MM-Lontoo on floppi

Kolmen ensimmäisen päivän perusteella yleisurheilun MM-Lontoo on floppi.

Ensinnäkin aikataulut: eilen käytiin molemmat maratonit samana päivänä. Miesten maraton oli vieläpä samanaikaisesti, kun radalla tapahtui paljon, joten sitä ei juurikaan näytetty. Se oli todella syvältä. Minusta maratoneista toinen pitäisi juosta vasta seuraavana viikonloppuna, niin se on ennenkin ollut. Sama koskee kävelyitä. Nyt kaikki kävelyt ovat samana päivänä ensi sunnuntaina. Mikä hiton järki siinä on? Aiemmin jotkut urheilijat osallistuivat jopa molempiin, 20km ja 50km kävelyihin, nyt tuokaan ei ole mahdollista. Eli mielestäni aikataulut on suunniteltu typerästi.

Televisiototeutus on ollut tähän asti huonoa. Esim. eilen kuulantyönnössä vasemmalle suuntautuneiden työntöjen alastuloa ei nähnyt lainkaan, kun kamera oli zoomattu liian lähelle. Joka kerta sama juttu. Samoin välillä kuvattiin niin kummallisesti edestäpäin, että työnnön näki huonosti. Välillä näytetään kentällä seisoskelevia urheilijoita, vaikka samaan aikaan toisaalta tapahtuu jotain vaikkapa seiväshyppy. Maratonilla ruudussa ei näkynyt se, kuinka paljon kilpailua on käyty, eikä urheilijoiden eroja toisiinsa. Paljon oppimista Tour de France -tapahtumasta. Myöskin suomalaisten selostajien osalta on paljon toivomisen varaa. Jarkko Finni on jossain asioissa ihan kartalla, mutta muuten ihan pihalla. Kymppiä ennen hän ei tiennyt esim. sitä, ettei Galen Rupp ole mukana, eikä Ylen toimitus miestä korjannut. Rupphan on siirtynyt maratonille. Yritti toki vielä tänäkin vuonna joukkueeseen, mutta tausta oli keväällä plantaarifaskiitista kärsiminen ja sitten Bostonin maraton, joten valmistautuminen Yhdysvaltojen mestaruuskisoihin oli vähän huono, minkä seurauksena vasta 4. sija, eikä paikkaa joukkueessa. Tapsa puolestaan tekee järkyttävät määrät virheitä koko ajan. Hän on mukamas kaksi viikkoa perehtynyt asioihin, mutta on silti koko ajan pihalla. Olisikohan hänen syytä jo jättäytyä syrjään noista hommista.

Kilpailut ovat tasoltaankin olleet hieman pettymyksiä. On nähty muutama huikea kilpailu kuten miesten kymppitonni. Se oli todella upea kilpailu, mutta vastaavasti paljon on jouduttu pettymään. Miesten 100m tulostaso oli umpisurkea, naisten satasella se oli parempi vaikkakin suosikki floppasi. Pituus oli huono, kuula ei noussut niin huikeaksi kisaksi kuin odotettiin. Sama koskee kiekkoa. Toki ruotsalainen heitti hienosti hopealle ja olisi voinut jopa saada kultaa, jos se eka ei olisi ollut yliastuttu. Näytti pitkältä heitolta. Samanlainen huono säkä oli Torneuksella pituudessa. Yksi hyppy oli vain 0,7cm yliastuttu ja se oli jotain 840 pituinen hyppy. Petyin myöskin maratoneihin kisoina. Samoin naisten kymppitonnilla kaikki muut paitsi voittaja olivat pettymyksiä ja alkuvauhti huonoa…

Tuntuu siis, etteivät nämä kisat ole vielä oikein säväyttäneet. No aikaahan tässä vielä on, mutta ei ole alkanut niin kuin piti. Toki katsomot ovat olleet täynnä, mikä on yleisurheilulle lajina hyvä juttu. Monissa muissa arvokisoissa lippuja on myyty huonosti. Tosin se yleisön buuaskonsertti oli mauton juttu.

Mainokset