielä lämmintä. Parempi juosta iltapäivällä, nauttia kesästä ja valmistaa kroppaansa tulevaisuuden haasteisiin.

DSC_5247

Eilinen pitkis oli siis kevyt, alhaisen sykkeen koitos, jonka jälkeen oli aika käydä suihkussa, lähteä rantaan grillaamaan ja tämän jälkeen uudestaan uimaan. Kaikkinensa hyvä kesäinen viikonloppu, vaikkei hellettä ollutkaan.

P.s. Uutisissa kerrottiin eilen porukasta, joka juoksi Suomen päästä päähän yli 1300km. Siinä oli hauska jannu, joka valitteli nukkumista asuntoautossa ja kertoi menestyksensä salaisuudeksi sen, ettei juo urheilujuomia, vaan olutta. Ylhäältä kuvasta näette, että itsekin join oluen uinnin päälle.

Mainokset