Suunto syrjii miehiä

Kuulin sunnuntaina ennen pitkikselle lähtöä musertavan uutisen: Suunto syrjii miehiä!

Olen varmaan 10 vuotta napissut siitä, että sykemittarit näyttävät ankeilta. Ehdotin joskus vuosikymmenen alussa, että tuotaisiin markkinoille esim. Ferrarin punainen sykemittari. Pikkuhiljaa tilanne onkin muuttunut – mittarit eivät ole enää automaattisesti halvannäköisiä mattamustia rumiluksia. Jotkut ovat itseasiassa niin tyylikkäitä, että niitä voi käyttää melko hyvin melkein minkä tahansa asun kanssa.

Valkoinen on minusta ehdottomasti hienoin väri mittareissa. Se on yksinkertaisesti freesinnäköinen. Ihmettelin suuresti, kun Suunto Spartin Wrist HR -malli julkistettiin, eikä valkoista tullut myyntiin. Sininen on halvemman oloinen selkeästi ja sen ottaisi vain jos sen saisi suurella alennuksella. Myöhemmin tuli suuri ilo, kun tajusin Suunnon esitelleen kaikkien aikojen upeimman GPS-kellon eli Spartan Wrist HR Goldin.

spartanwrist2Tuollainen valkoinen kello kullanvärisellä reunuksella on kahdesta syystä aivan mahtava. Ensinnäkin sen takia, että väriyhdistelmä on aivan mahtava! Itselläni on kullanvärinen kännykkäkin ja olen katsellut muutamia makeita sneakereita, joita on tuollaisissa väriyhdistelmissä julkaistu. Laitan niitä tähän kuvituskuviksi. Monesti varsinkin olympialaisten aikaan tulee tossuja markkinoille, jotka ovat joko kokonaan kullanvärisiä tai niissä on ainakin kullanvärisiä elementtejä. Tämä on varmaan alkanut siitä Atlantan olympialaisista, jolloin Michael Johnson juoksi kultaisissa piikkareissa. Apropos, olympialaiset: kulta on voittajan väri. Sen takia tuo kullanvärinen reunus tuossa kellossa on aivan mahtava yksityiskohta! Se on voittajan kello, ei todellakaan luuserin.

nikeairjordanXI
Air Jordan XI low (olympics/gold)

Miksi sitten meinasin lentää sunnuntaina perseelleni ennen lenkkiä? Törmäsin sellaiseen pointtiin, jonka mukaan Suunto väittää kellon olevan naisille.

_20170801_120028

Eli miehistä tehdään kakkosluokan kansalaisia, jotka jäävät hopealle. Miehille kyllä myydään valkoista mittaria, mutta siinä ei ole rannesykemittausta, eikä kullanväristä kehää, vaan alumiinislta näyttävä kehä, joka viittaa hopeaan eli kakkossijaan, mikä ei ole sama asia kuin voittaminen.

airmaxnike2
Nike Air Max 1 SP ’Liquid gold’

Ensin olin pettynyt Suuntoon. Sitten tulin äärettömän vihaiseksi. Lenkillä mietin: PERKELE SENTÄÄN! Yhtä härskiä tasa-arvon vastaista touhua harvoin näkee. Parhaimman näköinen mittari ei olisi mukamas miehille. Siis mitä hittoa, miehetkö kakkosluokan kansalaisia, alemmalla palkintopallilla? Ei todellakaan. Päätin puolustaa miehiä.

nike-kobe-ad
Nike Kobe A.D. (white/metallic gold)

En ehtinyt tilata tuota kelloa siinä harhaluulossani kun kuvittelin, että se on kultamitalikellona nyt erityisesti miesten makuun, vaan koska olin ostanut kuukausi aiemmin väliaikaiseksi mittariksi Polarin halpismallin M400, koska oikeasta vihasin sinistä Suuntoa, niin ajattelin, että aikaa hankintaan on. Nyt sitä ei kuitenkaan voi hankkia ennen kuin Suunto vetää takaisin tuon tasa-arvoloukkauksen. Niinpä otan yhteyttä tasa-arvovaltuutettuun asian johdosta. Haluan, että kullanväriset voittajatuotteet ovat voittajien tuotteita jälleen kuten aina ennenkin ja nimenomaan erityisesti kilpailuhenkisille miehille suunnattuja.

En kertakaikkiaan voi tajuta, kuinka miehiltä nyt vietiin kultamitali veke ja siitä voittamisesta tehtiin jotenkin naisten juttu. Paavo Nurmen ja Matti Nykäsen perintö vedetään samalla ikäänkuin vessasta alas.

Mainokset